Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 27.02.2018.
05:00
Z. Vicelarević - Vesti A

Ni dijaspora nije pomogla

Mnogo je bilo naših ljudi među više od 5.000 posetilaca u Frankfurtu, a najviše, njih oko 200, došlo je u organizaciji Srpskog društva Dunav iz Hohhajma na Majni. Među njima i folkloraši srednjeg ansambla, Anastazija Cvijetić, Katarina Maksimović, Jelena Bekčić i Tina Vasilić.


- Navijali smo svim srcem za srpsku reprezentaciju. Očekujemo autograme, da nam se potpišu na našu zastavu bez obzira na poraz - kaže Anastazija.

- Fenomenalan je doživljaj. Stvarno nam je čast da bodrimo Srbiju ovde u Frankfurtu. Naši momci lepši nego nemački reprezentativci - smatra Marija Stančević iz Frankfurta, a isto mišljenje dele i njene prijateljice Jovana i Božana Knežić i Natalija Ilić.

- Atmosfera je fantastična. Šteta je što nismo pobedili. Igrali smo bolje - uglas će Merima i Amina Omićević, Radovan Živanov, Sanja Jurišić, Radovan Kvrgić, Marijana Đurđević i Dragana Amedžić, a Merima dodaje: - Od naših košarkaša najviše volim Bogdana Bogdanovića. Znala sam da neće igrati, ali sam došla sa mojim prijateljima da bodrim srpsku reprezentaciju.

Za ulaznicu i 150 evra!

Za utakmicu između Nemačke i Srbije među srpskim navijačima vladalo je ogromno interesovanje. Ulaznice su bile rasprodate pre mesec dana, a cena na crnom tržištu dostigla je cenu od oko 150 evra! I pored svega, naših navijača je bilo u velikom broju. Tokom celog susreta se glasno navijalo, pa su nadjačali domaćine, tako da je atmosfera bila kao u Beogradu.
 

Iz švajcarskog Ciriha došli su Miljana Baratović, Slavica Samardžić i Nada Ostojić, zajedno sa Ljubicom i Mirkom Lazarević iz Štutgarta.

- Mnogo volimo našu reprezentaciju. Bodrimo ih kad god možemo i kad god igraju u Švajcarskoj, Nemačkoj ili Austriji. Navijamo za Srbiju u svim sportovima, a najviše za košarkaše - ističe Slavica.

Zauvek Jugosloven

Među navijačima koji su bili u srpskim dresovima i sa srpskim zastavama našao se jedan navijač u jugoslovenskom dresu, Tim Anđelković, Lazarevčanin iz Frankfurta:
- Moj prijatelj, Danijel Milaković iz Ofenbaha je Srbin iz Banjaluke i on nosi srpski dres, a ja sam odrastao u Jugoslaviji i volim ovaj dres. To je moja zemlja i u košarci smo bili najbolji na svetu i toga se nikada neću odreći!

- Zbog ovog meča smo došli u Frankfurt. Izgubili smo zbog slobodnih bacanja. Previše smo promašivali. Jednostavno, nije nam se dalo da zajedno slavimo. Razočarani smo jer je trebalo da pobedimo. Ovog puta nismo bili bolji od Nemaca, a inače jesmo bolji - rekla je Miljana.
Za Nenada i Dušana Kitanovića i Dušana Krkobabića iz Frankfurta, inače deo etno muzičke grupe Koreni, neko drugi je podbacio:

- Utakmica je bila odlična, s tim što je trener Đorđević previše štedeo Raduljicu. Trebalo je da mu da više minuta, jer mu je na početku dobro išlo. Šut nas nije najbolje poslužio, ali je trener, po meni, mogao bolju taktiku da odabere - mišljenja je Nenad.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online