Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 29.01.2019.
13:57
Vestionline A

Novica Veličković za "Vesti": Zagorac i Marinković nisu svesni koliko znaju

Gost "Vesti" bio je kapiten košarkaškog kluba Partizan Novica Veličković. Kroz razgovor smo se dotakli narednog meča sa Ritasom, Andree Trinkijerija i mladih zvezda.

Vestionline
Veličković:Trinkijeri traži perfekciju

Partizan u sredu igra peti duel top 16 faze Evrokupa. Kapiten tima kaže da mora da se ide na pobedu. Da podsetimo, izgubili su 80:76 u Viljnusu.

- Plan utakmice u Viljnusu je bio takav da se igra na gostujućem terenu, u zemlji košarke pored naše, da ih držimo u egalu i da čekamo da u jednom trenutku padnu. Došli smo na par razlike, imali smo šuteve da povedemo. Nismo dobili ali smo videli da možemo da igramo. Igramo kući, pred 7.000 ljudi - ko god da dolazi idemo na pobedu. To što nosi "Pionir" retko ko ima u Evropi, ta dodatna snaga, tako da mi kući moramo da dobijemo sve ekipe - Kaže Veličković.

Crno-beli su u prethodnoj utakmici Evrokupa savladali Monako 71:68, tek poen od nivelisanja međusobnog odnosa.

Stefan Janković je promašio zicer u poslednjoj sekundi, kojim bi Partizan prevazišao Monako. Veličković ističe značaj čitavog meča, ne samo jednog šuta.

- To je živa stvar. Dobiješ loptu, a ne znaš ni koje je vreme, najlogičnije je da se uputi šut. Rekao sam mu: "Sledeća će ući". Bitno je da smo dobili utakmicu, sa kojom razlikom, nije bitno koliko, jer je sve u našim rukama. Imamo priliku da se borimo pred našim navijačima, što je jako bitno za Partizan. S druge strane, nije ni taj šut odredio, imali smo sedam-osam razlike na minut do kraja. Janković je odigrao izvanrednu odbranu na toj utakmici. Nije jedan šut košarka. Bilo je zicera i u prvom minutu i u 21. i u 31. minutu.

O Andrei Trinkijeriju je najviše čuo od Vladimira Micova. Na pitanje o tome kakav je duhoviti Italijan na treningu, kaže da je vrlo fokusiran na sitnice:

- On traži makimalan fokus svaki dan. Mnogo je detalja gde on ne daje šansu da se nešto propusti.Sve mora da bude perfektno. Radi temeljno. Treba mnogo vremena da se to sprovede i da to igrači krenu da primenjuju

Uzdanice Andree Trinkijerija su, između ostalih, Rade Zagorac i Vanja Marinković. Veličković kaže da su oba momka vrhunski potencijali: 

- Obojica su veliki talenti. Vanja još uvek istražuje svoje talente. Ima vrhunsko telo i ruku, atletski jako moćan. Rade je veliki talenat sa loptom i on isto ne zna koliko zna. Nadam se da će Partizanu doneti ono što treba i da će napraviti velike karijere. Obojica su jako posvećeni i dobri momci.  

Očekujte ostatak intervjua gde je pričao o značaju Partizanovog dresa, svojim počecima, Crvenoj zvezdi i ostalim aktuelnostima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online