Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 03.12.2015.
23:05
Vestionline A

EL: Real se spasio, Efes preokrenuo, CSKA "melje"

Košarkaši Real Madrida zadržali su šanse da se nađu u Top16 fazi pobedom nad Fenerbahčeom u osmom kolu Evrolige.

Euroleague.net
Pokrenuo Madriđane: Serhio Ljulj

Real je na svom terenu gubio od Fenerbahčea, ali je pred poslednju četvrtinu uspeo da uhvati priključak i na kraju slavi rezultatom 80:73.

Ljulj bio najefikasniji igrač Reala sa 17 poena. Ajon je zabeležio dva poena manje, uz pet uhvaćenih lopti, dok se Felipe Rejes zaustavio na 13 poena i šest skokova. 

Jan Veseli dominirao je na drugoj strani sa 20 poena i sedam skokova, a jedini dvocifreni bio je Ali koji je ubacio 15. 

Srpski reprezentativci Bogdan Bogdanović i Nikola Kalinić igrali su više od 20 minuta, ali se nisu proslavili. Bogdanović je postigao sedam poena, sve sa linije penala, promašivši sva četiri šuta van linije 6,75. Kalinić je jednom pogodio za tri, dva puta sa linije bacanja i zasutavio se na pet poena, uz isto toliko skokova.

"Armija" gazi

Košarkaši CSKA iz Moskve ostvarili su i sedmu pobedu u Evroligi, ovoga puta u gostima Bambergu - 100:88.
Francuz je odigrao maestralnu partiju, postigavši 27 poena, uz 11 asistencija, a odlično ga je pratio Kori Higins sa četiri poena manje. Raspoložen je bio i Hajns koji je dodao 17, pa su njih trojica nadomestili slabu partiju Miloša Teodosića - tri poena i pet uspešnih dodavanja. 
S druge strane, najbolji je bio Nikolo Meli sa 16 poena, jednim više od Teisa. 

Anadolu Efes savladao je Cedevitu u Zagrebu u utakmici osmog kola grupe B Evrolige – 81:75.

Najzaslužniji za važan trijumf Efesa bio je Dario Šarić, ostvarivši dabl-dabl učinak sa 16 poena i deset uhvaćenih lopti, a pogodio je i ključnu trojku za preokret i vođstvo svog tima. Najveću podršku imao je u Deriku Braunu koji je ubacio 12 poena.

U poraženom timu najbolji je bio Miro Bilan sa 18 poena, a veoma dobar meč odigrao je i Džejkob Pulen sa poenom manje.

U drugom duelu grupe Laboral Kuća nije imala milosti prema Limožu 92:56, ujedno pomogavši Cedeviti da se još više približi plasmanu u drugu rundu, u kojoj može da se nađe i sa dva poraza u preostalim mečevima. 

Kuću je predvodio Darius Adams sa 23 poena, a istakli su se još Tornike Šengelija sa 11 i Janis Burusis sa deset poena, uz deset skokova i šest asistencija. 

U ekipi iz Francuske najbolji je bio bivši plejmejker Partizana Leo Vesterman sa 14 poena, ali uz šest izgubljenih lopti. Met Getens doda je devet, Dijavara osam, Osman Kamara šest poena. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online