Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 20.03.2019.
22:43 >> 22:53h
Vestionline A

Lud meč u Atini, Žalgiris i Vesterman iznenadili u Izraelu (VIDEO)

Košarkaši Panatinaikosa pobedili Baskoniju, direktnog rivala za četvrtfinale, rezultatom 72:70. Litvanci savladali Makabi rezultatom 85:83, u 27.kolu košarkaške Evrolige.

Euroleague.com
Dešon Tomas, predvodio PAO večeras

Panatinaikos želi plasman među najboljih osam ekipa u košarkaškoj Evroligi, a za tako nešto im je potreban maksimalan fokus i odlične partije pošto se nalaze na devetom mestu u ovom momentu, a na osmom je njihov ljuti rival, Olimpijakos.

"Zeleni" su snažno počeli meč, serijom 12:0 koju je sa linije slobodnih bacanja prekinuo Johanes Vojtman, a izabranici Rika Pitina su samo nastavili da dodaju gas i napravili novu seriju, 8:0 na koju je spreman odgovor imao Darun Hilard.

U drugoj četvrtini su se igrači Baskonije već malo sabrali i na poluvremenu su zaostajali "pristojnom" razlikom, koja je iznosila 21 poen, da bi već u trećoj deonici napravili herojski poduhvat i nakon što su dobili ovaj deo meča rezultatom 21:8 prišli na jednocifren zaostatak prvi put nakon prve četvrtine.

U poslednjih 10 minuta košarke, Baskonija je u potpunosti okrenula rezultat u svoju korist, pa su imali čak četiri igrača sa dvofrenim učinkom: Vildosu, Uertasa, Šildsa i Hilarda.

Dešon Tomas i Šon Kilpatrik nisu dozvolili Baskoniji da se "razmaše" pa su vratili prednost "Zelenima" nekih četiri minuta pre kraja susreta. Upravo je Šon Kilpatrik bio taj heroj kog je tražio Rik Pitino, koji je vodio PAO do trijumfa rezultatom 72:70.

Najefikasniji pojedinac je bio Dešon Tomas sa 16 poena i 5 skokova, a pratio ga je Šon Kilpatrik sa 14 poena, 2 skoka, 2 asistencije, i po jednom ukradenom i izgubljenom loptom. Nik Kalates je zabeležio novi dabl dabl učinak, ubacivši 11 poena i dodavši 12 asistencija i 4 izgubljene lopte.

U redovima poraženih, Šejvon Šilds 13 poena, Darun Hilard 12 uz 5 skokova, a Marselinjo Uertas 10 uz čak 7 izgubljenih lopti.

Makabijeve šanse za Top 8 sve su manje manje, a nakon poraza od Žalgirisa u svojoj "Menori" mnoge navijače "Ponosa Izraela" ostavili su u suzama. Nekada i sam košarkaš Makabija i čovek koji je osvajao Evroligu sa Makabijem, sada je bio njihov dželat, Šarunas Jasikevičijus.

Popularni Šaras se kao i obično sjajno pripremio za gostovanje, a njegov fenomen ove sezone da utakmice na strani dobija lakše nego kod kuće ponovo je uzeo maha.

Euroleague.com
Leo Vesterman, bivši igrač Partizana

Prvo poluvreme Makabija uopšte nije bilo loše, odigrali su pristojno i vodili sa 9 razlike tokom velikog odmora, da bi "Zelena Šuma" uspela da nakon samo jedne deonice priđe na pola koša zaostatka.

Nakon velike drame u poslednjih 10 minuta košarke, Žalgiris uspeva da prelomi susret i ode u Litvaniju kao pobednik, sa 11. trijumfom ove sezone. Do nove pobede ih je vodio bivši košarkaš Partizana, Leo Vesterman sa 16 poena i 5 asistencija, a sjajan je bio i Brendan Dejvis sa 12 poena i 6 skokova.

Skoti Vilbekin je ponovo briljirao, večeras je ubacio 18 poena, koliko je imao i nekadašnji košarkaš Los Anđeles Lejkersa i student Kanzas Džejhoksa, Tarik Blek, a mladi Zosman je takođe bio dvocifren sa 10 postignutih poena.

Evroliga, 27. kolo

Barselona - Gran Kanarija 93:64
Olimpijakos - Bajern 89:69
Anadolu Efes - CSKA 78:80
Fenerbahče - Budućnost 76:67

Sreda:

Darušafaka - Himki 91:85
Panatinaikos - Baskonija 72:70
Makabi - Žalgiris 83:85
21.00 Real Madrid - Armani Milano

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online