Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 19.12.2013.
23:31
mozzartsport.com A

Partizan protiv Reala, CSKA, Makabija, Galatasaraja, Bajerna, Žalgirisa...

Crno-beli će u narednoj fazi opet odmeriti snage sa Moskovljanima, ali i sa Špancima, Izraelcima, Turcima, Litvancima, Nemcima i trećeplasiranim timom iz Zvezdine grupe D: Panatinaikosom ili Kučom Laboral.

 

Partizan nije oborio CSKA na pleća, ali je zahvaljujući pobedi Fenerbahčea u Parizu uspeo da napravi veliki uspeh i na mala vrata uđe uTop 16 fazu Evrolige, što je i bio cilj uoči početka sezone. Crno-beli će u narednoj fazi igrati u grupi F, protiv još sedam rivala. Imena njih šest su poznata, a sutra uveče ćemo saznati i koji klub iz grupe D će kompletirati spisak učesnika Partizana u Top 16 fazi.


Ono što se zna je da će Partizan biti u grupi sa Real Madridom, CSKA, Makabijem, Galatasarajom, Bajernom i Žalgirisom. Ako sutra Laboral Kuća pobedi Lokomotivu, onda će Baskijci u grupu sa Partizanom, a ako izgube, iz grupe D će stići Panatianikos kao trećeplasirani. Nema sumnje da će Partizanu najteže biti protiv Real Madrida. Kraljevski klub igra fenomenalno ove sezone i uz Olimpijakos je jedini koji je prvu fazu završio sa skorom 10:0! Madriđani su bili nemilosrdni prema rivalima, u svakom meču bili ubedljivi i na kraju imali ukupnu koš razliku plus 237! Mnogi ih video kao prvog kandidata za osvajanje trofeja...


Drugi favorit u grupi će biti Makabi, ali Izraelci su u grupi sa Crvenom zvezdom pokazali da su ranjivi, jer su dva puta poraženi od Laboral Kuće. U Pioniru su se jednom izvukli, sada ćemo videti da li će i drugi put. Tu je i večerašnji rival CSKA, o kojem ne treba trošiti reči i gledaćemo još dva okršaja Armejaca i našeg šampiona.
Posle toga ide grupa rivala sa kojima Partizan može mnogo bolje da se nosi i protiv kojih su mu šanse znatno veće. Galatasaraj sa igračima poput Ercega, Aroja, Domerkanta, Herstona, Mačvana, Gordona i Mensa Bonsua ima izuteno snažan tim, ali je ove sezone već pretpeo tri poraza i pokazao da nije nepobediv.

U Pionir stiže i Bajern iz Minhena na čijoj klupi sedi Svetislav Pešić. Bavarci su prošli zahvaljujući pobedi Unikahe u Sijeni i zahvaljujući tome što su u međusobnom skoru protiv Italijana bili bolji za jedan poen, pa im sutrašnji meč protiv Galatasaraja neće mnogo značiti. Pešić na raspolaganju ima nekoliko nemačkih reprezentativaca, četiri Amerikanca, našeg Borisa Savovića i Bosanca Đedovića.


Možda i najveće šanse Partizan će imati protiv Žaligirisa, koji je dalje prošao sa skorom 5:5. Okosnicu litvanskog tima čine bivši i sadašnji reprezentativci Jasikevičijus, Pocijus, Lavrinovič, Jankunas, Javtokas plus Amerikanc Dentmon.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online