Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 05.07.2015.
22:45
blic.rs A

Jokić: Biću novi Dankan

Nikola Jokić, 20-godišnji Somborac, najveća je naša mlada nada pod košem. Najkorisniji je igrač ligaškog dela ABA lige protekle sezone. Dominirao je i u Super ligi, i tu je bio MVP. Odnedavno je i zvanično član Denver Nagetsa, koji su ga kao 41. pika draftovali još proteklog leta.

Mega Vizura/Jovan Azdejković
Zna put: Nikola Jokić

- Prvo što me sada čeka je Letnja liga. Idem tamo da čelnicima Denvera pokažem šta znam, valjda će to biti dovoljno da se izborim za mesto u prvom timu. U svakom slučaju, u džepu imam potpisan ugovor na tri godine - kaže Jokić.

Šta očekujete od prve sezone u NBA ligi?

- Cilj mi je da, pre svega, popravim svoje telo, da fizički ojačam. Pokušaću da igram svoju igru, ali da se ne lažemo, čeka me sigurno period adaptacije na tamošnji stil. Dodaću ipak i nešto svoje, imam adute u rukavu. Za početak mi je bitno da oni prave planove za mlade igrače, već postoji program za mene.

"Za Saleta i Srbiju sam uvek tu"

Bili ste na Đorđevićevom širem spisku za Evropsko prvenstvo, ali niste upali u 18 igrača. 
- Selektor je to objasnio i ako je tako, onda to prihvatam. Ovo leto može biti ključno za moju karijeru. Velika je čast naći se na spisku kada su na mojoj poziciji Bjelica, Erceg, Mačvan, Raduljica, Marjanović... Nisam pričao sa selektorom, ali za naredne akcije sam tu.

Jeste li pričali sa Žofrijem Lovernjom i Jusufom Nurkićem?

- Nekoliko puta smo se dopisivali. Lovernja sam čak sreo i na aerodromu pa smo se lepo ispričali, preneo mi je šta me tamo čeka i na šta ću morati da se naviknem. Jako mi je važno što ću tamo imati nekog ko je bio u Srbiji, ko poznaje naš mentalitet.

Odrasli ste gledajući Medžika Džonsona i Hakima Olajdžuvona?

- Da, ali sada mi je uzor Tim Dankan. Najviše bih voleo da igram kao on, eventualno kao Boris Dijao. Cenim i Dirka Novickog, a od svakog pokušavam da skinem neku fintu, potez ili kretnju.

Mislite li da možete do tih visina?

- Zašto da ne. Sada ne sigurno, mi smo dve dimenzije, ali verujem u sebe, spreman sam da radim kao nikad u životu i ako budem na tom putu, sve je moguće.

Gde možete najviše da napredujete?

- Mogu u svim segmentima, u trčanju, odbrani, snazi, agilnosti. Šut me dobro služi, ali radiću i na njemu. Zahvaljujući Dejanu Milojeviću, imam dobru sezonu za sobom i to mi daje pravi vetar u leđa.

Za kraj, otkud uopšte tolika ljubav ka košarci?

- Moja braća su najviše zaslužna. Išao sa na njihove utakmice, a kada sam dovoljno porastao, počeo sam da igram sa njima basket... U suštini, odmalena košarku shvatam kao igru i to me je dovelo tu gde sam sada. Ali ne želim ovde da se zaustavim! - zaključio je novi član Denvera.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online