Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 03.04.2014.
11:33
Beta A

Zilkić: Najvažnije da Terzićeva bude dobra u Cirihu

Atletski trener Rifat Zilkić rekao je da očekuje dobre nastupe Amele Terzić na mitinzima u SAD u drugoj polovini aprila i početkom maja, ali da je najznačajnije da reprezentativka Srbije bude u formi u avgustu, na Evropskom prvenstvu u Cirihu.

Amela Terzić
 

"Prema ugovoru sa Adidasom, Terzićeva će ove godine trčati na osam mitinga čiji su oni pokrovitelji. Prvo takmičenje je za nešto više od dve nedelje u SAD i očekujem njen dobar nastup, ako sa vizom sve bude u redu. Ipak, nije lako imati formu u aprilu, pošto je glavno takmičenje u drugoj polovini sezone", rekao je Zilkić novopazarskom radiju Sto plus.

Trener je naveo da će Evropsko prvenstvo od 12. do 17. avgusta u Cirihu biti najjače do sada, a da će Terzićeva na tom takmičenju biti među favoritima za medalju.

"To je najvažnije takmičenje za evropske atletičare ove sezone i mislim da će biti najjače do sada. Amela će biti među favoritima na 1.500 metara, a za ulazak u finale će, verovatno, biti neophodno da bude brža od četiri minuta i pet sekundi. Prema onome kako radi na Zlatiboru, to će biti dostižno", ocenio je Zilkić.

Prema njegovim rečima, disciplinom 1.500 metara vladaju Evropljanke, uz atletičarke iz Etiopije, Kenije, eventualno SAD i Maroka.

"Ono što daje dodatnu draž, ali dovodi i do nelojalne konkurencije, jeste što države poput Belgije ili Holandije naturalizuju takmičarke iz Afrike", dodao je on.

Zilkić je dodao da je Terzićeva dobila poziv za miting Dijamantske lige u Njujorku, 14. juna, kao i za takmičenja u Lozani, Madridu i Moskvi. Amela Terzić se trenutno nalazi na predsezonskim pripremama na Zlatiboru, gde u poslednjih sedam dana trenira s klupskim i reprezentativnim kolegama Jasminom Ljajićem, Nenadom Radanovićem i Muamerom Hasanovićem.

"Zbog trka u SAD, ranije smo počeli da se spremamo za sezonu na stazi. Što se ostalih Novopazaraca tiče, očekujem da se Ljajić bori za normu koja donosi nastup u Cirihu, da Radanović i Hasanović istrče lične rekorde, kao i da nam se sredinom aprila, uz nekoliko mlađih atletičara, priključi i oporavljena Teodora Simović", najavio je Zilkić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 03.04.2014. 13:25
Верујемо у тебе Амела,ти си понос наше Србије.Пуно успеха ти желим и наравно освајање златног одличија.Бар да нам спорт осветла образ наш!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online