Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 07.08.2018.
10:38 >> 10:39h
M. Topalović - Vesti A

Letnje priče sa Zlatibora: Magija pod obručima (FOTO)

Specijalna bolnica "Čigota" na Zlatiboru domaćin je jedinstvene izložbe "Putevi ispeha" upriličene u čast: 95 godina od donošenja prve košarkaške lopte u Beograd, 70 godina od osnivanja Košarkaškog saveza Srbije, 55 godina od prve osvojene medalje na Svetskom prvenstvu, 43 godine od osnivanja prvog Košarkaškog kampa na Zlatiboru koji sa ponosom nosi ime "Aleksandar Nikolić" i 54 godine od osnivanja Specijalne bolnice "Čigota".

M. Topalović
Za sva vremena: Trofejne generacije jugoslovenske i srpske košarke

Idejni tvorac izložbe je neumorni Bratislav - Bata Đorđević, koordinator Fondacije sporta mladih.
Svojevrstan vremeplov, kroz slike i reči, proveo je brojne posetioce, polaznike košarkaških kampova, bivše asove poput Miroslava Pecarskog i Miška Marića kroz zlatna vremena našeg trofejnog sporta opisujući rad košrkaške organizacije koja je po mnogo čemu jedinstvena u svetskim okvirima.

- Drago mi je što imam priliku da vidim dosta mladih igrača koji će naslediti asove koje možete da vidite na izložbi - istakao je sekretar Regionalnog košarkaškog saveza Zapadne Srbije, koji je sa preko 65 klubova najbrojniji, bivši as čačanskog Borca Zoran Biorac i dodao: 

- Podržavamo sve manifestacije ovog tipa, naročito kad možemo da učestvujemo u radu. Želim vam da nastavite da trenirate i budete dobri igrači, da nikada ne zaboravite korene i odakle ste počeli i šta stoji iza vas.

Na pravom mestu

Prisutne je pozdravio i Željko Stakić, v.d. direktora "Čigote", koji je istakao aktivnosti bolnice i saradnju sa sportskim institucijama, posebno na polju sportske medicine, kao i zdravstveno-rekreativne programe koji se odvijaju u "Čigoti". Zahvaljujući tome ima smisla što je izložba otvorena baš u tom objektu.
Sve je uobličio KS Srbije, KS Beograda, Regionalni KS Zapadne Srbije, Fondacija sporta mladih i Specijalna bolnica "Čigota 2".

Direktor košarkaškog kampa "Aleksandar Nikolić", Dušan Pavićević, nastavio je porodičnu tradiciju. Otac Mihailo bio je veliki košarkaški pregalac, član Stručnog saveta KSS, osnivač prvog kampa na Balkanu i cenjen sportski radnik.

- Divim se gospodinu Đorđeviću, koji pomalo sve "nervira" svojim entuzijazmom - rekao je Pavićević.

- Posle 43 godine postojanja naše kampa, koji egzistira zahvaljujući pregalaštvu sportskih radnika iz Beograda, Užica i Čačka, a na čelu sa Batom Đorđevićem, mogu reći da smo uvek imali vetar u leđa od KSS i na kampu su stasali svi članovi stručnog štaba naše muške i ženske seniorske reprezentacije! To je svakako za pohvalu i ako ovako nastavimo biće još dobrih igrača i još boljih trenera.

Doživeti stotu

Đorđević je već najavio sledeće aktivnosti:
- Želimo da se i dalje družimo. Obećavam da neću svake godine organizovati izložbe jer ovakav tip ide svakih pet godine i kada bude 100 godina od donošenja prve košarkaške lopte u Beograd imaću 85! Da li ću biti živ ne znam, ali ako budem, siguran sam da ću učestvovati i u organizaciji i te izložbe.

Bata Đorđević nije krio zadovoljstvo zbog činjenice da je projekat zaživeo.

Bratislav Bata Đorđević

- Zahvalio bih se "Čigoti", koja nije prvi put naš domaćin. Izložba je posvećena svima koji su unazad 95 godina dali fantastičan doprinos da naša košarka bude na mestu na kome se nalazi. Kao što možete da vidite, tu je najviše srpskih igrača i trenera pošto je izložba obuhvatila i period eks-Jugoslavije. Drago mi je što vidim bivše vrhunske igrače, ali mi je još draže prisustvo najmlađih. Izložba je, u stvari, i napravljena da oni shvate da bez mukotrpnog rada i celogodišnjih aktivnosti i kampova nema mogućnosti da se napreduje. Iz tih razloga bi želeo da sve pročitaju i vide kako se naša košarka razvijala.

Đorđević je istakao još nekoliko stvari:

- Zahvaljujući igračima, pre svih, ostvarili smo sjajne rezultate. Svi ostali koji su neki faktori su tu zbog njih. Čestitke zaslužuju i stručnjaci, koji su uvek znali kako i na koji način da urade ono što su ostvarili, medijima bez kojih ništa ne može, ljudima, sponzorima i prijateljima koji ulažu sredstva, kao i funkcionerima koji pomažu da sve bude uspešno uobličeno.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online