Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 08.03.2019.
10:33
Vestionline A

Pol Pirs: Jokić MVP? Dajte mi jednu veliku utakmicu koju je imao

Pol Pirs, legendarni NBA košarkaš, smatra da Nikola Jokić ne može biti MVP ove sezone jer nije imao nijednu veliku, prepoznatljivu, utakmicu.

EPA/CJ Gunther
Pol Pirs, legenda Boston Seltiksa

Ovaj stav čuvenog igrača Bostona naišao je na negodovanje kod navijača, ali i analitičara u ESPN studiju, koji nisu bili saglasni s njim.

Pre utakmice između Lejkersa i Nagetsa, ESPN je započeo priču o Jokiću i tome zašto se o njemu ne priča više, kada se krene tema "ko će biti MVP?".

- Kada na kraju utakmice pogledate statistiku Jokića, on ima 20 poena, 10 skokova, osam asistencija... Ali, kada pogledate druge košarkaše poput Janisa, Džordža, Harden, oni su neverovatni, ne radi se samo o statistici. Rade spektakularne stvari, na spektakularan način - rekao je Pirs, na šta mu je koleginica odgovorila:

- Znači radi se o atraktivnosti?

Pirs je potom nastavio sa svojim, kako mnogi kažu, nebulozama.

- Nije samo atraktivnost. Čonsi (Bilaps) je rekao da njegova igra nije dovoljno "seksi". Samo ovi drugi košarkaši (Harden, Janis, Džordž) pružaju sjajne partije.

- Da li možete da mi kažete Jokićevu jednu veliku, prepoznatljivu, utakmicu ove sezone? -  upitao se Pirs i dodao:

- Harden je imao utakmicu protvi Golden Stejta, Janis protiv Lejkersa... Koju je veliku utakmicu Jokić imao ove sezone da biste rekli "ovaj momak mora da bude u top2 ili top3 za MVP?.

Srpski košarkaš imao je mnogo velikih utakmica, a sigurno se najviše izdvaja ona s početka sezone kada je ostvario tripl-dabl bez promašaja (35 poena, 11/11 iz igre, 11 skokova, 11 asistencija, četiri ukradene).

Pored toga je postigao 40 poena Portlandu, Šarlotu 39, Bruklinu 37, Dalasu 32... Uostalom, svi znamo da Jokiću lična statistika nije najvažnija i da bi radije dodao pâs nego šutirao ka košu.

- Jokić je četvrti ili peti u priči za MVP i mislim da je to velika čast. I, mislim da će biti, po meni, četvrti u glasanju. To je kompliment. Njegovi treneri kažu da nikada nisu videli igrača sa takvom koordinacijom. On to koristi kao prednost. Nema taj atleticizam, ali zna kako da iskoristi svoj talenat - rekao je novinar ESPN Brajan Vindhorst.

Nekadašnji trener mnogih NBA ekipa Sten Van Gandi smatra da je Jokiću potrebno još nekoliko sezona na ovakvom nivou.

- Po meni mora da prođe još neko vreme. Pol Džordž je Ol-star koji je sada igru podigao na viši nivo, Janis takođe. Mislim da će Jokiću biti potrebno još godinu ili dve. Ovo mu je prva velika sezona.

Jokić neće biti MVP ove sezone, to je svima jasno, međutim kao što kaže Vindhorst "velika je čast biti među pet najboljih košarkaša u sezoni". A, što se tiče Pola Pirsa, najbolje vi da nam ostavite komentar.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online