Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 17.05.2019.
23:49
Vestionline A

Veliki povratak Moskovljana, Real prokockao +14

Košarkaši CSKA iz Moskve pobedili Real Madrid rezultatom 95:90, u veoma uzbudljivom i neizvesnom meču. Madriđani prokockali +14... Finale CSKA-Efes!

EPA/Juan Carlos Hidalgo
Serhio Rodrigez, "ko će koga nego svoj svoga"

CSKA je uspeo da napravi preokret i eliminiše branioca titule. Vodili su "kraljevići" praktično tokom cele utakmice, nekoliko puta i dvocifrenom razlikom, a najviše 65:51 u 26. minutu.

Sve to prokockali su u poslednjih 11-12 minuta, kada je CSKA odigrao hrabro i imao u svojim redovima više hladnokrvnih igrača, pa i trenera sa jasnijom idejom šta hoće i kako to da ostvari.

Real Madrid - CSKA 90:95 (22:18, 23:25, 28:22, 17:30)

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Serhio Rodrigez i Nando De Kolo sa po 25 poena.


 

CSKA je "loše" otvorio utakmicu što je španski tim iskoristio i već na startu imao skoro dvocifrenu prednost, ali su Moskovljani to uspeli da anuliraju i to najviše zahvaljujući bivšem igraču Real Madrida Serhiju Rodrigesu. Tavares u prva tri minuta imao čak tri rampe!

Vil Klajburn je uspeo maltene uz zvuk sirene da postigne trojku i održi egal utakmicu u prvih 20 minuta, pošto je Real imao prednost od dva poena, kada je na semaforu pisalo 45:43.

Trojkom Rudija Fernandesa otvorili smo treću četvrtinu, ali uskoro smo videli i potez koji je obeležio ovu utakmicu. Vil Klajburn je protrčao po čeonoj liniji, dobio pravovremeni pas o parket od Rodrigesa i snažno zakucao pritom ostavivši Tavaresa na posteru.

Usledila je serija Real Madrida, sjajnom rolom Fakunda Kampaca je sve krenulo, a Madriđani su u jednom momentu imali i dvocifrenu prednost, posle trojke koju je postigao Entoni Rendolf. Ali, još ništa nije bilo rešeno pred poslednjih 10 minuta, iako je Real vodio sa 73:65.

Na početku poslednje četvrtine je delovalo kao da ćemo samo sačekati krajnji rezultat kojim će Real slaviti i otići u finale, ali de Kolo, Rodriges, Hanter, Higins i ostali to nisu dozvolili.

Igrali su sjajno, pogađali neke važne šuteve i pritisli Real do krajnjih granica. Nakon jedne odluke sudija da ponove de Koloovo bacanje, Pablo Laso je bacio peškir i zaradio tehničku grešku, što je bila jedna od prekretnica u ovom duelu. CSKA je topio prednost Reala, izgledalo je kao da nas čeka prava ludnica, a to je francuski košarkaš i potvrdio, pošto je trojkom Nanda de Koloa CSKA posle dugo dugo vremena prešao u vođstvo.

De Kolo i Rodriges su imali po 23 postignuta poena, a Vil Klajburn je imao 18 dok je Kori Higins ubacio 11 i oni se mogu smatrati pravim herojima "Armejaca". Na drugoj strani, Fabijen Kozer je imao 18 poena, Ljulj 13 uz 2 skoka i 2 asistencije, a dvocifreni su bili još Entoni Rendolf sa 12, kao i Rudi Fernandes i Fakundo Kampaco sa po 10 postinutih poena.

CSKA se ovim revanširao Madriđanima za prošlogodišnji poraz na Fajnal foru u Beogradu (83:92), ali na neki način i potvrdio da je ove sezone bolji tim, jer je u ligaškom delu slavio i u Madridu (88:93) i na svom terenu (82:78).

"Armejci" će se u nedelju od 20.30 boriti za titulu sa Efesom, koga su Vasilije Micić i Šejn Larkin predvodili do ubedljivog trijumfa nad Fenerbahčeom.

Tri sata ranije, Fenerbahče i Real naći će se u atipičnoj poziciji, kao akteri utakmice za treće mesto.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online