Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 26.08.2017.
17:15
Vestionline A

EP: Srbija posle drame do dva boda protiv Estonije

Posle briljantne, maksimalne pobede nad Poljacima pred 65.000 gledalaca u Varšavi, odbojkaši Srbije slavili su posle drame protiv Estonije - 3:2 (25:23, 16:25, 21:25, 25:20, 15:12) posle više od dva i po sata igre u Gdanjsku u drugom kolu EP. Ovim trijumfom, četa Nikole Grbića je blizu prvog mesta u Grupi A.

EPA/Leszek Szymanski
Pobedi se u zube ne gleda: Odbojkaši Srbije slavili i protiv Estonije

Nisu "orlovi" prikazali igru kao na otvaranju šampionata, ali su uspeli da slome otpor odličnih Estonaca i stignu do dva boda. Estonija je nošena velikom podrškom navijača u Gdanjsku igrala sjajno. Posle dobijenog prvog seta Srbije, u naredna dva, Estonci su odigrali kao u transu, razbili naše reprezentativce.

OVDE pogledajte sve rezultate, tabele i raspored EP u Poljskoj

U tim trenucima, ništa nije išlo od ruke Srbiji. Korektor Atanasijević je bio indisponiran, menjao je Nikola Grbić, ali nije išlo. Ipak, u četvrtom setu bude se "orlovi". Već na početku tog periode igre, Srbija se odlepila, povela sa tri, četiri poena razlike i uvela meč u odlučujući set.

EPA/ADAM WARZAWA
Uroš Kovačević uspevao je da probija odličan blok Estonaca

A u njemu - dominacija "orlova". Luburić, Petrić, Kovačević i Lisinac pokrenuli su ekipu, povela je Srbija 9:5. Estonci se nisu predavali, imali su kontru za smanjenje rezultata na 11:10, ali kada je bilo najvažnije proradio je blok naše selekcije. Treću meč loptu Srbija je iskoristila i ostvarila drugi trijumf u Poljskoj.

Najbolji u našem timu bio je Uroš Kovačević sa 17 poena, dok je Nemanja Petrić imao poen manje, a dvocifreni učinak upisao je i Dušan Luburić sa 11 poena. Kod Estonaca, Robert Tet je imao 19 poena, dok je Rene Tepan meč završio sa dva manje. 

U poslednjem meču grupe, u ponedeljak (17.30), "orlovi" igraju sa Finskom. Pobednici grupa plasiraće se direktno u četvrtfinale, a drugoplasirane i trećeplasirane ekipe igraće u osmini finala.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

PROČITAJTE TOK MEČA!

KRAJ - POBEDA SRBIJE - 3:2 U SETOVIMA. U petom setu - 15:12 za "orlove".
Srbija drži tri poena prednosti - 12:9 i na korak je do pobede.
PETI SET - Pred tehnički tajm-aut, Srbija vodi 8:5.
Srbija dobija četvrti set - 25:20 i izjednačuje 2:2 u setovima. Ko će do drugog boda?
ČETVRTI SET - Odličan početak Srbije, "orlovi" vode 6:3. Pred prvi tehnički tajm-auta - 8:5 za Srbiju.
Estonija vodi 2:1 u setovima, u trećem - 25:21.
Srbija je prišla na 19:17 posle dobrih servisa Uroša Kovačevića.
TREĆI SET - Furiozan početak Estonije i u trećem setu - 7:2. Četiri vezana poena Srbije, na prvi tehnički tajm-aut, Estonija odlazi sa +3 - 8:6. Odlični servisi Luburića.
Estonci "oduvali" Srbiju u drugom setu - 25:16. Idemo iz početka, 1:1 u setovima.
Grbić menja i tehničara. Umesto Jovovića u igri je Buculjević. Estonija blizu izjednačenja u setovima. Pred drugi tehnički tajm-aut - 16:8 za Estoniju.
Blok Estonije savršeno funkcioniše u drugom setu. Grbić pokušava sa izmenama da trgne "orlove". Izašli su Podraščanin i Kovačević, u igri su Lisinac i Petrić, ali i dalje veliki zaostatak Srbije - 13:7 za Estoniju.
DRUGI SET - Bolji početak Estonije, pred prvi tehnički tajm-aut, Estonci vode 8:4.
Odličan finiš Srbije, Četa Nikole Grbića doboija prvi set - 25:23. Srbija je propustila dve meč, lopte, ali posle tajm-auta, Podraščanin uspeva da poentira za prvi set.
Estonci vode 16:15 pored drugi tehnički tajm-aut.
PRVI SET -  Na prvi tehnički tajm-aut, Srbija odlazi dsa prednošću - 8:7. Izjednačenja borba na startu.
Estonci imaju veliku podršku sa tribina u Gdanjsku. Startna postava Srbije. Jovović, Petrić, Kovačević, Podraščanin, Stanković i Atanasijević.

OVDE pogledajte sve rezultate, tabele i raspored EP u Poljskoj.

Biće još informacija...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online