Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 24.02.2019.
21:08
Vestionline, b92.net A

Đorđević: Ko je napravio "prozore" najmanje je mislio na zdravlje igrača

Selektor naše reprezentacije, kritikujući sistem u kvalifikacijama, istakao da je u njima primaran bio rezultat, a ne igra.

fiba.basketball
Đorđević na meču sa Izraelom

Srbija će igrati na Svetskom prvenstvu u Kini (31. avgust - 15. septembar) pošto je u meču odluke u dvorani "Aleksandar Nikolić" ubedljivo savladala Izrael u poslednjem kolu kvalifikacija (97:76). 

- Sve čestitke igračima koji su u ovim kvalifikacijama izneli nestvarno težak zadatak do kraja, bez obzira što je ovako dugo trajalo i što mi mislimo da je dovoljno samo da se pojavi neko u dresu Srbije da će svi da odmah dignu ruke i da predaju svaki meč. Očigledno je svima da se košarka igra fenomenalno u svim zemljama, da svi daju sve od sebe da dođu na ovakvo takmičenje kao što je Svetsko prvenstvo. Mislim da smo na kraju napravili ono zbog čega se okupljamo i zbog čega ovi momci dolaze, oni koji su zdravi, koji imaju volje i želje, i naravno oni koji nisu sprečeni od svojih klubova, rekao je selektor Aleksandar Đorđević. 

- Rezultat je primaran, rekao sam davno da igra možda nije toliko bitna, svi mi težimo da imamo lepu igru. Danas je bilo fenomenalnih akcija, pasova, zakucavanja, igrači su se opustili i uživali. To je ono što nas je krasilo i što se nadam da će srpska reprezentacija tome i dalje težiti, uz rezultat da donese i nešto ekstra lepo za svoje navijače.

Đorđević je ocenio da niko nije shvatio koliko su kvalifikacije bile teške i koliko se sve promenilo promenom pravila u kvalifikacijama. 

fiba.basketball



- Mi smo sportisti i hoćemo fer-plej, da ja imam svoje najbolje igrače i protivnik svoje. Ovako smo morali da igramo šah. Od početka kvalifikacija petorica igrača su povredili ukršetene ligamente. Igrači, igrači, igrači! Moram da ponovim. Njihovo zdravlje je najvažnije, moramo da stavimo prst na čelo i da shvatimo koliko su te povrede opasne za njihovu karijeru. 

Selektor je zahvalio publici na fenomenalnoj podršci i izrazio nadu da košarkaška reprezentacija nikad tu podršku neće izgubiti. 

Đorđević je zahvalio i svojim saradnicima i svima u Košarkaškom savezu Srbije. 

- Bilo je izuzetno teško, bilo je dosta pritisaka, mi nismo dobri glumci, jako nam je bilo stalo da odemo na SP i da ponovo damo šansu nekoj generaciji da nas predstavlja na SP. Svi smo radili najbolje što smo mogli, došli do najboljeg rezultata... Napravićemo neku analizu, pa kroz nju, kako kaže Matija Bećković - 'Ćeraćemo se još'. Ne potcenjujte nikoga ko radi u KSS, pogotovo u ovoj zemlji u kojoj svi radimo za dobrobit reprezentacije, svi radimo za osvajanje medalja. Ne sme niko nikada da potceni KSS. Niko.. 
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online