Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 12.01.2013.
19:00
Vestionline, Beta A

Četrnaestogodišnja Tijana uzela seniorsko srebro na EP

Reprezentativka Srbije u tekvondu Tijana Bogdanović osvojila je sa svega 14 godina srebrnu medalju na Evropskom klupskom prvenstvu u Atini u kategoriji do 46 kilograma.

Sjajan uspeh 14-godišnje Tijane Bogdanović u seniorskoj konkurenciji

Bogdanovićeva je pre svega pobedila Grkinju Despoinu Mikalidou sa 13:0, a zatim je na sjajan način savladala Rikij Jildrim iz Turske, evropsku seniorsku šampionku i bronzanu sa Svetskog prvenstva prošle godine, na zlatan bod posle izjednačenog rezultata 10:10.

U finalu je poražena od Fatme Saridogan, iz Turske, sa 6:3, ali su je sudije oštetile na samom kraju borbe. Bogdanovićeva je prvi put učestvovala na seniorskom takmičenju i već je zabeležila odličan rezultat.

Tijana je kazala je da joj bilo veoma teško u borbama u seniorskoj konkurenciji, ali da u klubu ima od koga da uči.

"Bilo je teško boriti se u seniorskoj konkurenciji, ali posle odličnih priprema u Brazilu i u mom klubu, uspela sam da pobedim nekoliko poznatih i vrlo uspešnih takmičarki. Tek sam na početku seniorske karijere i imam još mnogo da učim, ali na sreću, takođe imam i od koga u tekvondo klubu Galeb. Milica i Nino su mi mnogo pomogli osvajanjem medalja", kazala je srebrna sa EP u Atini.

Trener Dragan Jović istakao je veliko zadovoljstvo postignutim rezultatima na EP.

"Ovo je odličan rezultat s obzirom na to da smo došli u Atinu sa svega šest takmičara od 16 mogućih u ženskoj i muškoj konkurenciji. Ostaje žal za propuštenim zlatom Tijane Bogdanović. Ipak, ovo je početak sezone, biće još lepih vesti iz našeg kluba", kazao je Jović.

Pored srebrne medalje Bogdanovićeve, TKD Galeb je na prvom klupskom EP u Grčkoj osvojio još dva odličija. Olimpijska šampionka Milica Mandić bila je prva u kategoriji do 73, a Ninoslav Babić bronzani u konkurenciji do 63 kg.

Olimpijska šampionaka je prezadovoljna početkom sezone, ali i uspesima ostalih takmičara iz TKD Galeb.

"Drago mi je što sam uspela da se izborim sa pritiskom koji sam imala taj dan. Nije bilo lako jer isto kao što sam ja ranije htela da pobedim olimpijskog šampiona, tako sam su i one htele sada. Bila sam pripremljena, zajedno sa trenerom i klubom i izborila sam zlato na kraju. Veliku motivaciju mi je dao Ninoslav Babić koji je prvi dan osvojio medalju, i želim da čestitam Tijani Bogdanović koja je kao juniorka osvojila seniorsku medalju", kazala je Mandićeva.

Babić je prvog dana takmičenja osvojo bronzanu medalju, a kazao je da je izuzetno srećan zbog velikog uspeha TKD Galeb.

"Drago mi je da sam osvojio medalju na evropskom šampionatu za klubove, i posebno što sam to učinio prvi dan. Sada je sve drugačije posle Miličinog olimpijskog zlata, koje je veliki podstrek za mene i ceo klub. Ovo je odličan početak sezone, i radujem se predstojećem Svetskom prvenstvu koje se održava u Meksiku na proleće", kazao je Babić.

Ostali učesnici TKD Galeb Dario Đorđević, Relja Prosenica i Zvezdana Bogdanović izgubili su u prvom kolu šampionata.

POVEZANE VESTI

Subota 12.01.2013. 21:29
Bravo ceda Srbije. Mi se ponosimo s vama,vi ste nasa buducnost.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online