Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 12.05.2019.
11:38
Vestionline A

Veliki basket 3x3 spektakl pod pokroviteljstvom FIBA u Beogradu

Veliki basket 3x3 spektakl kome će 13. i 14. jula Beograd biti domaćin, uveliko se priprema. Na FIBA 3x3 čelendžeru, prvom turniru ovog renomea u našem glavnom gradu, učestvovaće 16 najbolje rangiranih svetskih ekipa koje će se boriti za nagradni fond od 40 hiljada dolara.

Promo
Nikola Koprivica

Direktor turnira Nikola Koprivica, nekadašnji košarkaš i svojevremeno član svih mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje, najavljuje da će ovaj turnir biti ne samo vrhunski sportski događaj, već i fantastična zabava za sve posetioce koji će moći da uživaju u zanimljivom pratećem programu.

- Srbija je velesila u basketu 3x3 i u prilog tome govore rezultati naših basketaša koji su osvojili sve što se moglo osvojiti. Takođe, čak tri naša tima nalaze se među 10 najboljih svetskih ekipa. Međutim, i pored svega toga Srbija nije domaćin nijednog značajnijeg turnira. To smo želeli da promenimo - počeo je priču Nikola Koprivica i potom dodao:

Promo
Srpski basketaš

- Stupili smo u komunikaciju sa predstavnicima FIBA čvrsto rešeni da organizujemo Čelendžer 3x3 u Beogradu. Želja nam je bila da na neki način nagradimo naše basketaše za sve uspehe u prethodnom periodu, da budu u prilici da igraju pred domaćom publikom, ali i da popularišemo basket 3x3 koji je jedan od najbrže rastućih sportova na svetu i koji će imati i svoju premijeru na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Prema rečima Koprivice, na platou na severnoj strani Beogradske arene na 2200 kvdaratnih metara polovinom jula biće prava basketaška oaza:

- Biće postavljena dva terena, glavni sa montažnim tribinama kapaciteta hiljadu mesta i pomoćni teren. Planirana je FAN zona gde će biti organizovano pregršt igrica za posetioce koji će imati priliku da pokažu svoje basketaške veštine, kao i štandovi sponzora sa raznim aktivacijama koji će pripremiti brojne poklone. Cilj nam je da napravimo mali sajam sporta, gde ćemo omogućiti zanimljiva dešavanja za decu ali i njihove roditelje od prepodnevnih sati do kasno uveče. Ulaz će biti besplatan jer želimo da privučemo što više ljudi i omogućimo im da uživo vide najbolje svetske basketaše - kaže Koprivica i dodaje:

Promo
Nikola Koprivica ispred Štark arene

- Veliku zahvalnost dugujemo Gradu Beogradu, gradskom sekretarijatu za sport i omladinu, Beogradskoj areni i Košarkaškom savezu Srbije. Izašli su nam u susret i ogromna su nam podrška u organizaciji ovako velikog događaja koji pre nije organizovan kod nas.

Beogradski FIBA 3x3 čelendžer jedan je od 23 ovakva turnira koji se organizuju u celom svetu, a tokom dva dana biće ukupno odigrano 25 utakmica.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online