Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 23.12.2018.
10:43 >> 10:55h
Vestionline A

Jokić isključen, Klipersi "pregazili" Denver!

Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobedili su Denver Nagetse u jednom od ovosezonskih derbija zapadne konferencije NBA lige sa 132:111.

twitter.com/nbaphotos
 

Klipersi su bili bolji u meču u kom su, povredama oštećeni Nagetsi, ostali i bez Nikole Jokića isključenog u trećoj četvrtini.

Od isključenja mladog Somborca, na terenu je postojala samo jedna ekipa, Majk Maloun se pomirio sa porazom, pa su rezervisti završili meč u poslednjih petnaestak minuta.

Najefikasniji su na parketu bili Tobajas Heris i Danilo Galinari sa po 21 poenom za Kliperse, dok je Montrezl Herel imao 20 poena i deset skokova.

U Denveru je Jokić meč završio sa 19 poena, šest skokova i tri asistencije, Džamal Marej je imao poen manje od Jokića (6/16 iz igre), a Monte Moris 15 poena.

Prvo poluvreme odigrano je u tempu i ritmu koji daleko više odgovarao Klipersima, dok je prva četvrtina u potpunosti pripala dvojici momaka – Tobajasu Herisu i Danilu Galinariju.

Galinari je delovao kao posebno raspoložen da odigra vrhunski protiv svog bivšeg kluba, a i on i Heris su trojkama počeli da prave razliku u odnosu na Denver koji nije igrao odbranu na visokom nivou.

Tako se Los Anđeles odlepio posle osam minuta igre na 23:14, da bi Heris trojkom po prvi put odveo Kliperse i na +10, 26:16.

Klipersi su tu razliku održavali tokom čitavog prvog poluvremena uz manje oscilacije. Onda je Denver pri kraju prokockao veliku šansu da se potpuno približi.

Džamal Marej je imao ceo napad do kraja poluvremena. Jokić se posle bloka izvukao na pik end pop, Marej ga nije video, na osam sekundi pre kraja druge deonice je šutirao na koš i bio neprecizan.

Nerezonski potez je plaćen skupo jer je Heris za preostalih nekoliko sekundi stigao do trojke, bio fauliran i pogodio sva tri bacanja za 68:59 na poluvremenu u korist Klipersa.

U nastavku je Denver držao priključak, sve do šestog minuta treće četvrtine. Marčin Gortat tada prima loptu pod košem Denvera. Mejson Plamli skače da ga izblokira, dok je direktno iza Poljaka bio Jokić.

Kontakta između dvojice igrača je bilo, ali se nije činio toliko intenzivnim da bude dosuđen faul, što se desilo nakon što je Gortat pao na pod.

Jokić, koji se do tog trenutka više bunio zbog sudijskih odluka, tada je pobesneo, a sudije su ga bez tehničke greške odmah isključile.

Od tog trenutka, prednost Klipersa je samo rasla. Marej je jedno kratko vreme pokušavao da promeni nešto, nije uspevao pa ga je Majk Maloun povukao na klupu.

Priliku je u dresu Klipersa dobio do kraja i Boban Marjanović pošto nije bilo potrebe da Herel igra. Srpski centar iz Klipersa je upisao šest poena, dok plejmejker Miloš Teodosić nije dobio ni minut na terenu. Nagetsi sada imaju skor 21-10, a Klipersi 19-13.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online