Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 17.08.2018.
15:50 >> 16:45h
Vestionline A

Bjelica: Uzbuđen sam što ću biti u Kingsima

Proslavljeni as naše košarke Nemanja Bjelica govori o reprezentativnim pripremama, promeni kluba i utiscima sa kampa "Košarka bez granica".

EPA/SEBASTIEN NOGIER
Nemanja Bjelica: Uživma u košarci i u NBA

Tridesetogodišnjak je na startu dao prve utiske o Kampu:

- Super su prvi utisci, pošto sam ja zakasnio, Bogdan i ja spremamo za reprezentaciju. Super je hala, čak sam trenirao ovde. Super za decu. Drago mi je da je NBA prepoznala Beograd kao grad gde može da se održi ovakav kamp, to je veoma bitno. Znam da su uvek pričali, da su pokušavali pre par godina, ali nije bilo uslova. Sada su uslovi super, odličan "coaching stuff", tu su bivši igrači, malo veći od nas, da pripomognu klincima i, na kraju krajeva, ovo je sve zbog njih.

"Beli" i Bogdan Bogdanović se ovih dana vredno spremaju za reprezentativne obaveze, zatim za NBA sezonu. Odgovorio je da je  Bogdan u boljoj formi:

- Mlađi je, svežiji, ali ga pratim, ima tu još par igrača- Bobi, s kojim treniramo s vremena na vreme zajedno. Najbitnije je što sam posle ko zna koliko godina ponovo ovde u Beogradu skoro 3 meseca sa porodicom.

Neizbežna tema je bio buran prelazni rok i novi dom, Sakramento Kingsi:

- To je NBA liga, sve je moguće. Imao sam taj "verbal agreement" sa Filadelfijom. Jednostavno, došla je ponuda Sakramenta koja nije mogla da se odbije. Divac me i uverio da je Sakramento prava ekipa za mene u ovom trenutku. Bogdan će biti tamo, Peđa, tako da će mi biti lakše i konačno da budem u nekom gradu gde je lepo vreme, mislim da sam zaslužio posle toliko godina. Uzbuđen sam što ću biti tamo, pogotovo što sam sa Bogdanom, tako da je mnogo lakše podneti sve to kad ima naših.

Na opasku da su se svi srpski igrači koncentrisali u toploj Kaliforniji, tačnije Los Anđelesu, sem Jokića u Denveru prokomentarisao je:

- Denver je grad sa najviše sunčanih dana tako da nije ni njemu loše. Bitno je da nas je što više i da Srbija kao zemlja košarke to zaslužuje. Drago mi je sve ovo što se dogodilo oko ovog kampa , jer vidim da su svi oduševljeni, da su se sinoć svi zagrlili, da im se sviđa Beograd, ima da se trenira da se vidi nešto, da se obiđe sa strane, da se vide restorani...Mi poznati po tome da je provod uvek zagarantovan.

Prema njegovi rečima Marjanović je glavni vodič po Beogradu, ističući i ostale specijalne goste:

- Davno sam izašao iz te priče. Obratite se Bogdanu i Bobiju za to. Bobija su upregli, dvanaest sati kuka. Prvi dan sam ovde, tu je Radman, Vučević, fina ekipica.

Od MVP-a Evrolige, Bjelica je postao igrač uloge u plej-of timu, da bi prešao u franšizu u ponovnoj izgradnji, stoga su i očkivanja drugačije: 

- S obzirom kakva iskustva imam u Americi ove tri godine, ja ću da uradim ono što ja mogu da kontrolišem. Oguglo sam, ne nerviram se više, stvarno se trudim. Šalu na stranu, NBA je najbolja liga na svetu, možda najbolja sportska organizacija. Meni je drago što sam tamo. Fali mi malo igranja u smislu te neke moje uloge u Feneru, kad sam igrao kod Željka, ali prihvatio sam sporednu ulogu, da tako kažem, i sad stvarno uživam i u košarci i u NBA. Jedno što želim je da budem zdrav.

Za kraj je istakao još neke impresije sa kampa, novim talentima, kao i humani karakter koji sa sobom nosi:

- Treneri su nas upregli, mene i Bogdana. Mislio sam da ćemo da kažemo par reči, a mi odradili  trening sa njima. Kažu da u tom 2000. godištu fali samo par igrača, neki Francuzi, i da je to najbolje što Evropa ima u ovom trenutku. Uslovi su fenomenalni, treneri su dobri, ima tu i naših. Darko Rajković je tu iz Oklahome, Žarko Đurišić. Sad treba da krenu utakmice...Kad sam bio mlađi morao sam više da ćutim, nove generacije su postale bezobrazne. Drago mi je što su igrači kao što je Rašo Nesterović, Dino Rađa, čuo sam da je održao koncert sinoć na Beer festu. Lepo je videti sve te legende od kojih smo mi učili i koji su bili naši idoli.  Nije samo košarka ovde u pitanju. Bili smo u bolnici, obišli smo Tiršovu, onkologiju, tako da NBA je sve to lepo organizovao, te humanitarne akcije, ima od svega po malo.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online