Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 11.12.2009.
15:54
Vestionline A

Dragićević: Maksimalno respektujemo Zadar

Derbi meč 12. kola košarkaške NLB lige igra se Zadru gde Crvena zvezda gostuje istoimenom klubu. Hemofarm u Vršcu dočekuje Zagreb, Partizan u Pioniru gosti Cedevitu, dok će Radnički na noge jakoj Ciboni.

Hemofarm je prošlog vikenda prekinuo trijumfalnu seriju Crvene zvezde ali, crveno-beli su u Eurokupu zadržali maksimalan učinak i sada puni samopouzdanja izlaze na megdan Zadru sa ciljem da budu prva ekipa koja je osvojila dvoranu Krešimir Ćosić.

Aco Petrović, šef struke Crvene zvezde, ne krije probleme, međutim uprkos odsustvu povređenih Kešelja i Videnova veliki je optimista.

"Premoreni smo, to vidi u našoj igri, naročito kod igrača koji imaju najveću minutažu. Od početka sezone imali smo svega par slobodnih dana. Očigledno je da nam nedostaje snage i koncentracije. Pauza će nam dobro doći da se regenerišemo i dignemo kvalitet igre. Ipak, do tada treba izdržati i izvući što je moguće bolji rezultat. Prvo, treba napraviti brejk u Zadru, što neće biti nimalo jednostavno,“ istakao je Petrović.

Kapiten Tadija Dragićević, sličnog je mišljenja:

"Nikada nije bilo lako dobiti Zadar kod kuće. Siguran sam da nas kao i uvek čeka puna dvorana. Maksimalno respektujemo rivala, ali siguran sam da imamo kvalitet za pobedu. Odbrana je ključ uspeha. Pre svega, moramo da anuliramo njihov šut za tri poena,“ rekao je Tadija Dragićević.

Vrščani su u prošlom kolu regionalnog takmičenja trijumfalno prošli kroz Zvezdin Pionir i sa petom vezanom pobedom u NLB ligi napravili veliki korak ka vrhu tabele. Sledeća prepreka „farmaceutima“ jeste ekipa Zagreba.

Svi u Hemofarmu imaju pun respekt za popularne zagrebačke Mrave, ali su uvereni da će na svom parketu stići do nove pobede i nastaviti siguran hod ka završnom turniru NLB lige.

"Nalazimo se u dobroj formi, želimo da nastavimo trijumfalni niz što neće biti nimalo lako. Trenutni plasman Zagreba za meni nije iznenađenje već realan prikaz kvaliteta. U goste nam dolazi ekipa odlično pokrivena na svim pozicijama. Iskusni Prkačin, Krstić i Mulaomerović daju veliku sigurnost ekipi. Tu su još Tomić, Žorić, Simon i plejada sjajnih igrača. Moramo maksimalno ozbiljno da ih shvatimo. U suprotnom, imaćemo velike probleme. Naporan put do Le Mana je ostavio trag na ekipu, ali i iza Zagreba je takođe gostovanje na evropskom frontu. S obzirom da je rival morao i na put do Vršca, svežina će takođe biti naš adut,“ istakao je Stevan Karadžić, šef struke Hemofarm Štade.

Stručni štab Hemofarma ima dosta problema sa sitnim povredama.

"Sem Raška Katića i duže odsutnog Milivoja Božovića, svi ostali će biti u sastavu. Rovite igrače smo davno prestali da brojimo, nekolicina trenira pod temperaturom. Ali, s obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo i na važnost utakmice nemamo drugog izbora,“ zaključio je Stevan Karadžić.

Parovi 12. kola

 

Subota, 12. decembar

FMP - Široki 18:00
Partizan - Cedevita 19:30
Hemofarm - Zagreb 18:00
Zadar - Zvezda 18:00
Bosna - Budućnost 20:15

Nedelja, 13. decembar
Cibona - Radnički 18:00
Helios - Olimpija 12:00

Šampioni jadranske lige košarkaši Partizana nakon dramatične i zaslužene pobede u Evroligi protiv Efes Pilsena, takođe ne znaju za predah, jer crno-bele već u subotu očekuje nova utakmica u Pioniru. U Beograd dolazi zagrebačka Cedevita. Koliko će se igrači Partizana do tada oporaviti najbolje će reći rezultat protiv Cedevite.

FMP u Železniku dočekuje Široki i ako „panteri“ žele da se isčupaju sa dna tabele, moraće da dobiju predstojeći meč. Takođe u subotu, sastaju se Bosna i Budućnost.

U nedelju su po rasporedu dve utakmice. Radnički iz Kragujevca ide u glavni grad Hrvatske ne megdan protiv Cibone, lidera regionalnog košarkaškog karavana, dok će drugoplasirani tim Olimpije odigrati slovenački derbi protiv Heliosa u Domžalama.

Tabela: 

1. Cibona 9 / 2
2. Olimpija 8 / 3
3. Zagreb 8 / 3
4. Zadar (-1) 6 / 4
5. Hemofarm (-1) 6 / 4
6. Budućnost 5 / 6
7. Zvezda 5 / 6
8. Partizan (-1) 6 / 4
9. Široki 5 / 6
10. Cedevita 5 / 6
11. Radnički 4 / 7
12. Helios 3 / 8
13. FMP (-1) 3 / 7
14. Bosna 2 / 9
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online