Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 09.07.2018.
20:04
Vestionline, b92.net A

Gasol: Bio sam podeljen između želje da pobeđujem i budem lojalan!

Košarkaš Memfis Grizlisa Mark Gasol objašnjava šta se dešava kada se od igrača traži da zarad budućnosti franšize mora da gubi.

EPA/LARRY W. SMITH
Mark Gasol u duelu sa bratom Pauom

On je za El Pais govorio i o nesuglasicama sa trenerom Dejvidom Fizdejlom. Gubitnička sezona se prošle godina desila Memfis Grizlisima koji su april dočekali skorom 22-60 i na 14. mestu Zapada.

Pre samo nekoliko sezona, bili su ozbiljna defanzivna sila sa Tonijem Alenom i zdravim Majkom Konlijem, te plejmejkerom na poziciji centra u liku Marka Gasola.

Golden Stejt Voriorsi već četiri godine dominiraju NBA ligom na zapadnoj starni, a ekipa Memfisa tu dominaciju nije dugo izdržala.

- Sve je počelo sa povredom Majka Konlija. Od tada smo izgubili neke utakmice, stvari nisu išle kako treba. Bila nam je potrebna promena filozofije, a ne samo trenera. Tim je krenuo nizbrdo, a jedini način da se unapredimo je kroz mlade igrače na draftu, pošto smo na tržištu slobodnih agenata bili u limitu sa seleri kepom. Međutim, nekoliko ciljeva se ove godine nije pokapalo sa mojim - rekao je Gasol.

Pre pet godina je bio i najbolji defanzivac sezone u NBA ligi, ali se u pojedinim stvarima nije slagao sa bivšim trenerom Dejvidom Fizdejlom.

- Moj unutrašnji sukob je između želje da pobeđujem i želje da budem lojalan Memfisu. Memfis veruje da sam ja deo rešenja, a ne deo problema i to je sve deo sticanja iskustva i učenja. Kada tražite promenu, tražite i uzrok. Možda se desi da se ne poklope. Kad sad mislim o nečemu, možda bih drugačije uradio, ali ne žalim. Na kraju, u poslu sa toliko miliona dolara, ne odlučuje jedan igrač. Odnos između košarkaša i trenera nije bio najbolji na svetu, to je tačno - rekao je mlađi od braće Gasol.

EPA/CJ GUNTHER
Mark Gasol, nije mogao da se pomiri sa činjenicom da mora da gubi utakmice zbog budućnosti ekipe

Njegova ekipa je počela da gubi u serijama.

- Došli smo do toga da izgubimo osam utakmica zaredom. Otpustili su ga posle utakmice u kojoj nisam igrao poslednju četvrtinu. Završio sam je sa osećajem koji mi se nije dopadao i hteo sam da ga se otarasim. Svi se fokusiraju na vas, ali je to situacija sa kojom živite i morate da ostanete smireni. Ni ja nisam igrao dobro. Govorio sam sebi 'dođavola, ne mogu ja ovo'. To je ono što me je najviše brinulo, više nego mišljenje publike.

Dodaje da je za ostanak možda jedna od presudnih stvari bio dobar odnos sa vlasnikom franšize.

- Sreća je što imam dobar odnos sa vlasnikom, pričamo i iskreni smo jedan prema drugome. Govorimo 'istim jezikom' u tom smislu. Poznajemo se dobro i bliski smo - rekao je Gasol.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online