Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 06.04.2019.
17:29 >> 20:20h
Vestionline A

Klasičan nokaut: Zvezda zbila redove i preslišala bledi Partizan u "majstorici"

U odlučujućoj trećoj utakmici polufinala u doigravanju za prvaka ABA lige "crveno-beli" su kao domaćini savladali "crno-bele" sa 84:63 (21:13, 23:15, 20:13, 20:22) - 2:1 u pobedama.

MN Press
Pejdž i Beron u borbi za loptu

Zvezda: Čović 10 (za tri poena 1-3), Perperoglu 18 (2-2), Davidovac 4 (0-1), Nenadić 1, Lazić (0-2), Faje 6 (2-39, Beron 8 (1-2), Dobrić 10 (1-4), Simanić 8 (2-3), Rivers 6 (2-4), Cirbes 4, Odžo 9. Trener: Tomić.

Partizan: N. Janković 10, Pejdž 11 (1-4), Si (0-2), Marinković 12 (1-4), Jaramaz 6 (0-2), Veličković 8 (2-2), Zagoirac 8 (0-2), Renfro (0-4), S. Janković 3 (1-4), Lendejl (0-1), Gagić 3, Nikolić 2. Trener: Trinkijeri.

Posle neizvesnih duela s Partizanom ne samo u prethodne dve utakmice polufinala plej-ofa nego i pre ni najveći optimisti među Zvezdinim navijačima nisu slutili da će njihovi ljubimci biti tako siloviti u prelomnom meču. "Crveno-beli" su uzeli najljućeg rivala pod svoje od početka, a kako je njihova zaliha rasla, tako se razbuktavala podrška s tribina, listom naklonjenih Zvezdi. 

Partizan je najčešće delovao kao da su mu se odsekle noge, a sledile ruke. Sapeto i neuverljivo "crno-beli" su imali isti problem kao "crveno-beli" u prošloj utakmici. Šut im je bio izuzetno loš, a naročito za tri poena. Istina, Zvezda je doprinela da bude tako najboljom odbranom u ovoj sezoni. 

Njeno nadahnuće nije jenjavalo. Trinkijerijev poslednji trzaj bio je smišljen tako da se blic-krigom na početku drugog poluvremena istopi zanačajna prednost najvećeg rivala, koji je prvi deo rešio u svoju korist sa 44:28. Pošto Partizanu to nije pošlo za rukom, ubrzo zatim je bilo sasvim jasno da će dalje otići Zvezda, koja je važeći viceprvak regionalnog takmičenja, a sada i petostruki uzastopni finalista.

Njena najubedljvija prednost bila je i 35 poena u poslednjoj četvrtini. "Crno-beli" su, kad je Zvezda najzad i mogla da spusti gard, ublažili poraz kojem je, između ostalog, kumovalo i to što su Renfro i Lendejl, Partizanove velike uzdanice, ostali bez poena.

 

Kraj utakmice

Zvezda je ostvarila ubedljivu pobedu protiv Partizana u "majstorici". Ko će joj biti protivnik u finalu znaće se posle odlučujuće utakmice između Cedevite i Budućnosti (nedelja, 19 časova).

IV četvrtina

38`: 79:56 - Partizan ublažuju poraz. Publiku, listom Zvezdinu, na noge je podiglo kad je Simanić s leđa izblokirao Pejdža, koji se u protivnapadu ustremio na koš.

33`: 76:43 - Zvezda stekla 30 poena prednosti, a zatim je Odžo pogodio pod prekršajem. Bio je uspešan i iz dodatnog slobodnog bacanja.

32`: Trojku postiže i Čović - 67:41. Nešto kasnije umalo fizički obračun Zagorca sa Zvezdinim plejom. Strasti su smirene. Igrač Partizana je dobio nesportsku grešku.

III četvrtina

30`: 64:41 - Trojka i Perperoglua. Zvezdina  najubedljivija prednost +23. Završena je treća četvrtina.

