Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 04.09.2018.
19:51 >> 20:50h
Vestionline, A

Grbić objavio spisak za SP: Nikad teži zadatak, turnir nikad kvalitetniji

Selektor odbojkaške muške reprezentacije Srbije Nikola Grbić objaivio je konačan spisak za Svetsko prvenstvo.

V. Sekulić
Selektor Nikola Grbić: Najvažnije je da damo sve od sebe na terenu

Na konačnom spisku od 14 putnika za Italiju našli su se po pozicijama:

Tehničari: Nikola Jovović i Ivan Kostić

Liberi: Nikola Rosić, Neven Majstorović

Srednjaci: Srećko Lisinac, Marko Podraščanin, Petar Krsmanović, Aleksandar Okolić

Korektori: Dražen Luburić, Aleksandar Atanasijević

Primači: Nemanja Petrić, Uroš Kovačević, Marko Ivović, Milan Katić

Grbić je naglasio da je najteža odluka za četiri godine na klupi doneta posle pripremnih utakmica sa Francuskom i kako bi najradije poveo svih 19 igrača na prvenstvo, jer su zaslužili zalaganjem, treningom i ponašanjem.

Dotakao se i prvog meča sa jakim SAD i dokle bi Srbija mogla da dogura na Svetskom prvenstvu:

-Amerika je jedna od tih ekipa koje idu na najviši plasman i sigurno će se boriti do same završnice Svetskog prvenstva Imamo tešku grupu međutim to nije tako loše. Prvo. zbog toga što možemo da ih zbegnemo na nekom putu do završnice. Drugo, kroz jake utakmice u grupi bolje se pripremiš za finalnu fazu. Prema tome, jak protivnik na startu može biti odlična uvertira, kao prošle godine na Evropskom prvenstvu, za dobro Svetsko prvenstvo. Ovo Svetsko prvenstvo je jako dugačko i biće zaista puno prilike da se kroz SP podignemo I da budemo najbolji onda kad treba da budemo najbolji - istakao je Grbić.

V. Sekulić
Predsednik OSS Zoran Gajić i Nikola Grbić

Prvi susret naša reprezentacija će odigrati 12.9. u italijanskom Bariju. Bugarska je parner Italije u organizaciji turnira, koji je po Grbićevim rečima vrlo kvalitetan:

-Osam do deset ekipa koje su zaista ravnopravne, svako svakog može da pobedi. Apsolutno je nezahvalno prognozirati svaki rezultat. Kvalitet se podigao, izjednačio i treba videti prvo koje će prve četiri ekipe da budu. Tako da naš plasman može da varira od neulaska u osam najboljih do osvajanja medalje i osvanja Svetskog prvenstva. Može da zavisi od dana, od trenutne inspiracije, dobre igre, pojedinca, sportske sreće...Ono što je nama najvažnije je da damo sve od sebe na terenu, da prikažemo našu najbolju igru. Bolju od one koju smo prikazali u Ligi nacija. Neki nagoveštaji postoje, ove dve utakmice protiv Francuza su pokazale. Nastavićemo u tom ritmu, mislim da smo na pravom putu da se pripremimo za Svetsko prvenstvo.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online