Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 23.09.2015.
11:45
Vestionline A

Sale za kraj: Bili smo nemoćni, sudije nas uništile!

Nešto je u njemu bilo što nije želeo da kaže. U Lilu je prećutao, u Beogradu nije. Selektor Srbije Aleksandar Đorđević obratio se poslednji put medijima pred odlazak u Atinu i razgovarajući o Evrobasketu (ipak) otkrio šta ga tišti.

Reuters
Bes i nemoć: Aleksandar Đorđević

Suđenje!

"Orlovi" su na nedavno završenom šampionatu Starog kontinenta zauzeli četvrto mesto, a "Sale Nacionale" je napravio zanimljivu uvertiru pred suštinu konferencije...

Razgovor na relaciji Parker - Teodosić

- Detalj sa poslednje utakmice na EP. Jedan Toni Parker se obraća Milošu Teodosiću rečima: "Ti igraš svake godine, zašto te sudije uopšte ne respektuju?". Sve to potvrđuje koliko je teško doći do uspeha, pogotovo van domaćeg terena - otkrio je Đorđević.

- Pripreme za kvalifikacioni turnir za Rio su već počele, to je bio i biće cilj srpske košarkaške reprezentacije, jer smo preskočili poslednje dve Olimpijade. Silno želimo da predstavljamo Srbiju na OI. Svi zajedno krećemo u taj posao, ne samo treneri i igrači, većž svi u Savezu, to nam je dužnost - počeo je Đorđević u "Kući košarke".

Usledila je rečenica suštine...

- Moramo da igramo sa još više snage i elana, da budemo još jači pred protivnicima, koji nisu samo na terenu.

Potom je objasnio na šta konkretno misli.

- Otkako smo promenili grad na EP, a i u samom Berlinu, neke stvari su nam se otvarale i imali smo prepreku više koju na takvim takmičenjima moramo da budemo spremni da je preskočimo. Međutim, to je i te kako uticalo na rezultat i naš mentalni sklop. Mi u budžetu Saveza imamo oko dva miliona, malo manje...  I možemo manje da napravimo na planu odnosa na internacionalnom nivou sa FIBA i sudijskim organizacijama - objasnio je Đorđević i u istom dahu nastavio.

- Vidimo da već godinama sve ostale federacije pozivaju druge sudije na svoje mečeve, pa u Španiji ne sude Španci, ni u Francuskoj Francuzi. Na te stvari ne možemo da reagujemo i ne upiremo prstom, ali su neke koje su se desile očigledne. Savez će poslati izveštaj i video prikaz, i tražiti poštovanje uspeha, košarke i same igre. Igramo na najpošteniji način, na terenu, i ne dozvoljam, odnosno ne bih voleo da nam to oduzmu. Nažalost, čovek se oseća nekad nemoćno.

Naš selektor je istakao da je već na otvaranju šampionata osetio da je Srbija nepoželjna.

- Namerno sam dobio tehničku, jer sam video šta nam se sprema i zašto nas ne vole u utakmicama za medalju. Srbija ima volju, želju i silu, ali šta evropska košarka ima od jedne male Srbije u finansijskom i marketinškom aspektu? Na globalnom planu Srbija na tržištu košarke predstavlja mrvice na sav taj novac koji se okreće, vajld karte se dobijaju za veliki novac. Kao i domaćinstvo kvalifikacionih turnira i takmičinja. Mi možemo da se borimo samo na košarkaškom terenu i to nam jedino preostaje - podvukao je Đorđević.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online