29`: 61:41 - Simanić trojkom gasi svaku Partizanovu nadu.

twitter.com/kkcrvenazvezda
Beron prodire pored Marinkovića

27`: 53:37 - Partizanovi trzaji. Prednost Zvezde smanjena serijom 5:0. 

25`: 53:32 - Zvezdina prednost raste. Dosegla je do 21 poena razlike Fajeovom trojkom. Partizan u napadu nije postigao ono što je Trinkijeri naumio od početka drugog dela utakmice.

Krenulo je kao da će Partizan da smanji razliku, a minut kasnije Zvezda je iz Davidovčevih poena iz protivnapada stigla do +18 - 40:38.

Počelo je drugo poluvreme

II četvrtina

Zvezda je posle tajm-mauta imala 17 sekundi do kraja prvog poluvremena da organizuje napad. Beron nije pogodio za tri poena. Ostalo je 16 poena prednosti za "crveno-bele" (44:28) koji su u svemu nadvisili večitog rivala, sapetog u najvećem delu prve dve deonice.

MN Press
Marinković nije mogao preko Cirbesa

14: Zagorac promašio sva tri slobodna bacanja pošto je bio nad njim načinjen prekršaj u pokušaju za tri poena. Partizanu su se, izgleda, u grotlu Zvezdine publike, odsekle i noge i ruke. Za kratko vreme "crno-bele" je dotukla i Simanićeva trojka.

12`: 29:15 - Trojkom Perperoglua Zvezda dolazi do najubedljivije prednosti do sada. Njena igra je nadahnutija, na krilima gromoglasne publike, a Partizan ima problem sa šutem za tri poena (1-7) kao što je Zvezda u drugoj utakmici. 

Druga deonica počinje Zagorčevim promašajem za tri, ali i njegovom odličnom odbrambenom rolom koja ipak nije materijalizovana u protivnapadu. na drugoj strani prcve poene postiže Rivers trojkom.

MN Press
Veličkoviću preprečen put na Zvezdin koš

I četvrtina

Zvezda je u prvoj četvrtini, koja joj je pripala sa 21:13, odigrala možda i najbolje u odbrani ove sezone. Partizan je imao učinak 2-10 za dva, a 1-5 za tri. Šest od njegovih 13 poena su iz slobodnih bacanja.

7`: 15:3 - I Beron je pogodio za tri poena. 

6`: 12:3 - Zvezdina serija 9:0 zaključno s Dobrićevom trojkom. Navijači "crveno-belih" su napravili grotlo u dvorani.

5`: Serija promašaja na obe strane. Nekoliko minuta stoji da je rezultat 5:3. To su prekinuli Beron i Dobrić.

Efektnim blokadama za kratko vreme Davidovac i Odžo zaključali bravu Zvezdinih vrata.

5:3 - Zvezda, koja je u prošloj utakmici imala katastrofalan učinak za tri poena, krenula je u istom stilu, pošto je neuspešan bio Lazić. Na drugoj strani trojku je dao Veličković, ali je Faje, uzvrativši istom merom, najavio bolji učinak "crveno-belih" za tri.

Zvezdina prednost je što će dvorana biti ispunjena do poslednjeg mesta njenim navijačima (možda se potkrade neki partizanovac), ali to u "večitom derbiju" našeg sporta nikada nije bilo i presudno. Neće ni sada. Posle vođstva "crveno-belih" "crno-beli" su se pobedom u drugom meču izborili za odlučujuću utakmicu, a tako su sav teret "majstorice" svalili na leđa najljućeg rivala, koji će opet biti bez pomoći poslovođe Džoa Reglenda, jednog od svojih najboljih igrača. Ostali su u pogonu i kod jednih i kod drugih.

Samo prvi od pet okršaja ove sezone nije bio rezultatski neizvestan, ne i neuzbudljiv, pa neka tako bude i večeras jer to je lepota sporta, a njegova okrutnost je u tome što neko mora da izgubi.

Sutra, isto u "majstorici", Cedevita u Zagrebu dočekuje Budućnost (19 časova).  

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online