Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 25.04.2019.
18:22 >> 21:36h
Vestionline A

Zvezda strpljivo dočekala svoje, Partizanov peti poraz uzastopce u gostima (VIDEO)

U 160. "večitom derbiju" "crveno-beli" na svom stadionu savladali "crno-bele" s 2:1 u trećem kolu plej-ofa Superlige.

MN Press
Ben je bio neumoljiv iz penala i u "večitom derbiju"

Zvezda - Partizan 2:1 (0:0)

1:0 Ben iz penala u 60, 2:0 Vukanović u 80, 2:1 Gomes iz penala u 90.

Zvezda: Borjan, Stojković, Babić, Milunović, Rodić, Jovančić, Jovičić (od 73. Čaušić), Ben (od 70. Vukanović), Marin (od 90+1 Savić), Ivanić, Pavkov. Trener: Milojević.

Partizan: Stojković, N.R. Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević, Zdjelar, Šćekić, Tošić (od 67. Ivanović), Pantić (od 80. Ilić), Nikolić (od 87. Ndžaj), Gomes. Trener: Milošević.

Kao i prošle godine u ove vreme Zvezda je savladala Partizan u plej-ofu s 2:1, a "crno-beli" su vođstvo "crveno-belih" opet samnjili s bele tačke u finišu meča. Najveća utakmica našeg fudbala još jednom nije bila za prepričavanje, pogotovo u prvom poluvremenu, ali je Zvezda pred oko 20.000 gledalaca postigla cilj strpljivo čekajući šansu u igri bez mnogo sadržaja.

Partizan je pretrpeo peti poraz uzastopno u prvenstvu i četiri kola pre kraja pao je na peto mesto. Pretekli su ga i Čukarički i lučanska Mladost.

U 60. minutu Ivanić je kao tane ušao u Partizanov kazneni prostor pošto je sebi dao for grudima. Uputio je centaršut na suprotnu stranu, oštro po zemlji, paralelno s gol-linijom. Ben bi tu loptu sproveo u mrežu da ga u njegovom naletu Urošević nije povukao s leđa. Penal je bio opravdan, a sudija Simović ga je dosudio bez dvumljenja. Ben je preuzeo odgovornost i bio je neumoljiv.

Dvadeset minuta kasnije ponovo se Partizanova odbrana nije proslavila. Vukanović, s 12 golova najbolji strelac lige dok je bio u Napretku, pratio je dešavanja ispred sebe, a kad je osetio da će lopta stići u srce kaznenog prostora, iskrao se ka njoj iza leđa svog čuvara. Stojkovića je savladao kao napadač od klase. To je njegov prvi pogodak u Zvezdinom dresu.

Do kraja Zvezda je znalački čuvala rezultat, ali joj ni Partizan nije zadao glavobolju. Jeste Marin,jedna od njenih najvećih uzdanica, kada je potkraj meča sasvim bespotrebno pokosio Zdjelara u šesnaestercu kad opasnosti nije bilo ni na vidiku. I to je bio jedanaesterac čist kao suza, a u gol ga je pretočio Portugalac Rikardo Gomes, koji se 17. golom opet osamio na čelu liste strelaca ispred Bena.

twitter.com/crvenazvezdafk
Benova levica s bele tačke neuhvatljiva za Partizan
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

90+3 - Pavlović, 17-godišnji štoper Partizana, isključen je zbog drugog žutog kartona. Drugi mu je prestrogo dodeljen pošto je u vazdušnom duelu nehotice rukom potkačio Vukanovića.

90+2 - Borjan brani Zdjelarov šut. Partizan pokušava da režira "povratak otpisanih".

90`: 2:1 - I penal za Partizan je bio opravdan pošto je Marin bespotrebno pokosio Zdjelara blizu gol-aut linije. Gomes, najbolji strelac lige, bio je neumoljiv.

MN Press
Vukanovićeva radost

80`: 2:0 - Zvezda ima razultat koji joj odgovara, a prednost je i uvećala ni minut posle ulaska Saše Ilića umesto Pantića u Partizanovom timu - njegov 30. derbi. Vukanović se prikrao iza leđa čuvara i u maniru ubojitog napadača sproveo je u mrežu centaršut.

Benov 16. ligaški gol, a deveti s bele tačke. Nije iskoristio samo jedan penal ove sezone.

60`: 1:0 - U trećem derbiju ove sezone Zvezda prva trese mrežu. Ben je razantno šutirao, Stojković je pogodio u koju stranu ide njegov udarac, ali je oštra lopta bila neuhvatljiva Partizanovom golmanu.

