Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 18.10.2018.
11:21
Vestionline, mondo.rs A

Senzacija: Durent sa Džejmsom u Lejkersima?

Ove spekulacije, ako se uzmu u obzir sve okolnosti i trendovi u ligi, mogla bi lako da se ispostavi kao tačna.

twitter.com/nba
Lebron Džejms i Kevin Durent na NBA ol-star vikendu

- Razgovarao sam sa sagovornikom danas, koji mi je potvrdio da će Kevin Durent biti igrač Lejkersa naredne godine - napisao je na Twitteru njujorški radio voditelj, kolumnista tiražnih listova i saradnik vodećih TV mreža u SAD, Brendon Robinson.

On je potom citirao reči neimenovanog sagovornika, za kog tvrdi da je relevantan izvor za ovako senzacionalnu vest.

- Kao što je Lebron planirao naredni potez godinu dana ranije, "KD" radi isto u ovom trenutku. Žele da formiraju najbolji tandem u NBA i pripreme Durenta za zaštitno lice Lejkersa u post-Lebronovoj eri - navodno su reči njegovog sagovornika.

Za razliku od Stefena Karija, Rasela Vestbruka, Krisa Pola, Blejka Grifina, Gordona Hejvorda, Džejmsa Hardena, Pola Džordža, Damijana Lilarda, Demara Derozena, Nikole Jokića i ostalih zvezda sa ugovorima teškim preko 120 miliona dolara, Džejms i Durent nisu se dugoročno vezivali od potpisivanja poslednjeg kolektivnog ugovora igrača sa NBA ligom i, potom, enormnog profita koji je liga ostvarila novim "dilom" o TV pravima.

Sve to dovelo je i do naglog skoka "selari kepa", aktuelna generacija košarkaša počela je da potpisuje ugovore kakvi su bili rezervisani samo za dvojicu-trojicu najboljih u prethodnih 20-ak godina, ali nisu svi superstarovi iskoristili nove okolnosti na isti način - Džejms je iz leta u leto produžavao ugovor sa Klivlend Kavalirsima, dok nije procenio da je trenutak da drugi put napusti Ohajo, nakon čega se odlučio za prvi dugoročni ugovor od onog koji je imao sa Majami Hitom.

"King" se u 34. godini vezao za Lejkerse do kraja sezone 2021/22, odnosno na četiri godine (zarada: 35,6, 37,4, 39,2, 41,1 miliona dolara po sezoni).

Slično se ponašao i Durent, koji je sačekao da mu 2016. istekne ugovor sa Oklahoma Siti Tanderom, pa kao slobodan igrač odlučio da se pridruži šampionskom timu Golden Stejt Voriorsa kako bi imao priliku da osvoji titulu... iako je poput Džejmsa u Majamiju svesno prihvatao da igra za manje novca u odnosu na sumu koju bi dobio na drugom mestu.

Prošlog leta bio je ponovo "slobodan igrač" na jedan dan, a onda potpisao dvogodišnji ugovor sa Voriorsima (30 miliona u prvoj, 31,5 miliona u drugoj godini) s tim da igrač ima pravo da izađe iz ugovora već posle ove sezone.

Tj, već narednog leta.

Voriorsi se na neki način već pripremaju za gubitak jedne zvezde iz možda najbolje petorke svih vremena, utoliko što je "maksimala" već potrošena na "lice franšize", Karija, koji će do 2022. godine zarađivati 37,5, 40,2, 43,1 i 45,8 miliona dolara (što je trenutno najjači ugovor svih vremena).

Ali, na kraju ove sezone slobodan agent postaće i Klej Tompson, koji je već poručio da poslodavci mogu da očekuju pristanak na blagi "popust" u odnosu na ono što bi dobio u drugim timovima, "ali ne previše". Drajmond Grin, takođe, postaće slobodan igrač na kraju sezone 2019/20, a Tompson i on svakako će želeti više od trenutnih 18,9 odnosno 17,4 miliona dolara po sezoni.

S obzirom na to da su u međuvremenu angažovali i teško povređenu zvezdu, Demarkusa Kazinsa, igrača koji se sa platom od 5,3 miliona dolara sprema da "obije banku" narednog leta i potpiše svoju verziju "maksi" ugovora, jasno je da Voriorse čeka sezona teških odluka i leto novih velikih promena.

Iako u ovom trenutku Robinsonove spekulacije deluju senzacionalistički, okolnosti u ligi su takve da one lako mogu postati i tačne.

Jednu stvar treba pomenuti, iako Durent od prvog dana sa Karijem ima izvanredan odnos (kakav nikada nije mogao da ima sa Vestbrukom). Novinari su više puta pitali obojicu za to "čiji je" Golden Stejt tim, ko je lider ekipe, ko je prva zvezda, itd, a "KD" je po pravilu odgovarao da je Stef Kari zaštitno lice franšize i da su Voriorsi rasli do šampionskog nivoa zajedno sa njim.

Prelaskom u Los Anđeles, "KD" ne bi automatski postao lider, ali bi to neminovno postao kada vremešni Džejms bude osetio da je došao kraj i da je vreme da se povuče.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online