Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 21.11.2018.
15:27
Bojana Paunović - Vestionline A

Srbija domaćin Evropskog prvenstva za odbojkašice 2021.

Srbija će biti glavni domaćin Evropskog prvenstva za odbojkašice 2021. godine. Predsednik Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) Aleksandar Boričić i predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić, u prisustvu ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, potpisali su danas ugovore u Palati Srbija o organizaciji kontinentalnog takmičenja. Srbija će dobiti jednu od grupa, isto kao i Bugarska, Rumunija i još jedna zemlja koja će naknadno biti odlučena, a u Srbiji će biti odigrana i polufinala, meč za treće mesto i finale.

B. Paunović
Gajić i Boričić potpisuju ugovor o organizaciji EP za odbojkašice 2021.

Finale u Srbiji

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam sa prijateljima i kolegama ovde. Čestitam Zoranu Gajiću na svim uspesima što je ostvario. Ženska reprezentacija je prva na svetu, muška četvrta. Kad uzmemo veličinu naše zemlje i poredimo se sa najvećim reprezentacijama, ovo je nezamisliv uspeh - rekao je predsednik Aleksandar Boričić i dodao:

- Evropska federacija je promenila način organizacije. Iduće godine prvi put ćemo imati Evropsko prvenstvo za muškarce u četiri države, za žene takođe u četiri zemlje, što je osam država ukupno. Bugarska organizuje prvenstvo do polufinala, Rumunija će takođe biti organizator, a imamo nekoliko kandidata za četvrtu državu. Finale će biti u Srbiji. Potpisali smo ugovor sa Eurosportom, kako bi promovisali prvenstvo.

Predsednik OSS Zoran Gajić je istakao da je veoma srećan što je potpisan ovaj ugovor. 

- Od srca se zahvaljujem ministru sporta i omladine Vanji Udovičiću. Ovo će biti takmičenje gde će naša publika videti sve igračice. Tu je i Liga nacija, gde ih takođe mogu videti. Na EP 2021. imaćemo desetak mečeva. Mi kao savez dobro stojimo i zahvaljujem se svima koji lobiraju za nas. I sami znate koliko nam pomažu. Klubovi su ćelije igrača i to nas brine. Zahvaljujući ovom prvenstvu, nadamo se da će klubovi proizvesti još više igrača i igračica - zaključio je Gajić.

B. Paunović
Predsednik CEV Aleksandar Boričić

Ministar Udovičić je podsetio da je Srbija jedina zemlja na svetu koja je na Svetskom prvenstvu u obe konkurencije igrala u samoj završnici.

- To je za svaki ponos, svi zajedno smo se radovali. Njihovi uspesi govore koliko se sistematski ulaže u odbojku. Rezultati su došli nakon kontinuiranog ulaganja i finansiranja. Čestitam Gajiću i Boričiću i svima ostalima koji su videli da je temeljan rad pravi rad. Drago mi je što ćemo 2021. predstaviti odbojku. To je značajno za devojke, kao i generalno za sve sportiste, što će igrati pred svojom publikom. Želja nam je da promovišemo devojčice i dečake u sportu. Posle svakog takmičenja naša baza je jača i brojnija - rekao je Udovičić i zaključio:

- Slobodno ću reći da će ovo prvenstvo biti najbolje organizovano takmičenje. Postavili smo standarde, siguran sam da će Beograd i Srbija biti pravi domaćini. Svi koji budu došli, sigurno će poželeti da se vrate u Srbiju. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online