59`: Penal za Zvezdu...Čist kao suza. Ivanić je grudima dao sebi for u kazeni prostor Partizana, centrirao je na drugu stativu, a tamo je Urošević povukao Bena s leđa pa je Zvezdin napadač ostao kratak. Sudija je bez dvoumljenja pokazao na belu tačku.

54`: Loš šut Nikolića prema Zvezdinom golu sa oko 20 metara. Imao je vremena Partizanov napadač da se namesti, ali je debelo promašio to što je gađao.

Dve intervencije Borjana. Prvo je pravovremeno uhvatio oštar centaršut Uroševića po zemlji, a onda je izbio loptu daleko od Zvezdinog kaznenog prostora i u stilu trećeg beka.

Počelo je drugo poluvreme

MN Press
Rikardo Gomes, Partizanov najbolji strelac, u Zvezdinom "sendviču"

45+2`: Pavlović je zakasnelim startom na loptu oborio nadirućeg Zvezdinog desnog beka Stojkovića. Ben je iz idealne pozicije za slobodnjak, po sredini gola sa oko 20 metara, pogodio živi zid. Istog trena sudija Novak Simović je odsvirao kraj prvog poluvremena, koje nije imalo zadovoljavajući sadržaj.

43`: Ivanić je iz slobonog udarca sa 25 metera po sredini šutirao pored gola.

MN Press
Omaž Zvezdinog severa Partizanovom kapitenu

39`: Malo uzbuđenja pred golom domaćina. Bio je slobodan udarac za Partizan s oko 30 metara. Tošić je centrirao na drugu stativu, ali je Zvezdin igrač glavom otklonio opasnost. Usledio je još jedan udarac "crno-belih", a posle kornera Miletić nije idealno zahvatio loptu. Poslao ju je visoko pored gola.

35`: Pavkov se prikrao iza leđa Partizanove odbrane. Šutirao je na odbijenu loptu u padu iskosa s pet metara, ali preko gola.

MN Press
Pavkov u Partizanovom šesnaestercu

29`: Rastrzana igra i jednih i drugih. Nema tečnosti, ima mnogo pojedinačnih duela. 

21`: Zvezda ništa nije ućarila iz tzv. skraćenog kornera zbog kojeg su u Partizanov kazneni prostor došli i njeni halfovi Babić i Milunović. Slobodan udarac je bio zato što je Zdjelar u međusobnom duelu potkačio Marina po licu, a ovaj pao kao pokošen. Utisak je da je Zvezdina uzdanica prethodno načionio prekršaj.

17`: Težište derbija je između dva kaznena prostora. Svako strpljivo vreba svoju priliku uz nebrojeno duela na sredini terena.

13`: Od pirotehnike Partizanovih navijača igralište je zadimljeno, ali se igra. Pantić je šutem iz šesnaesterca pogodio spoljni deo mreže i to je bilo prvo uzbuđenje pred Zvezdinim golom.

7`: Partizan preko svoja dva najisturenija igrača Gomesa i Nikolića odmah napada Zvezdinu poslednju liniju tima, sprečavajući je da organizuje igru.

1`: Već su zagrejani dlanovi Partizanovog golmana Stojkovića. Njegov prezimenjak, s kojim je maločas bio na centru kad su kao kapiteni određivali strane, izborio se za udarac levom nogom iz kaznenog prostora. Šutirao je snažno, skoro pod prečku, ali se čuvar mreže "crno-belih" iskazao. 

Počela je utakmica

MN Press
Pozdrav Partizanovog trenera Miloševića uoči svog debitantskog trenerskog derbija s Milojevićem

Zvezda u prvom poluvremenu napada prema tribini na kojoj su njene najvatrenije pristalice, a Partizan ka onoj na kojoj su tri frakcije njegovih navijača.

Na tribinama će biti najviše 15.000 gledalaca. Najpopunjenija je severna.

Zvezda: Borjan, Stojković, Babić, Milunović, Rodić, Jovančić, Jovičić, Ben, Marin, Ivanić, Pavkov.

Na klupi su golman Popović, Gobeljić, Savić, Čaušić, Simić, Vukanović i Joveljić.

Partizan: Stojković, N.R. Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević, Zdjelar, Šćekić, Tošić, Pantić, Nikolić, Gomes. 

Klupa: Kljajić, Marković, Šehović, Ivanović, Smiljanić, Ilić, Ndžaj. 

MN Press
Zagrevanje Partizanovih igrača

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online