Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 02.06.2014.
20:03
mozzartsport.com, kkcrvenazvezda.rs A

Zvezda: Krajnje je licemerno što Partizan pokušava da se predstavi kao žrtveno jagnje

Nastavlja se rat saopštenjima! Posle oštrih kritika koje su čelnici KK Partizan uputili na račun večitog rivala i kompletnu organizaciju nedavno odigranog derbija u Železniku, iz redova KK Crvena zvezda veoma brzo je stigao odgovor.

 

Crveno-beli su ogorčeni time što uprava kluba iz Humske nije želela da sarađuje u organizaciji meča, a pritom su istakli da "Partizan sebe predstavlja kao žrtveno jagnje" uz princip - napad je najbolja odbrana. Takođe, ekipa sa Malog Kalemegdana posebnu pažnju je obratila na činjenicu da su navijači crno-belih napali novinare topovskim udarima i petardama, a da na to niko nije reagovao.


Saopštenje prenosimo u celosti.

"Iako KK Crvena zvezda nije želeo da na bilo koji način komentariše kazne direktora KLS Dragana Gogića i dodatno podiže tenzije, nakon sramnog saopštenja KK Partizan NIS moramo da reagujemo kako mnoge stvari ne bi ostale nedorečene.


Crvena zvezda Telekom je bila primorana da kao domaćin meč visokog rizika sa Partizanom odigra u dvorani u Železniku. Predstavnici Partizana sada kritikuju organizaciju meča, tvrde da zbog kapaciteta hale u toj dvorani nije bezbedno igrati derbi, a nijednim svojim gestom nisu želeli da utiču i olakšaju organizaciju utakmice visokog rizika i time je učine bezbednijom. Iako su predstavnici Crvene zvezde na sastanku za bezbednost tražili da se utakmica igra bez gostujućih navijača, kako bi se predupredile nemile scene i eventualni incidenti, predstavnici Partizana su to izričito odbijali zahtevajući da njihovi navijači moraju da budu u dvorani. Time su jasno pokazali koliko su bili spremni na kooperativnost, koliko su bili nedorasli situaciji, a sada još sebi daju za pravo da kritikuju druge. Krajnje licemerno. 


Svima treba da bude jasno da su KK Crvena zvezda i bezbednosne službe učinile maksimum da utakmica protekne u najboljem redu, a da su incidente izazvali i započeli navijači Partizana ubacivanjem topovskih udara na teren. Pravo pitanje je kako su pirotehnička sredstva uopšte uneli u dvoranu i zašto su na poluvremenu predstavnici policije pretresali torbe sa medicinskom opremom KK Partizan NIS. Šta im je u tome bilo sumnjivo?


Po sistemu napad je najbolja odbrana po ko zna koji put KK Partizan NIS u svom saopštenju pokušava sebe da predstavi kao žrtveno jagnje kritikujući kazne ne pomišljajući da bi bilo pamtenije da ćute. Jer, da je bilo striktne primene Propozicija takmičenja glavni sudija je bio dužan da preko zvaničnog spikera opomene navijače da ne ubacuju topovske udare na teren, a potom i isprazni taj deo tribinijna gde su bili smešteni navijači Partizana. Međutim, to se nije dogodilo. Do njega kao da nisu dopirale detonacije tih topovskih udara koji su ozbiljno ugrozili bezbednost novinara koji su već na početku meča bili primorani da se premeste na bezbednije pozicije.


Do glavnog sudije očigledno nisu dospele ni najgore psovke koje mu je uputio Duško Vujošević, pošto je prvu tehničku grešku dosudio klupi, a ne treneru Partizana koji ga je gnusno, u svom maniru, najstrašnije vređao. I posle svega toga KK Partizan NIS ima obraza da se žali. Očigledno je da i dalje postoji strah od bahatog ponašanja i terora koji je nad sudijama godinama sprovodio Vujošević, pa arbitri i dalje idu linijom manjeg otpora.


Takođe, u svom obraćanju javnosti KK Partizan NIS je ponovo želeo svima da stavi do znanja da on više ne kontroliše direktora lige kao što je to bio slučaj godinama unazad kada su tu funkciju obavljali njegovi osvedočeni poslušnici poput Predraga Bojića, Tihomira Bubala i Slobodana Jelića. Sadašnjeg direktora lige izabrala je ogromna većina klubova, a Partizanu je po volji samo onaj koji je u službi njegove koristi."


 

POVEZANE VESTI

Utorak 03.06.2014. 06:48
Znao sam da ce ponovo padati saopstenja najpostenijeg i najljbaznijeg kluba na svetu. Da nije zalosno bilo bi smesno!!! Ko je bio domacin ove utakmice, Partizan ili Zeleznik? Ko je trebao onda da organizuje ovu utakmicu? Da su Redari i Policija radili svoj posao, pirotehnike ne bi ni bilo. Koliko ste vi licemerni govori i to da se pitate odkuda navijacima partizana topovski udari? Sta je sa bakljama i ostalom pirotehnikom vasih navijaca, to nikom nista ? Stvarno ste smesni.
Sreda 04.06.2014. 12:52
Podsecaju me mnogo na nacin ophodjenja sa nama i misljenja o nama , na nase najblize zapadne komsije. Tipicno za klub sa JNA.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online