Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 26.10.2016.
12:49
Vestionline, Tanjug A

Zvanično: Beograd domaćin Fajnal-fora 2018. godine

Direktor Evrolige Đorđi Bartomeu i gradonačelnik Beograda Siniša Mali potpisali su ugovor o oragizaciji fajnal fora u glavom gradu Srbije 2018. godine.

A. Čukić
Španac gost prestonice Srbije

Predsednik i izvršni direktor Evrolige Ðordi Bertomeu rekao je danas da je dodela domaćinstva Fajnal-fora elitnog košarkaškog takmičenja sjajna vest za Beograd, čime se glavni grad Srbije svrstao među najveće evropske metropole.

- Fajnal-for 2018. godine održaće se u Beogradu, u KOMBANK Areni. To su sjajne vesti za Srbiju i Beograd, cime se vaš glavni grad pridružuje spektakularnoj listi metropola poput Barselone, Milana, Berlina, Atine, Moskve, Tel Aviva. Fajnal-for 2018. godine, usuđem se reći, biće najveći sportski događaj u Beogradu u ovoj deceniji. Beograd i Srbija vole sport, Beograd je uvek bio sjajan domaćin i siguran sam da će ovaj turnir biti poseban - istakao je Bertomeu na konferenciji za medije u Skupštini grada, gde je sa gradonačelnikom Sinišom Malim i formalno potpisao ugovor o organizaciji Fajnal-fora.

Mali je rekao da je u ovom trenutku najponosniji gradonačelnik u Evropi i obećao da će Fajnal-for u Beogradu sigurno biti najbolji u istoriji.

- Sve ovo se uklapa u našu strategiju i obećanje da ćemo od Beograda napraviti centar sporta u regionu. Mnogi su od 2002 pokušavali da dovedu F4 u Beograd, ali nisu uspeli. Upoznao sam Bartoemua 2014, pregovori nisu bili laki, ali moram da kažem, da bez podrške Vlade i premijera Vučića ne bismo uspeli. On nas je ohrabrivao i zato je to zajednička pobeda - rekao je Mali.

On je dodao da Beograd svake godine organizuje neko veliko takmičenje, ove su to bili šampionati Evrope u vaterpolu i futsalu, sledeće je dvoransko prvenstvo u atletici, potom ide Fajnal-for.

- Srbija je zemljka košarke i Beograd je grad košarke Obećavam da ćemo organizovati najbolji F4 u istoriji. Ovde sa nama su legende Saša Danilović i još neki igrači Partizana koji su 1992. u Istanbulu postali prvaci Evrope, bilo bi sjajno da taj uspeh ponovimo 2018. sa srpskim klubom koji god to bio - poručio je Mali.

Na svecanosti u Skupštini grda osim rukovodstva Evrolige, predstavnike gradske vlasti, bili su košarkasi Partizana, šampioni Evrope iz 1992, sem Danilovića, Slaviša Koprivica, Vlada Dragutinović i Mlađan Šilobad, zatim predsednici Zvezde i Partizana Nebojša Cović i Nikola Peković, legendarni trener Dušan IVković, predsednik ŠS Aleksandar Šoštar i drugi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online