Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 26.04.2013.
11:09
Vestionline, Beta A

Bertans: Iznenadili smo tvrdom igrom

Najefikasniji košarkaš Partizana u pobedi nad Igokeom Davis Bertans rekao je da je njegov tim iznenadio protivničku ekipu Igokee, tako što je igrao još tvrđe nego inače i da je tako ostvario prevagu u polufinalu.

"U finalu nema favorita" - Davis Betrans

"Bila je teška utakmica, fizička. Držali smo korak sa njima po tome, a onda zaigrali još žešće, i mislim da smo ih tako iznenadili, jer oni kao da su očekivali da se mi sklonimo", rekao je Bertans novinarima posle pobede od 63:57 u polufinalu završnog turnira Jadranske lige.

Letonski reprezentativac došao je pred novinare sa masnicom ispod desnog oka, uz staro crvenilo ispod levog.

"Ma, to je ništa. Levo je odavno, a sada ima i društvo. To je košarka, ništa mi to nije teško palo", rekao je nasmejani Bertans.

Partizan će u finalu igrati sa "večitim" rivalom Crvenom zvezdom, koja je pobedila Radnički sa 79:78.

"U finalu nas čeka beogradski derbi. Biće vrlo teško, kao i svaki derbi. Važno je pobediti, bez obzira da li je u pitanju 'fajnal for' ili regularni deo sezone. Ne mogu da kažem ko je favorit", rekao je Bertans.

Plejmejker crno-belih Leo Vesterman kazao je da je polufinalna utakmica više podsećala na šah nego na košarku.

"Bila je teška, odbrambena utakmica, više je ličila na šah nego na košarku. Igrali smo da pobedimo i na kraju smo uspeli...U finalu je derbi, a ima li šta lepše od derbija u finalu? Svi smo uzbuđeni i jedva čekamo. Uradićemo sve da pobedimo i dovršimo posao", rekao je Vesterman.

Bek Partizana Dragan Milosavljević kazao je da se tim istrošio u ovoj utakmici, ali da ne veruje da će to imati uticaja na finale.

"Utakmica je bila jako teška, imali smo i sreće na kraju, ali je bitno da je tim igrao timsku odbranu. Čestitam svima na velikom uspehu. Jesmo se istrošili, ali ulazimo rasterećeni u finale i tu nema umora. San svakog igrača je da igra finale Jadranske lige", rekao je Milosavljević.

Bek crno-belih Bogdan Bogdanović rekao je da se timu isplatio rad, ali i da je plasmanom u Evroligu "sačuvao tim".

"Mislim da smo zaslužili ovo svojim radom i talentom. Mnogo utakmica smo u sezoni izgubili na jedan poen i nastavili smo da radimo i vratilo nam se sada kada je više nego značajno. Ovom pobedom smo i sačuvali tim... Osećaj je neverovatan. U finalu očekujem veliku borbu, a za ostalo ćemo da vidimo. Ne mislim da će umor biti faktor jer smo mladi igrači i brzo se oporavljamo", rekao je Bogdanović.

Košarkaši Igokee izbegli su novinare, pošto su izašli na drugi izlaz.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online