Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 17.01.2018.
12:28
A. STANKOVIĆ A

Nisam hteo da ugasim klub!

Vladimir Grbić (47), proslavljeni i trofejni srpski odbojkaš i Odbojkaški klub Vojvodina na putu su da izglade spor koji traje već 25 godina! Naime, pre tačno četvrt veka, od Grbićevog odlaska u Italiju i potpisa ugovora sa Padovom, "vuče" se dug novosadskih crveno-belih prema njihovom nekadašnjem igraču, stvoren na ime tadašnjeg obeštećenja.

OK Vojvodina
Oprostio trećinu duga i kamate: Vladimir Grbić (desno) i Nikola Savatić potpisuju sporazum

- Prezadovoljan sam kao čovek i kao sportista koji je dušom i telom pripadao Vojvodini što su u klub došli neki novi, ozbiljni i poslovni ljudi koji su stvorili uslove da se najveća odbojkaška institucija u Srbiji postavi na zdrave noge - kaže za "Vesti" Vladimir Grbić, pošto smo ga pozvali da proverimo ovu iznenadnu vest o poravnanju duga.

Kažemo iznenadnu jer je naš as u protekle dve i po decenije u više navrata pokušavao da postigne dogovor.

A evo kako je dug nastao - kad je Vanja Grbić 1993. godine potpisao ugovor sa italijanskim klubom, Vojvodina obeštećenje nije naplatila od Padove, već od novca svog bivšeg igrača. I to - bez njegovog znanja.

- U vreme sankcija i hiperinflacije Vojvodina je od tog novca živela, igrala, stvarala igrače i davala im kakve-takve plate, pa ispada da sam pune dve, dve i po godine bio najveći sponzor kluba - pričao nam je davno Grbić.

U Padovi ispaštao zbog Vojvodine

Još jedna zanimljiva stvar vezana za period s početka Grbićeve italijanske karijere.
- Padova je mojim dolaskom postala respektabilan klub, prvi put u istoriji osvojila jedan evropski trofej - Kup CEV, a ja sam dobio sve pojedinačne nagrade. I umesto da mi naredni ugovor bude veći, zbog novca koji je išao na račun Vojvodine morao sam da pristanem na manju svotu - seća se olimpijski šampion.

Kad je prvi put došao da traži objašnjenje, dobio je obećanje od tadašnje uprave da će ga Vojvodina obeštetiti dvosobnim stanom u centru Novog Sada.

- Složio sam se sa tom opcijom iako je suma koju su od mene uzeli bila daleko veća. Nisam želeo da naudim klubu u kojem su bili i moj mlađi brat i većina reprezentativaca.
Međutim, vreme je prolazilo, od obećanog stana ništa, pa je Vladimir Grbić rešio da Vojvodinu tuži sudu.

- S pravosnažnom presudom mogao sam u svakom trenutku da blokiram račun i da na taj način ugasim klub. Ali, ja sam taj papir presavio i rešio da ga ne iskoristim, jer sam Vojvodinu smatrao i dalje je smatram institucijom. Ono što je za Srbiju Crvena zvezda u fudbalu, to je Vojvodina u odbojci - kaže Grbić.

Nijedna od bivših uprava, od Miroslava Vislavskog do Vase Mijića, ali ni gradskih uprava, nije imala ni sluha ni želje da reši ovaj problem.

Kamp na Zlatiboru

Vladimir Grbić se, po izlasku iz srpske odbojke, potpuno posvetio univerzitetskom radu i razvoju odbojkaškog kampa koji je premijernu prvu sezonu imao prošle godine na Zlatiboru.
- U pregovorima sam sa jednom velikom kompanijom koja će biti generalni sponzor kampa. Nadam se da ćemo uskoro ozvaničiti saradnju, a ovom prilikom pozivam reportere "Vesti" da na leto budu naši gosti na Zlatiboru.

- Novi predsednik Upravnog odbora Dragoljub Zbiljić i generalni direktor Nikola Salatić razmišljaju drugačije. Vojvodinu žele da vrate na odbojkašku mapu Evrope - kaže Vladimir Grbić, koji je sa radošću prihvatio poziv na dogovor.

- Potpisali smo sporazum po kojem sam svom bivšem klubu oprostio trećinu ukupnog duga i sve kamate od 1993. godine do danas, a klub je preuzeo obavezu da će me u nekoliko rata isplatiti do kraja 2018. godine. I ovim gestom hteo sam da pokažem da su ljubav, reč i odbojkaška porodica iznad svega - kaže za "Vesti" Vladimir Grbić.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online