Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 03.11.2018.
23:23
B92 A

Zvezda trojkama "oduvala" Cedevitu!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Cedevitu sa 94:79 u šestom kolu regionalne ABA lige.

MN Press
 

Zvezda je od starta pokazala da je daleko čvršći i uigraniji tim i posle šest kola je ostala jedini neporaženi u ABA ligi.

Najefikasniji je u timu Zvezde bio Ognjen Dobrić sa 17 poena, Filip Čović je dodao 13, a Reglend i Perperoglu su imali po 10 poena i šest asistencija. Kod gostiju je Džordan Bel imao 19 poena, 15 je ubacio Džejkob Pulen, a 12 Andrija Stipanović.

Cedevita je bila efikasna u šutu spolja sa 10/22, ali je Zvezda sa 14/29 bila dominantna i u tom segmentu igre.

Domaćin je u hali "Aleksandar Nikolić" bio bolji od starta. Branko Lazić je bio aktivan u napadu, Cirbes je blokadom pokazao da će i odbrana biti čvrsta, pa je posle trojke Reglenda i poena nemačkog centra Zvezda već posle pet minuta imala +10, 13:3.

Cedevitu je nedavno pojačao Džejkob Pulen i upravo je on uz Džordana Bela malo pokrenuo svoju ekipu koja u dve "koš i faul" situacije uspeva da smanji zaostatak. Zvezda je posle 20 minuta igre imala prednost 50:34, ali je prvih nekoliko minuta nastavka nagovestilo da bi Cedevita mogla da igra bolje u drugom poluvremenu.

Lakše su Hrvati pronalazili put do koša domaćina, ali je lopta dobro kružila i u napadu Zvezde, a Reglend je probijao prve linije odbrane gostiju. Iako je u poslednjim minutima treće četvrtine napad Zvezde malo usporio, odbrana je bila tu da onemogući Bela i Pulena, pa je domaćin poslednju četvrtinu dočekao sa komfornih +20 i 72:52.

Finiš utakmice je obeležila nepotrebna tenzija, kada su Beron i Kobs dobijali tehničke greške, a igrači se samo "šetali" s jedne linije za slobodna bacanja na drugu.

Cedevita je do kraja uspela da se malo približi, ali je Zvezda još jednom bez trzavica pobedila i ostala prva u ligi. Kuriozitet je da su se na ovom meču u strelce upisali svi košarkaši crveno-belih.

Sastavi ekipa:

Crvena zvezda: Reglend, Radanov, Čović, Perperoglu, Lazić, Faje, Beron, Dobrić, Ristić, Simanić, Cirbes, Odžo. Trener: Milan Tomić.
Cedevita
: Pulen, Kobs, Perković, Katić, Bajo, Žganec, Stipanović, Bošnjak, Ramljak, Kuk, Bel. Trener: Slaven Rimac.

Hala: "Aleksandar Nikolić", Beograd.
Gledalaca: 4.673
Sudije: Saša Pukl, Milivoje Jovčić, Matej Špendl

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online