Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 30.11.2018.
16:54
Vestionline A

Đorđević: Nismo znali, ni shvatali

Reprezentacija Srbije imala je "meč" loptu za plasman na Svetsko prvenstvo, ali je u Izraelu nije iskoristila.

fiba.basketball
Đorđević na meču u Tel Avivu

Ekipa Aleksandra Saše Đorđevića izgubila je u Tel Avivu protiv tamošnjeg nacionalnog tima, koji se vratio u trku za mesto na Mundobasketu.

Srbija i dalje zauzima treće mesto (poslednje koje vodi u Kinu 2019) sa skorom 5-4, ali Izrael je samo na poraz "ispod", 4-5.

Posle meča u dvorani Hapoela, Đorđević je govorio o padu svog tima u završnici.

- U važnim trenucima nismo znali kako da završimo utakmicu. Imali smo previše izgubljenih lopti i mnoge od njih dogodile su se u poslednja tri minuta, a bilo je neizvesno - rekao je selektor na konferenciji za novinare.

Uz pohvalu izraelskog tima i isticanje učinka "meč vinera" Gaja Pnina (18 poena), šef struke "orlova" je rekao šta mu je najviše smetalo u završnici.

- Nervozan sam, jer moji igrači nisu shvatili da je svaki poen vredan kao zamak i o tome smo pričali u poslednja tri tajm-auta. Ponavljali smo da je važan svaki poen, pogotovo na poslednja dva tajm-auta. Nismo shvatili značaj rezultata i konačne razlike. Voditi tim koji je izgubio 22 lopte u ovakvoj utakmici... To je baš teško - rekao je Đorđević.

On je rekao da je zadovoljan trudom, ali da je za uspeh to bilo nedovoljno.

- Osim truda trebalo je da bude još nešto na terenu. Nedostajalo nam je kreacije i na kraju smo platili tome što smo imali neke neiskusne igrače na terenu. Nije mi se svidelo to što nisu svih 12 fizički mogli da izdrže napore koji su neophodni da se dobije ovakav meč. To nije prihvatljivo u mom timu, u našem timu i u srpskom nacionalnom timu. Milosavljević, koji je srce našeg tima, zna šta je potrebno za košarku i on zna o čemu govorim.

Do kraja kvalifikacija Srbiju očekuje meč protiv Grčke (ponedeljak), zatim gostovanje Estoniji u februaru, kada će u Beograd doći Izrael, u poslednjem kolu.

- Nema sigurne utakmice za nas. Znamo šta nam nedostaje, jer uz to što nemamo igrače iz NBA lige i Evrolige imamo i mnogo povređenih. U skladu s tim, imamo potpuno drugačiji tim u odnosu na početak kvalifikacija. Uvek je druga grupa igrača, u svakom prozoru su po trojica kompletno novih i zato je teško steći automatizam...

O narednom meču govorio je kratko.

- Grčka je težak rival, dobili su nas na njihovom terenu, u utakmici sličnoj ovoj. Očekujemo da možemo da pobedimo, ali dug je to put za nas - rekao je Đorđević.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online