Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 14.11.2017.
15:18
Vestionline, mozzartsport.com A

Čović vanredno: Botovi, skotovi, Popaji i Diznijevi likovi

Posle trenera Dušana Alimpijevića, koji je najavio utakmicu protiv CSKA, sutra u "Beogradskoj areni" od 19 časova, pred novinare je izašao Nebojša Čović, prvi čovek KK Crvena zvezda i imao svojevrsan monolog, prenosi "Mocart sport".

M. Todorović - Vesti
Nebojša Čović

Prva tema je slabija poseta ove sezone u Evroligi i pitanje u javnosti da li Delije imaju strpljenja ili poverenja u renoviran tim.

- Šta znači da navijači nemaju poverenje? Da li je bilo lepše 2011. ili, možda 2010. godine? Moramo da razdvojimo navijače od botova, da ne kažem skotova, spinovanja. Jasno smo rekli da ulazimo u novi ciklus sa 11 novih igrača. Šta mislite, da je neko neznalica, nespretan, lud, da

"Arena" kao obaveza

Čović je poručio da je logično da Crvena zvezda igra u "Beogradskoj areni".

- Beograd je domaćin Fajnal fora u Areni, tako da je logično da tu igramo naše utakmice. Mislite da ne znamo šta znači igrati u Pioniru? Naravno - znamo. Veliki su troškovi, više od 20.000 evra po utakmici. Dok je Pionir na 3.000 do 4.000 evra. Prošle sezone samo 100.000 evra je otišlo na kazne. Sutra nam se preklapa utakmica sa fudbalskom utakmicom Zvezde. Veliki broj zvezdaša čeka dobar rezultat u fudbalu. Potpuno  razumem da je fudbal prvi po interesovanju. Zvezda ove sezone mora da igra utakmice u Areni zbog F4. Bili bismo licemerni da ne igramo  utakmice  u Areni.

nije znao da bi bilo dobro da zadržimo celu ekipu iz prošle sezone? Bilo bi dobro, ali nije bilo realno... Ko je mogao da nam da 2.500.000 evra? A, čuli ste priče da smo državni bankomat. Komentare ne gledam, čisto nekada vidim da li smo mentalno ozdravili kao nacija. Ko će doći i kakva će biti poseta, to su specifikumi. Da li ima Zvezda tim videli smo na mečevima Evrolige. Nismo se obrukali ni na jednoj utakmici. Zavisi šta očekujemo - rekao je Čović.

On je potom poručio i sledeće:

- Neće mi ga majci postavljati igrače, a ni trenere. Kad dođu u upravu, onda... Neće mi ga majci. Ni kroz menadžerisanje, Strahinjića Bana, medije. Kad odemo, nećemo ostaviti Zvezdu kakvu smo je zatekli. Sve ide kako bi trebalo. Ako je neko zamišljao da Zvezda pravi rekorde, nećemo da pravimo. Imamo drugačiju msiiju. To nije samo ova sezona, već kroz četiri godine. Novi stručni štab ima nesreću, upao je u cipele prethodnog stručnog štaba. U koje je on cipele upao? U cipele rezultata Svetislava Pešića, Milivoja Lazića, pa Vlade Vukoičića.

Govorio je i o komentarima na društvenim mrežama...

- Alimpije je kada pobedi Sveti Alimpije. Kad izgubi - ne zna ništa. Ajde, bre, skote ti ne znaš ništa. Odnosno bote, oprostite. Kada bih otvorio "Fejsbuk" i "Tviter" po ceo dan bih pisao. Divim se Popajima i Diznijevim likovima. Neverovatan broj komentara se pojavljuje. To su paćeničke duše... Ja sam prezadovoljan dosadašnjim učinkom u ovoj sezoni. U sportu kao i u drugim delatnostima ne može ništa preko noći. Pričamo o ciframa. Ne igraju pare, ali za pare se igra. Zvezda ide sa budžetom preko 3.300.000 protiv Šveda koji sam košta toliko. Nikada nećemo dovesti Zvezdu u situaciju da nam skidaju koševe.

Sukob između Evrolige i FIBA se prelama na igračima koji bi trebalo da igraju za nacionalne timove.

- Petlovi koji prvi kukuriču završe u supi. Čekam da vidim jednog NBA igrača da se nađe na spisku. Ako Zvezda dozvoli Antiću da igra za Makedoniju, Lesoru za Francusku, Bjelici za Crnu Goru, a Feldinu za Dominikansku Republiku neće da mi se vrati za tri kola. Nećemo biti protiv reprezentacije. A igrači su ravnopravni. Ove dve utakmice ćemo da išamaramo. Imamo odluku, ali nećemo prvi.

Na kraju, tema je bio i Rade Zagorac, doskorašnji član Memfisa.

- Nismo se interesovali ove sezone  za Zagorca. Možda vam smešno deluje, ali nismo. Prošle jesmo i bili smo u pravu. Da je bio u Zvezdi više bi napredovao. E sad, mi nemamo finansije kao Memfis. Nismo se u to mešali - zaključio je Čović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online