Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 25.05.2019.
18:04
b92.net, Vestionline A

Terzić o Zvezdi u LŠ: Najveći uspeh srpskog fudbala svih vremena

Crveno-beli su ove sezone najveću pobedu zabeležili protiv Liverpula, finaliste Lige šampiona, koji su pobedili sa 2:0 na "Marakani" golovima Milana Pavkova.

Vesti
Zvezdan Terzić

Terzić je taj uspeh okarakterisao kao najveći uspeh srpskog fudbala svih vremena.

- Crvena zvezda iza sebe ima još jednu izuzetno uspešnu godinu. Svakodnevno smo naporno radili kako bismo danas mogli da kažemo da smo ponosni na stanje u klubu. Iz godine u godinu podižemo klub na evropski nivo, a godina za nama je najbolji dokaz toga – rekao je Terzić i dodao: - Ove sezone smo napravili najveći sportski uspeh još od vremena osvajanja Kupa šampiona. Uspeli smo da zadržimo uspešan stručni štab i gro tima sa kojim smo obezbedili plasman u Ligu šampiona. U ekstremno kvalitetnoj grupi smo imali ozbiljnu ulogu o čemu govori i činjenica da smo savladali veliki Liverpul i postigli najviše za srpski fudbal u Ligi šampiona ikada. Navijačima smo priredili najlešu fudbalsku jesen i čak 14 evropskih mečeva sa najjačim timovima i igračima Evrope. U domaćem prvenstvu smo potvrdili apsolutnu dominaciju - izjavio je Terzić prlikom obraćanja na redovnoj sednici Skupštne Crvene zvezde.

Značajan pomak po pitanju rezultata na internacionalnoj pozornici prouzrokovao je i ulaganja u infrastrukturu.

- Paralelno sa uspesima igrača radili smo i na obimnim infrastrukturnim projektima. Naš satadion je unapređivan iz dana u dan. Dobio je niz poboljšanja, pre svega kada je komfor gledalaca u pitanju. Instalirali smo i nove ulaze na istočnoj i zapadnoj tribini koji će drastično smanjiti mogućnost eventualne zloupotrebe. Zvezda je prvi put u istoriji dobila teren koji se greje i na kome može da se igra u svako doba godine. Takođe prvi tim je dobio još jedan potpuno nov teren za treninge koji omogućava kvalitetniji rad i u najlošijim vremenskim uslovima.

Uspesi ostvareni na terenu doneli su pozitivan efekat i po pitanju finansija.

- Veoma važno je istaći i da Crvena zvezda već petu godinu zaredom završava sa pozitivnim finansijskim rezultatom. Neto novčani dug Crvene zvezde se smanjuje svake godine. Za razliku od juna 2014. godine kada je dug iznosio 53 miliona evra, u decembru 2018. godine dug je 14 milona evra. Odlični rezultati koje je naša ekipa beležila na terenu uticali su na to da se vrednost igračkog kadra povećava. Juna 2014. godine tim Crvene zvezde vredeo je 17,5 miliona, dok trenutno naš tim vredi čak tri puta više - 52 miliona. I u 2019. godini ćemo dobiti UEFA licencu već u prvom krugu, što dokazuje da sve svoje obaveze izmirujemo na vreme. U prethodnih 365 dana smo na ime poreza u budzet republike Srbije uplatili čak 6,7 miliona evra. Ta cifra je viša nego što iznose svi sponzorski ugovori koje klub ima. Ono šte je važno istaći jeste da Crvena zvezda čak 92% ukupnog prihoda ostvaruje iz inostranstva. Neto novčani dug kluba na dan 31.12.2018. godine iznosi oko 14 miliona evra. Knjigovodstveni dug sa datumom 31.12.2018 je u odnosu na realan dug veći, ali, kako bi se izbegla zabuna, treba znati da su to knjigovodstvene obračunske kategorije koje se ne plaćaju. Prihod od Lige šampiona, kao i od transfera igrača, u visini od 18 miliona evra iskorišćen je za otplatu starog duga. S obzirom na to da je prihod koji ide klubovima kroz velike bonuse za učešće za u UEFA takmicenjima, kao i kroz televizijska prava za prenos mečeva, intencija Crvene zvezde mora da bude veće ulaganje u tim i igrače, kako bi Crvena zvezda svake godine bila učesnik nekog UEFA takmičenja.

Upravo ostvareno u prethodnom periodu razlog je zbog kojeg Terzić sa optimizmom gleda na buduće dane.

- U 2021. godini počeće da se održava Liga Evrope 2, takmičenje u kome bi šampion Srbije imao sigurno mesto. Predviđeno je da 2024. godine bonus za učešće u Ligi Evrope i Ligu šampiona bude znatno veće. Sve to će pratiti i ogromno povećanje cena igrača na evropskom tržištu i upravo zbog velikog potencijalnog budućeg prihoda moramo da prepoznamo važnost sadašnjeg trenutka za ulaganje. Na kraju, posebno ističem važan podatak da smo istrajali i uspeli u našoj borbi da se prizna legitimno osvojena titular šampiona Srbije iz 1946. godine. Velikom većinom članova skupštine Fudbalskog saveza Srbije je prihvaćen naš zahtev i Zvezda je i zvanično pripisala 30. titulu i treću zvezdicu iznad grba. Nastavićemo da ulažemo maksimalan napor kako bismo i u narednoj godini nastavili sa pobedama, smanjenjem duga i učvršćivanjem mesta Crvene zvezde u Evropi - zaključio je generalni direktor Crvene zvezde.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online