Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 04.04.2018.
23:01
Tanjug A

U četvrtak kreće finalna serija: Vojvodina ili Novi Pazar

Završne borbe za titulu šampiona Srbije u odbojci počeće u četvrtak, a u finalnoj seriji snage će odmeriti Vojvodina NS seme i Novi Pazar, dve ekipe koje su regularni deo šampionata završile na prvoj i drugoj poziciji.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

U finalnoj seriji igra se na tri dobijene utakmice, a prva dva meča igraće se u novosadskom "Spensu" - prvi sutra, a drugi 9. aprila.  Na konfereniciji za novinare uoči početka serije koja se igra na tri dobijene utakmice, sportski direktor OK "Novi Pazar" Berat Kurtanović istakao je da očekuje lepu odbojkašku predstavu, kao i da grad Novi Pazar, te ceo Sandžak očekuju da bi posle osvojenog Kupa, njihovi odbojakaši mogli da postignu najveći uspeh u istoriji kluba i postanu prvaci države.

- Teško je prognozirati ishod finala, Vojvodina je možda blagi favorit zbog prednosti domaćeg terena, ali i mi imamo svoje adute, do kojih je najveći rasterećenost", istakao je Kurtanović. 
Trener Novopazaraca Hamza Zatrić izrazio je zadovoljstvo onim što je njegova ekipa do sada postigla, a to je odbrana Kupa Srbije i osvajanje Superkupa, uz poruku da su se Vojvodina i Novi Pazar zasluženo našli u finalu, te da od svoji igrača očekuje maksimalno zalaganje i napad na titulu.

Sa trenerom se složio i kapiten "Novog Pazara" Marko Božović, ocenivši da će prvaka Srbije odlučiti nijanse.

- Možda je blagi favorit Vojvodina, jer se prva dva meča igraju u Novom Sadu i jer se naš protivnik po ko zna koji put bori za titulu, a nama je ovo prvo finale. Najvažnije je da ulazimo u predstojeće mečeve zdravi i spremni. Znam samo da će to biti duga serija i da će svi ljubitelji sporta moći da uživaju u kvalitetnim partijama - naglasio je Božović.

Sportski direktor Vojvodine NS seme Slobodan Boškan kazao je da će se za titulu boriti dve najbolje ekipe u Srbiji, kao i da su im šanse pođednake. Boškan je dodao da se te dve ekipe veoma dobro poznaju, ali i da se nada da će Novosađani odbraniti šampionski tron.

Trener "lala" Nedžad Osmankač je pozvao novosadsku publiku da u što većoj meri podrži njegovu ekipu u borbi sa Novopazarcima na putu ka novoj tituli prvaka Srbije.  Kapiten Vojvodine Čedomir Stanković prošle godine je podigao pehar namenjen šampionu Srbije i danas je naglasio da to želi da ponovi. 

- Za ovo radimo cele sezone. Rivala poštujemo, igra jako dobro, ima sjajne rezultate, tako da izrazitog favorita nema. Možda mi imamo blagu prednost domaćeg terena, ali ni to ne mora ništa da znači. Iskoristili slobodne dane da se dobro pripremimo, motivišemo i da poradimo na nekim elementima koji nisu bili dobri - kazao je Stanković. 

Odbojkaški klub Vojvodina je, uz pomoć poslovnih partnera i sponzora,  pripremio opet zanimljivu igru za publiku, te nagrade, kao što su produženi vikend za dve osobe u hotelu Fontana u Vrnjačkoj banji, set sportske opreme "Eliksir" i dresove OK "Vojvodine".
Ulaz na predstojeće mečeve finala biće besplatan. 
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online