Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 25.07.2017.
02:11
F.Simić A

Ništa veće od reprezentacije

Vladimir Lučić, krilo minhenskog Bajerna, bivši kapiten Partizana, nekad dečak koji je najbolje reagovao na zahtev trenera Vujoševića da čita knjige, danas čovek s porodicom i višegodišnjom internacionalnom karijerom, ponovo je u najboljem srpskom timu.

M. Todorović
Marko Gudurić ponovo na spisku selektora Đorđevića

Podsetimo: nekoliko godina ga nije bilo ponajviše zbog problema s povredama.

Kakav je osećaj biti ponovo u reprezentaciji?

- Vratio sam se posle tri godine i sigurno su igranje za nju, tačnije sam boravak na pripremama gde imaš šansu da se izboriš da predstavljaš svoju zemlju, najveća stvar za jednog sportistu. Neki definisan osećaj nemam, pošto tek treba da odradimo prve treninge na Kopaoniku - priča Lučić.

Kakva je situacija sa zdravljem?

- Osećam se dobro. Biće sigurno naporne pripreme i nadam se da ćemo i ja i svi drugi momci ostati zdravi.

Kako komentarišete sezonu u Bajernu?

- Sezona je u Bajernu bila solidna. Na kraju smo ostali bez trofeja, ali mislim da smo imali prilično šansi da napravimo nešto više. Bilo je dosta promena u ekipi na početku prošle godine, novi su bili i trener i ceo stručni štab, veliki broj novih igrača... Mislim da smo napravili dobru osnovu za godinu koja dolazi i sigurno ćemo sa velikim ambicijama ući u narednu godinu.

Saradnja sa selektorom se nastavlja u nacionalnom timu?

- Imali smo korektnu saradnju u Bajernu, reprezentacija jeste druga stvar i nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu...

Atmosfera u reprezentaciji, opet ste sa nekim starim drugarima?

- Viđao sam dosta njih tokom letnje pauze, s nekima sam i trenirao zajedno i radujem se što ćemo se družiti i što ću neke videti ponovo na pripremama.

Ima li nekih novosti u privatnom životu?

- Supruga i ja čekamo prvo dete. Tek krećem, moji imaju četvoro i moram da ih stignem - završio je dobro raspoložen Vladimir Lučić.

Otići na EP lepše od transfera u Fenerbahče

Kada su se novinari rastrčali od jednog reprezentativca do drugog u hotelu "Kraun Plaza", nekada najbolji košarkaš EP za mlade i danas nova akvizicija evropskog prvaka Fenerbahčea, Marko Gudurić, naslonio se na zid u hodniku ispred sale "Mediteran" i tiho razgovarao s Nemanjom Nedovićem.

Izgledao je pomalo postiđeno kada smo ga zamolili da odgovori na nekoliko pitanja...

Marko, kakav je osećaj biti ponovo s reprezentacijom?

- Stvarno je mnogo lepo biti opet ovde: još jedno leto s reprezentacijom, krećemo s pripremama, manje-više svi momci su tu... Reprezentacija je najveći čin koji možemo da dobijemo mi košarkaši i mislim da svako treba da ima to kao cilj. Želim da se izborim za mesto u prvih 12, videćemo hoću li uspeti... Bila bi to najlepša stvar koja mi se desila ovog leta i pored svih drugih stvari koje su se dogodile - kategoričan je Gudurić.

Jesu li se slegli utisci u vezi sa Istanbulom, Fenerom?

- Nisu, ali ću se truditi da što manje razmišljam o tome. Hoću da se fokusiram na ovaj tim, na ove momke, da zajedno postignemo sve ciljeve!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online