Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 27.08.2018.
18:51
Vestionline A

Ristić: Došao sam u Zvezdu kao gotov igrač

Rekorder univerziteta Arizone po broju pobeda i novo pojačanje Crvene zvezde u reketu, Dušan Ristić govori o bivšim i sadašnjiom saigračima i stanju u timu.

twitter.com/kkcrvenazvezda
Dušan RIstić: Atmosfera funkcioniše super, sva pojačanja su odlični momci

Dvadesetdvogodišnji centar je naveo kako mu je naročito drag povratak u Beograd zbog dragih ljudi: 

- Prijatelji su mi najviše nedostajali. Moje društvo ovde u Srbiji, porodica. Sad imam apsolutnu priliku da ih viđam svaki dan.

Za četiri godine nastupanja u prvoj diviziji koledž košarke, Ristić je konstantno napredovao, da bi u završnoj godini beležio 12 poena i 7 skokova. Na pitanje na čemu je najviše napredovao tokom svog boravka u Americi, odgovorio je:

- Došao sam kao gotov igrač, a otišao kao prospekt pre četiri godine. Imao sam mnogo stvari da radim i zbog toga sam otišao na koledž, da napredujem u tim nekim stvarima, počevši od mog tela, fizikalnosti, atletike, trčanja, pa i tehnike.

Izuzetno je zadovoljan kvalitetom centarske linije u timu, na kojoj su i Maik Cirbes i Majkl Odžo:

- Odlični igrači, svaki trening igramo baš dobro. Sva trojica možemo da napredujemo jedan uz drugog, odlično je imati takvu konkurenciju na treningu posle kad dođu utakmice mnogo je lakše igrati protiv drugih centara. Činimo jedni drugima uslugu.

U petorci Vajldketsa je bio uparen sa ovogodišnjim prvim pikom Deandreom Ejtonom, tako da je imao iskustva sa jakim suparnicima u okviru ekipe. Ejton će nastupati u Sansima, pod budnim okom Igora Kokoškova, a Ristić mu predviđa veliki uspeh:

- Dabl-dabl statistike sigurno, 16-10. Ima šanse da radi ono što Embid radi sada. Od većih imena sa drafta igrao sam protiv Kolina Sekstona, koji može da ima bitnu ulogu u Klivlendu. Trej Jang je odličan igrač, ali nisam njegov fan. Luku Dončiča nisam pratio previše zbog vremenske razlike, ali mislim da će i on napraviti veliku karijeru. Uz Ejtona jedan od glavnih kandidata za rukija godine. 

Optimističan je po pitanju hemije u ekipi: 

- Atmosfera funkcioniše super, sva pojačanja su odlični momci. Niko nije u svom svetu, sebičan da vuče svoju neku priču, podredili su se timu, odlični su u komunikaciji. Na treningu svi rade super tako da nemam nikakve zamerke.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online