Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 22.05.2019.
09:03
B. Cvetojević - Vesti A

Ninković bolji i od Del Pjera!

Da je Miloš Ninković i duša i mozak najbolje australijske ekipe odavno je jasno svim navijačima Sidneja, ali i drugim poznavaocima fudbala - bez obzira na klupske boje. U nedelju uveče samo je udaren pečat na zvanični sertifikat kvaliteta nekadašnjeg srpskog reprezentativca koji je u noći šampionskog slavlja njegove ekipe proglašen najboljim igračem finala A-lige, u kojem je Sidnej na penale pobedio Pert Glori (4:1).

Vesti
Nadmašio i Kastra: Naš as vukao sve konce igre novog šampiona

Pored Medalje Džoa Marstona, koja se tradicionalno dodeljuje fudbaleru koji obeleži borbu za šampionski trofej, Ninkovića je na tron australijskog fudbala postavio i njegov trener Stiv Korika. Za stručnjaka koji je u prvoj sezoni na klupi Sidneja vratio titulu u Lučki grad, dilema ne postoji - Ninković je najbolji plejmejker koji je ikada nosio nebeskoplavi dres.

Bolji čak i od legendarnog Alesandra del Pjera, kao i od samog Korike koji je svojevremeno nosio "desetku" u Sidneju!

- Svaka čast svima drugima, ali Miloš Ninković je najbolja "desetka" koju smo imali u klubu - jasan je trener novog prvaka Australije. - On je igrač vanserijskog kvaliteta, koji već godinama igra na vrhunskom nivou.

Rođeni pobednik

Korika je zatim otišao i korak dalje, nazivajući Srbina igračem kojem nema ravnog u A-ligi.

- On je najbolji "marki" igrač u Australiji. Ne, nije to Dijego Kastro iz Perta, već naš Miloš. To sam i njemu rekao pre finala. Ninković je rođeni pobednik, fudbaler briljantnih ideja, neverovatne viziije i tehničke superiornosti na terenu. Videli ste kako je odigrao i finale... Miloš je sa klubom osvojio mnogobrojne trofeje, kao i individualne nagrade, a siguran sam da će ih uzeti još - poručio je trener Sidneja.

Kad se podvuče crta ispod dosadašnje četiri sezone u Sidneju, Ninković se svrstava u red malobrojnih igrača koji mogu da se pohvale sa pet trofeja i dva najveća pojedinačna priznanja - Medaljom Džonija Vorena, za igrača godine u A-ligi, kao i Medaljom Džoa Marstona za najboljeg aktera velikog finala.

Sa klubom je dva puta bio prvak države, osvojio je i dva premijeršipa (titule za pobednika ligaškog dela takmičenja), kao i jedan FFA Kup.

- Mnogo lep osećaj. Potvrdili smo da imamo najbolju ekipu u Australiji već nekoliko godina za redom i zasluženo smo prvaci - istakao je Ninković.

Vesti
Neizmerna sreća: Ninković daje izjavu tokom šampionskog slavlja

Nine hvali golmana

Ističući u prvi plan zasluge cele ekipe, srpski as je naročito izdvojio golmana svog tima Endrua Redmejna.

- Reders je bio neverovatan. Pokazao je da nema boljeg golmana u ligi od njega! Videli ste kao je zaustavio dva penala u finalu, ali i kako je branio tokom cele sezone. Kad su završeni produžeci, bio sam siguran da će odbraniti barem dva udarca igračima Perta. On je majstor za šuteve sa 11 metara - rekao je Ninković.

Navijači Sidneja ne skrivaju oduševljenje što će srpskog fudbalskog genijalca gledati u nebeskoplavom dresu i iduće sezone. Miloš ima još godinu dana ugovora sa šampionom Australije i nesumnjivo će biti lider ekipe, a možda i kapiten posle povlačenja iskusnog napadača Aleksa Broska sa fudbalske pozornice.

I brojke uz Miloša

Nije samo mišljenje Stiva Korike da je Miloš Ninković najbolja "desetka" Sidneja, to neumoljivo pokazuju i brojke kada se uporedi njegov i Del Pjerov učinak u nebeskoplavom dresu.

- Del Pjero je za Sidnej igrao od 2012. do 2014. i za to vreme odigrao 48 mečeva i postigao 24 gola. Ninković je za četiri sezone, od 2015. do 2019, čak 132 puta oblačio plavi dres, uz ukupno 27 postignutih pogodaka i na desetine asistencija.

- Kad je reč o trofejima, Del Pjero nije imao čast da osvoji nijedan, a Ninković je podigao čak pet.
- Od individualnih nagrada, obojica su birani za igrača godine u klubu, ali je Srbin bio i najbolji igrač lige 2017. kao i najbolji u velikom finalu ove godine.

Prosudite sami...

Učinak u dresu Sidneja
132 utakmice
21 gol
2 titule prvaka
2 premijeršipa
1 FFA Kup

NAJBOLJI IGRAČ SIDNEJA 2017.
2017. najbolji igrač Sidneja
2019. najbolji igrač velikog finala

Stiže Krišna?

Koliko ozbiljno rade u Sidneju potvrđuje i infirmacija da su u toku pregovori sa najboljim strelcem A-lige Rojem Krišnom.

Reprezentativac Fidžija postigao je ove sezone 19 golova u prvenstvu za Velington Finiks i zaslužio Medalju Džonija Vorena kao igrač sezone. Krišna je pre nekoliko dana odbio ponudu novog člana A-lige Vestern junajteda iz Melburna, vrednu 750.000 dolara godišnje. U Sidneju žele da obezbede njegov potpis i nezvanično se saznaje da su spremni da omalenom napadaču ponude i više novca od ambicioznog debitanta u ligi.

Sidnej će pokuati da angažuje i napadača Viktorija Kostu Barbarusesa, mada je Novozelanđanin u ovom momentu bliži odlasku u neku od bogatih azijskih liga.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online