Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 20.06.2016.
04:38
Vestionline A

Kralj Džejms doneo krunu Klivlendu!

NBA ima novog šampiona - Klivlend Kavalirse. Klub iz Ohaja slavio je u odlučujućoj, sedmoj utakmici velikog finala u Ouklendu protiv branioca krune Golden Stejt Voriorsa - 93:89 i po prvi put u istoriji stigao do krune najbolje ekipe u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Reuters
Veliki Lebron Džejms vratio se kući da Klivlendu i Ohaju skine gubitnički orel

Pre dve godine, Lebron Džejms se posle dve krune sa Majamijem vratio u rodni Ohajo iz sunčane Floride, sa ciljem da sa Klivlenda kao grada, Kavalirse kao tima i Ohaja kao savezne države SAD skine orel gubitnika. I uspeo je. Konačno, Klivlend je na NBA prestolu, a Lebron je stigao do treće krune šampiona, prve u najdražem dresu. Bilo je to njegovo šesto uzastopno finale.

Nije krio emocije Lebron posle meča. Zaplako je od sreće. Uspeli su Kavalirsi da postanu tek prvi tim u NBA istoriji koji su uspeli da stignu prednost rivala od 3:1 u velikom finalu. Na kraju, Lebron je proglašen za MVP, ali ono što je važnije, prsten je na rukama košarkaša Klivlenda.

Reuters
MVP finalne serije: Lebron Džejms

Domaćin je imao prednost od 4 poena, pet i po minuta pre kraja, 87:83, a onda su Kavsi odlučili da sudbinu povere u ruke Džejmsu. Sve je radio najbolji košarkaš današnjice - skakao, lupao rampe, poentirao. Na 53 sekunde pre kraja, Kajri Irving je odmenio malo "Kralja". Postigao je najvažniju trojku u karijeri, za vođstvo gostiju iz Ohaja - 92:89.

Kari je u sledećem napadu promašio šut za izjednačenje. A onda na 10,6 sekundi pre kraja, Lebron je brutalno fauliran. Nekoliko minuta je ostao da leži na parketu, ali je uspeo da se oporavi i izvede slobodna bacanja. Prvi put mu je zadrhtala ruka, ali drugi put nije, za konačnih 93:89. U poslednjem napadu, domaćin iz nekoliko pokušaja nije uspeo da pogodi koš.

Kavsi su se revanširali "ratnicima" za poraz 4:2 u prošlogodišnjem velikom finalu. Domaćin ima za čim da žali. Glupost Drejmonda Grina u četvrtom meču, kada se pokoškao sa Lebronom i zaradio suspenziju je skupo koštala tim iz Ouklenda. Klivlend je uspeo da vrati brejk, a onda izjednači u svojoj dvorani i sa mnogo samopouzdanja stigne na sedmi meč. Na kraju, više nerava imali su gostujući košarkaši.

Reuters
Tragičar i junak: Stef Kari i Lebron Džejms

Tragičar meča je Stef Kari, koji se ispromašivao u poslednjoj četvrtini. Lebron Džejms je meč završio sa trip-dabl učinkom od 27 poena, 11 skokova i 11 asistencije. Pratio ga je sjajni Kajri Irving sa 26 poena. Jedini dvocifreni u gostujućem timu bio je još Džej Ar Smit sa 12 poena, dok su starteri Kevin Lav i Tristan Tompson ubacili po 9. Kod domaćina, blistao je Drejmond Grin sa 32 poena, Stef Kari je ubacio 17, a Klej Tompson 14, uz očajne procente šuta.

U prvih šest mečeva, ekipe su dobijale ubedljivo, ali pred poslednji, odlučujući meč, bilo je u poenima ukupno 610:610, što govori da su nijasne odlučivale. U sedmoj utakmci nijedna ekipa nije imala dvocifrenu prednost, a u finišu bolje su se snašli Kavsi za veliku radost celog Ohaja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online