Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 24.11.2017.
06:18
A. Stanković - Vesti A

Brankica opet među Japancima

Najbolje odbojkašice Srbije, kao i svih prethodnih godina, smečuju - širom sveta! Posle osvajanja zlatne medalje na Evropskom šampionatu raštrkale su se na sve strane, vratile u klubove i krenule iz početka. Najdalje je, kao i obično, otišla Brankica Mihajlović.

A. Čukić
Bila i naša draga gošća: Brankica u "Vestima"

Sjajna devojka iz Brčkog je za 11 godina profesionalne karijere igrala već u sedam zemalja i to - na tri kontinenta! U Evropi za švajcarski Volero, francuski Kan i turski Fenerbahče, u Južnoj Americi za brazilski Rio volej, u Aziji za korejski Hjundai, japanski Hisamitcu i kineski Tianjin...

8 medalja osvojila je Brankica sa Srbijom na velikim takmičenjima

I nije dosta! Letos je naša reprezentativka potpisala dvogodišnji ugovor sa ekipom Džej-Ti Marveles i odmah posle proslave evropske titule ponovo uputila u Zemlju izlazećeg sunca.

- Vratila sam se u Japan, u Kobe, u kome sam igrala i pre dve godine. Doduše, moj nekadašnji klub Springsi sad nam je najveći rival - javila se "Vestima" jedna od najboljih primača servisa svetske odbojke.

Kako su Vas dočekali u Marvelesu?
- Zaista predivno. Naravno, ovde me dobro znaju, ponavljam da sam već igrala u japanskoj Premijer ligi, ali se isto tako vidi da su vrlo dobro upoznati sa rezultatima koje postiže naša naša reprezentacija. Prethodnih nekoliko godina često smo boravile u ovoj lepoj zemlji, ostvarile dva velika uspeha osvajanjem srebra na Svetskom kupu i bronze u Gran priju i, ako se sećate, uvek imale veliku podršku japanske publike. I ja tu veliku pažnju osećam na svakom koraku, i u klubu, i među navijačima. Rekli su mi da im je veoma drago što je među njima evropska šampionka, još više poštuju srebro sa Olimpijskih igara.

Kad već spominjete te uspehe, da li su se slegli utisci iz Bakua?
- Jesu, mada ne prođe dan da se ne setim nekog detalja, i s Evropskog šampionata, a još više s Olimpijskih igara. Iza nas su zaista dve divne godine, ali treba ići dalje.

Jovana i Jelena

Ekipa Džej-Ti Marveles jednom je trijumfovala u Premijer ligi i još dva puta osvojila titulu "sveukupnog" šampiona Japana. Za njih je igrala još jedna naša reprezentativka - Jovana Brakočević, koja je dala veliki doprinos osvajanju poslednjeg trofeja. U Japanu je pre par godina igrala i nekadašnja kapiten državnog tima Jelena Nikolić.

Dogodine će Japan biti domaćin Svetskog prvenstva...
- Biću prava "domaćica" našoj reprezentaciji - smeje se Brankica i nastavlja: - Na prošlom Svetskom prvenstvu u Italiji nismo baš dobro prošle, sad imamo velike ambicije. Naravno, biće teško, konkurencija je žestoka, ali ima vremena...

Kakve su ambicije u japanskoj ligi?
- Takođe najviše! Trener Jošikara je postavio najviše ciljeve, ekipa je odlična, mlada, stičemo iskustvo iz dana u dan. Trenutno smo treće na tabeli, jurišaćemo na trofeje. I u ligi i u Kupu - kaže Brankica Mihajlović i dodaje: - Prenesite moje pozdrave vašim čitaocima. Dobro znam kakav je dijasporski život.

Mama bila u poseti

Kobe je lep, živopisan grad, kaže Brankica i dodaje:
- Naporno treniramo i mnogo putujemo, ali kad god imam malo slobodnog vremena, šetam gradom. Blizu je Osaka, pa se nadam da ću i nju bolje upoznati. Da bih se bolje snalazila, dodelili su mi prevodioca, ta devojka je stalno sa mnom. Inače, posetila me je i moja mama Mara. Navikla sam već da budem sama, to nekako ide uz profesionalnu karijeru. Naravno, u stalnom sam kontaktu sa drugaricama iz reprezentacije. Sve živimo za naredno okupljanje.

POVEZANE VESTI

ODBOJKA Dame na potezu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online