Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 08.06.2016.
11:30
Tanjug, Vestionline A

Gudurić: Da odgovorimo na izazov, to rade šampioni

Košarkaš Crvene zvezde Marko Gudurić rekao je da je pogrešan pristup kumovao porazu od Partizana u trećem meču finalne serije, priznavši da su crveno-beli u podsvesti već podigli pehar, ali da se nada pravom odgovoru u novoj šansi za titulu prvaka Srbije.

A. Čukić
Biće bolje: Marko Gudurić

Partizan je juče napravio brejk pobedom nad Crvenom zvezdom (75:72) i smanjio prednost aktuelnog šampiona na 2:1 u seriji finala domaćeg prvenstva. 

- Mislim da nije u pitanju sreća, Partizan je zaslužio ovu pobedu, kao što smo mi zaslužili prošlu. Opet smo pokušali da se vratimo, ali je sada je bilo kasno. Igrali su jače, mi smo već, verovatno, u glavama podigli pehar vec pre početka utakmice i to nas je skupo koštalo - rekao je Gudurić novinarima nakon meča. 

Heroj prošlog meča, u kojem je trojkom u poslednjoj sekundi doneo pobedu Crvenoj zvezdi, poručio je da ekipa mora da se izdigne posle poraza. 

- Bili smo opet blizu, ali mislim da su više zaslužili. To je košarka i idemo dalje. Moramo da idemo jako do kraja, da probamo da dobijemo sledeću utakmicu pred njihovim navijačima - rekao je Gudurić i dodao da njegov tim mora da odgovori na izazov u narednom meču. 

- Moramo da kontrolišemo skok kao na ovoj utakmici, da popravimo odbranu i idemo do kraja najbolje što možemo. Mislim da imamo velike šanse. I dalje vodimo, ali napravila se atmosfera kao da je već kraj. Svi su očekivali da ćemo pobediti, a sada moramo da se vratimo pred njihove navijače. Očekujem da će atmosfera biti još vatrenija nego u nedelju, ali moramo da odgovorimo na izazov. Šampioni rade te stvari - zaključio je mladi košarkaš. 

Njegov saigrač Marko Simonović rekao je da je Partizan uspeo da se vrati u meč nakon boljeg početka Zvezde i istakao da očekuje izuzetno tešku četvrtu utakmicu. 

- Uspeli su da iskontrolišu taj naš početak i da odgovore na tu neku našu energiju, uspeli polako da se primaknu i naprave dobru prednost. Partizan je na prošloj utakmici poveo i držao prednost, a mi na ovoj. Očekujem zaista tešku utakmicu sutra, ali igrali smo u takvom ambijentu - rekao je Simonović. 

On je naglasio da je na igru uticala i atipična igra Partizana, u kojoj je Vilijams prevodio loptu. 

- Mi smo želeli ovu pobedu I mislim da smo se borili. Vilijams je pored prenošenja počeo da ubacuje neke šuteve iz igre jedan na jedan, što nije tipičino za evropsku košarku. Kasnije su gradili poen, po poen, a mi smo ulazili u neku nervozu. To ne smemo da dozvolimo I treba da odigramo dosta pametnije naredni meč.

Na pitanje novinara da li žali za njegovom promašenom trojkom u finišu meč, Simonović je rekao da bi sve isto uradio.

- Šutnuo bih opet. I sledeći put i svaki put. I kada prekinem karijeru opet bih šutnuo - zaključio je Simonović.

POVEZANE VESTI

KOŠARKA Počinje!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online