Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 28.11.2017.
14:09
F. Simić - Vesti A

"Orlovi" leteli uz punu halu

U drugom meču kvalifikacija, naši asovi naišli na raspoloženu Gruziju koja ipak nije izdržala borbu do kraja pred glasnom i raspoloženom publikom.

M. Todorović - Vesti
 

Beograđani su poslušali apel medija i košarkaša i napunili halu "Aleksandar Nikolić" gotovo do poslednjeg mesta za meč Srbije i Gruzije u okviru kvalifikacija za Svetski kup u Kini.

Šest hiljada ljudi, mnogo dece, raspoložene, razigrane, koja su vikala "Bravo, Raduljice" i "Simonoviiiić", zatim devojke koje kao da su se doterale za izlazak, igrači Crvene zvezde Pero Antić, Tejlor Ročesti i Džejms Feldin, Duda Ivković, Nataša Kovačević, Olga Danilović, svi su oni došli da posvedoče još jednoj pobedi Saletovih "orlova".

I dobili su ono što su hteli, ali je ovaj meč i te kako zahtevao njihovo učešće. Gruzija je dobila prvo poluvreme zahvaljujući izvanrednom šuteru Majklu Diksonu, koji izgleda uživa da igra protiv Srba, navijači Partizana se sećaju njegovih 15 poena za AEK u Atini prošle sezone u FIBA Ligi šampiona.

U nastavku su Srbi bili stprljivi, startne su centre uveli u probleme sa četiri lične, do kraja i još trojicu Gruzina i razlika je samo rasla. A da otpor što pre splasne pobrinula se beogradska publika koja je i zviždala i skandirala kad je trebalo da bi u euforiji dočekala i da Srbija pređe famoznu stotku poenima Stefana Pena koji je završio sa 17 poena i devet asistencija i igrao kad je trebalo lomiti meč zajedno sa nosiocima koji nisu dozvolili iznenađenje - Raduljicom, Simonovićem, Mačvanom i Paunićem.

Igrom na centre Srbija je došla do trijumfa - Miroslav Raduljica je imao 28 poena uz šut iz igre 7/11 i čak 18 izvedenih slobodnih bacanja ("orlovi" ukupno izveli 47!). Kad je trebalo, Simonović i Mačvan u su ubacivali trojke i davali primer borbom...

Ekipno je Srbija, i to treba istaći, opet završila meč sa skoro 50 odsto šuta iz igre 31/63, uz neke izvanredne podatke - 25 od 31 pogotka iz igre bili su asistirani a izgubljenih lopti je bilo samo devet.

Na kraju se slavilo, Srbija je očuvala u ova dva meča svoj renome i u ovom sastavu, Beograd je osvetlao obraz posetom, ostalo je samo da vladari ovog prelepog sporta pokažu ljubav prema igri kakvu imaju igrači, treneri i publika.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online