Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 12.08.2012.
03:06
Beta A

Zlatna Milica: Medalju posvećujem Srbiji

Zlatna srpska tekvondistkinja Milica Mandić rekla je da je poslednjih godinu dana posvetila samo Olimpijskim igrama, a veći deo prvog razgovora sa novinarima posle osvajanja zlata u Londonu protekao je u smehu i neverici.

"Neverovatan je osećaj!", rekla je Mandićeva posle glasnog smeha.

Ne samo što je proslavila ime Srbije, nego je i pevala himnu "Bože pravde" bolje, jasnije i tečnije nego bilo koji srpski sportista do sada (ne računajući samo OI) - sve stihove smo mogli da pročitamo sa njenih usana: Milica Mandić
 


"Zajedno smo radili na ovome, poslednjih godinu dana posvetili smo samo Igrama, ovom momentu koji se konačno ostvario... Bilo je teško pre finala, mnogo ljudi vam čestita, žele sve najbolje, a to malo ometa. U finale treba ući bez euforije. Trudili smo se da tako ostane i uspeli smo", rekla je pobednica Olimpijskih igara u Londonu u kategoriji preko 67 kilograma.
 

Ona je u finalu pobedila francuskinju An Karolin Graf, svetsku i evropsku prvakinju.

"Medalju posvećujem svojoj porodici, treneru Draganu Joviću, koji je član porodice, svim prijateljima...Srbiji...", tu je na trenutak prekinula razgovor sa novinarima i stavila ruku na grudi, duboko udahnula i široko se osmehnula.


"Svima koji su mi pomagali, tekvondo klubu, momcima (sparing partnerima) koji su mi izlazili u susret... Trčanje sa srpskom zastavom, mislim da je to nešto najneverovatnije. Nisam mogla da verujem da sam pobedila, ovako nešto se ne dešava dva puta u životu", rekla je Milica Mandić.


"Sanjala sam ovaj trenutak i tokom priprema i pre njih... Druga borba mi je, ipak, bila najteža. Povredu iz polufinala nisam osećala u finalu, niko na to ne misli", kazala je ova Beograđanka koja u decembru puni 21 godinu.

Milica Mandić, najuspešniji sportista Srbije na Olimpijskim igrama u Londonu
 

Kada su joj novinari skrenuli pažnju da je to prva zlatna medalja još od 2000. godine i prva olimpijska zlatna za samostalnu Srbiju, Milica Mandić je počela glasno da se smeje i kroz smeh je govorila "nisam", a onda je uspela da izusti: "Nisam to znala. Jako sam ponosna".


Olimpijskoj šampionki sada sledi ceremonija dodele, onda večera, pa odmor. Na novinarsku primedbu da se u Srbiji sada puca, ona je odgovorila: "Nadam se da izazivam takve emocije".


Mandićeva je rekla i da nije pratila šta se dešava na internetu i da nije gledala u telefon, koji je ceo dan držala isključen. 

  

ČESTITKE


Predsednik Nikolić: Podsticaj za ostale

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić čestitao je u subotu uveče Milici Mandić i Tekvondo savezu Srbije osvojenu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu.

Predsednik Nikolić istakao je da osvojeno zlato predstavlja podsticaj za dalje uspehe svim učesnicima Olimpijskih igara, a vaterpolistima uliva dodatnu snagu pred sutrašnju utakmicu.

 

Ministarka sporta: Radost i čast

Ministarka omladine i sporta Alisa Marić čestitala je večeras reprezentativki u tekvondou Milici Mandić osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu.

"Draga Milice, najiskrenije Vam čestitam na velikom uspehu, osvajanju olimpijskog zlata i 101. medalje u istoriji našeg olimpizma, što predstavlja ne samo novu radost i čast za građane naše zemlje, već i dodatnu motivaciju za sve srpske sportiste na budućim takmičenjima", navodi se u čestitki.

 

Đilas i Antić: Sve si nas učinila ponosnim

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić čestitali su Milici Mandić na osvojenoj zlatnoj medalji na Olimpijskim igrama u Londonu.

"U ime svih Beograđana i u naše lično ime najiskrenije ti čestitamo osvajanje zlatne medalje koja nas je sve učinila ponosnim. Pokazala si veliki sportski duh i borbenost", poručili su gradski čelnici Milici Mandić koja je osvojila zlatnu medalju u tekvondou, u
kategoriji više od 67 kilograma. Đilas i Antić su u zajedničkoj čestitki naveli da su olimpijsko zlato i borbe Milice Mandić doprinele afirmaciji čitave države.

"Nema Beograđanina koji svim srcem večeras nije navijao za tebe", navodi se zajedničkoj čestitki gradonačelnika i predsednika Skupštine grada.

POVEZANE VESTI

Nedelja 12.08.2012. 03:52
Neka svima posluzi za primer velika Milica. I da sport i olimpijada nije zabava za siroku narodnu masu. Ili psovanje na terenu. Vec za junake i rodoljube kao sto je Milica. Uradila je nesto sto niko od nasih sportista, od samostalnosti drzave Srbije nije uradio. Svaka cast Milice , Ponosna je Srbija na tebe!!
Nedelja 12.08.2012. 07:35
Hvala ti Milice!
Nedelja 12.08.2012. 10:54
Iz puske , iz pistolja i udaranja u glavu, pa ko ce sa nama da se bije:) Bravo Milice srpkinjo !!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online