Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 27.10.2018.
09:31
b92.net A

Od sjaja do očaja – šta sledi za KK Partizan?

Uzbuđenje pred novu košarkašku sezonu među navijačima Partizana bilo je na nikad većem nivou u poslednjih nekoliko godina, pošto je tim sklopljen na vreme i na papiru je izgledao lepo skockan.

MN Press
 

Partizan mora da traži novog trenera jer je Nenad Čanak podneo ostavku, a izgledalo je da će biti sasvim drugačije.

Videlo se od početka da će crno-belima biti potrebna dodatna pojačanja pod košem i na spoljnoj poziciji, međutim u odnosu na prethodne sezone, kada je sastav sklapan u septembru, oktobru i u toku takmičarske godine, ovo je bilo dosta ohrabrujuće.   

Pripremni period nije krenuo baš najbolje za trofejni beogradski klub, štaviše krenuo je veoma loše. Ipak, to su bili samo predsezonski mečevi i niko nije pridavao porazima u Španiji mnogo na značaju. 

Da je to dobar pristup pokazalo se na Superkupu ABA lige na kojem je Partizan bio na jednu loptu da eliminiše aktuelnog vladara Jadrana – ekipu Budućnosti. Izabranici Nenada Čanka “pali“ su u produžetku, ali su pružili dobru partiju i dobili su krila za početak ABA. 

Upravo pod utiskom dobrih partija u Laktašima crno-beli su sezonu regionalnom takmičenju krenuli pobedom na gostovanju protiv Cedevite, koja, iako se raspala posle mesec dana, ima veoma dobar sastav.

Uzbuđenje je raslo, osećaj među navijačima bio je da im fali još malo kako bi bili konkurentni sa Crvenom zvezdom i podgoričkim timom za tron ABA, a to se videlo i po poseti u hali “Aleksandar Nikolić“. 

Poraz od Trenta nije mnogo uticao na raspoloženje u sastavu i pobedama nad Olimpijom, odnosno Zenitom iz Sankt Peterburga, samo se još više podiglo interesovanje navijača Partizana za košarkaški klub. 

U uvodnim utakmicama glavni igrač Partizana bio je Rade Zagorac, koji je na terenu radio gotovo sve. Uz to je imao podršku konstantno Vanje Marinkovića, dok su igrači poput Markusa Pejdža, Džoka Lendejla i Đorđa Gagića iskakali kako dođe koja utakmica. 

Da kola mogu brzo da krenu nizbrdo pokazali su naredni mečevi u kojima je Partizan doživeo svih pet poraza, a trener Nenad Čanak gospodski je podneo ostavku posle veoma loših partija njegovog tima.

Jedan od razloga za neuspehe protiv Mornara, Valensije, Krke, ASVEL i Zadra je povreda Zagorca, kojeg smo spomenuli kao glavnog igrača, ali to ne sme da bude opravdanje za slabe partije. 

U ovima porazima bilo je i onih dobrih, poučnih, kao što je meč sa Valensijom u “La fonteti“ gde su se crno-beli veoma dobro držali 35 minuta, ali su u završnici poraženi od jačeg sastava. 

Crno-belima se mnogo ne može zameriti ni za poraz od Mornara, koji je u meč ušao veoma motivisan jer je u Evrokupu slavio na gostovanju protiv Torina. Ekipa iz Bara odigrala je fenomenalan meč i Partizan je poražen. 

Ipak, tri poslednja izgubljena meča uticaće na to da Čanak podnese ostavku. Krka, ASVEL i Zadar odneli su bodove protiv crno-belih i moralo je da dođe do neke promene.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online