Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 07.10.2017.
16:14
A. Stanković - Vesti A

Ana je zaslužila zlato i - dobila je

Čovek - Ako možeš da ispuniš jedan nezaboravni minut sadržajem koji traje šezdeset sekundi. Tvoja je zemlja i sve što je na njoj. I iznad svega bićeš čovek sine moj - R. Kipling

Siniša Stojmenović
Ana Antonijević, tehničar reprezentacije Srbije

Kad sam video ovu sliku, odmah su mi pali na pamet stihovi besmrtnog Radjarda Kiplinga, evo i zašto.

Ana Antonijević je po povratku sa Gran-prija optužena da je bila pozitivna na antidoping kontroli obavljenoj na završnom turniru u Kini. To je automatski značilo njenu suspenziju, drugim rečima samo na osnovu sumnje, bez pravih dokaza, ovoj sjajnoj odbojkašici oduzeto je pravo da igra na 30. Prvenstvu Evrope u Azerbejdžanu i Gruziji.

To je automatski značilo da ova devojka ne sme ni da trenira sa svojim drugaricama, a kamoli da se raduje putovanju u Gendžu i Baku, druženju, igranju sa najboljim selekcijama Evrope, pobedama...

To je značilo da ne sme ni da sanja o još jednom evropskom zlatu.

I da mora da strepi da li će zato što je u Kini pojela "nešto s mesom" što u sebi sadrži zabranjenu supstancu u tragovima, morati da drhti zbog moguće kazne, koja bi u njenom slučaju možda značila i kraj karijere.

- Izvini, ne smem da pričam ništa o tome - rekla mi je uz uzdah duboke tuge i jada kad sam je pozvao da mi ispriča svoju priču i da joj kažem da sam siguran da je u pitanju glupi nesporazum koji će se ubrzo razjasniti.

I, zvanično objašnjenje je stiglo - Ana NIJE koristila nedozvoljena sredstva i nesmetano može da nastavi karijeru.

Ali, zvanično objašnjenje je stiglo tek pošto su naše odbojkašice osvojile zlato u Bakuu. Za Anu kasno - činjenica je da nije igrala na takmičenju na kojem bi dala doprinos osvajanju titule i tu nikakvo zvanično saopštenje ne pomaže.

Meni lično zasmetalo je što Odbojkaški savez Srbije nije zauzeo zvaničan stav po ovom pitanju, što se javno nije oglasio, uzeo u odbranu i podržao svoju odbojkašicu. Objavljena je kratka vest na sajtu OSS kad je sve bilo gotovo, a da prethodno niko reč nije rekao.

Ćutanjem od nekoliko nedelja samo je dato mnogo prostora raznim spekulacijama.

Ana to nije zaslužila.

Ana je zaslužila da se bori za zlato. I da dobije zlato.

Zna to Milena Rašić. Zato je svojoj drugarici donela ovu medalju iz Bakua.

Jer je čovek sine moj...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online