Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 25.03.2019.
20:22 >> 23:01h
Vestionline A

Odolesmo zbog žara odbrane: Srbija uzela bod po koji je i došla u Lisabon (VIDEO)

Na Benfikinom stadionu naša reprezentacija igrala 1:1 s prvakom Starog kontinenta Portugalijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo sledeće godine.

Portugalija - Srbija 1:1 (1:1)

0:1 Tadić iz penala u 6, 1:1 Danilo u 41.

Portugalija: Patrisio, Kanselo, Pepe, Dijas, Gerero, Karvaljo, Danilo, Bernardo Silva, Kristijano Ronaldo (od 31. Pici), Soza (od 55. Andre Silva), Rafa Silva (od 83. Gonsalo Guedes). Selektor: Santos.

Srbija: Dmitrović, Rukavina, Milenković, Spajić, Mladenović, Maksimović, Lazović (od 69. Živković), Gaćinović (od 21. Radonjić), Tadić, Ljajić (od 85. Milinković Savić), Mitrović. Selektor: Krstajić.

EPA/Mario Cruz
Sporno: Situacija kad je lopta pogodila Rukavinu u ruku

U portugalskim medijima centralna tema biće penal koji je Poljak Marćinjak dosudio za domaćina u 73. minutu, jer je Rukavinu lopta udarila u ruku, ali ga je poništio pošto je za mišljenje pitao svog pomoćnika. Naš bod je svakako slađi: prva utakmica i to u gostima kod evropskog prvaka koji je ponovo bio predvođen asom vanrednog kalibra Kristijanom Ronaldom. Od njega, ipak, nismo videli mnogo osim jednog snažnog i preciznog udarca u prvom poluvremenu koji je Dmitrović kao mačka odbranio, a nedugo zatim se požalio na povredu pa je i napustio teren, rano kao i u finalu Evropskog prvenstva 2016. 

U drugom delu, a pogotovo kako se utakmica bližila kraju opasada našeg gola bila je stalna. Kako se Portugalci približe šesnaestercu, graja s tribina je bila sve jača. Odbrana nam je bila na velikim iskušenjima ali je odolela jer je neretko bila i besprimerno požrtvovana. 

Golovi su pali u prvom poluvremenu. Tadić je smireno realizovao penal, a Danilo je postigao sjajan gol od prečke udarcem s više od 20 metara. Naši su ga u toj prilici pustili da se baš primakne u zonu za izgledan šut.

Možda je jedini gorak utisak to što je Luka Jović ostao na klupi. Trebalo mu je dati priliku jer je drugačiji tip centarfora od Aleksandra Mitrovića za koga nije bilo upotrebljivih centaršuteva pa je ostao neprimetan. 

Kraj meča

90+3: Žestoki pritisak Portugalije u nadoknadi vremena. Graja s tribina govori da je na[ gol pod stalnom opsadom, ali odolevamo.

90`: Gerero je šutirao. Mreža se zatresla ali sa spoljne strane. Dovoljno da nas preseče nelagodni osećaj.

73`: Marćinak je pokazao na belu tačku zato što je Rukavina igrao rukom posle udarca glavom Andrea Silve. I jeste. Ali, posle konsultovanja s pomoćnikom poništio je odluku. Ofsajda tu nije bilo.

Portugalski selektor Santos odmah stao pomoćniku na uvo.

71`: Najbolja šansa za domaćina u nastavku. Lopta se nećkala ispred Dmitrovića na čiju će nogu. Naš golman je to samo pogledom mogao da prati i da čeka da ga ne snađe najgore. Na sreću otklonjena je opasnost.

69`: Umesto Lazovića ušao je Živković, igrač Benfike, koji igralište zna kao svoj džep.

65`: Andre Silva kasni za milimetar na razantan centaršut. Portugalija steže obruč, naš vrebaju priliku iz protivnapada pre svega preko Radonjića. Vreme je da uđe Jović, Mitrović je neprimetan. 

60`: Ulaskom Andrea Silve Portugalija pojačava pritisak. 

55`: Ljajićev šut preko gola sa 14-15 metara, a situacija je bila povoljna. 

Tanjug/AP
Ljajić u okršaju s Bernardom Silvom

48`: Lazović je ušao u kazneni prostor, ali je loptu prebacio na slabiju levu nogu pa je njegov šut bio lako uktoriv.

Počelo je drugo poluvreme

45+3: Tadić i u Lisabonu igra nadahnuto kao nedavno protiv Reala u Madridu u Ajaksovom dresu.

45`: Gužva pred golom portugalije za uzdahe. Loptu nije uspeo da dobro zahvati ni Mitrović posle centaršuta ni Tadić kada se ona odbila prema njemu.

Tanjug/AP
Duel Spajića i Dijega Soze

41`: 1:1 - Danilo je postigao evrogol od prečke udarcem s više od 20 metara. Naši igrači su se dali u poteru za njim, ali su ga pustili da ipak lako dođe u zonu za izgledan šut.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Great goal by #danilo ! #portugal 1:1 #serbia #euro2020

A post shared by ShareMyGoal Football Soccer (sharemygoal) on Mar 25, 2019 at 1:31pm PDT

34`: Još jedno Tadićevo pravovremeno dodavanje između portugalskih igrača, ali je Mladenović s levog beka zamalo zakasnio.

30`: Kristijano Ronaldo je zbog povrede napustio igralište. Tako rano je zamenjen i u finalu Evropskog prvenstva 2016. kada je Portugalija pogotkom u 109. minutu savladala domaćina Francusku s 1:0. golom Edera. Pici je u igri.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

was injured :/

A post shared by Cristiano Ronaldo BY (cristiano.by7) on Mar 25, 2019 at 1:25pm PDT

22`: Tadićeva dobra lopta prema Radonjiću koji je sebi dao jači for. Rui Patrisio je pravovremeno istrčao da je pokupi. Na drugoj strani Spajić je izblokirao udarac protivničkog igrača s dva-tri metra. Naša odbrana za sada odoleva iako je na velikim iskušenjima sa oba krila.

20`: Gaćinović nije mogao da nastavi meč. To je posledica njegovog sudara s golmanom Portugalije zbog kojeg je dosuđen penal za Srbiju. U igru je umesto njega ušao Nemanja Radonjić. 

Dmitrović panterski odbranio snažan i precizan šut Kristijana Ronalda

17`: Povratnik u reprezentaciju Lazović je prodro na krilu onako kako ga pamtimo iz Zvezdinog dresa. Ubacio je loptu po zemlji prema suprotoj strani, ali tamo nije bilo nikog od naših igrača. Lopta je ipak izbačena u korner.

Tanjug/AP
Rukavina ispred Rafe Silve

11`: Posle našeg vodećeg gola Portugalci nadiru sa svih strana. Mnogo je posla za odbranu. Dmitrović je za sada siguran.

6`: 0:1 - Upotrebljiva lopta za Gaćinovića koji se ubacio iza leđa portugalske odbrane. Rui Patrisio je odneo našeg igrača, koji je pre stigao do lopte, a poljski sudija Marćinjak je pokazao na belu tačku. tadić je bio neumoljiv. Poslao je loptu u svoju levu stranu, a portugalski čuvar mreže je otišao u suprotnu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#Euro2020 #Portugal 0-1 #Serbia #Tadic

A post shared by All Goals Archived (goalsoe) on Mar 25, 2019 at 12:58pm PDT

EPA/Mario Cruz
Rui Patrisio je nesmotreno oborio Gaćinovića

3`: Lopta je iz gužve u našem petercu prošla pored Dmitrovićeve desne stative. Šutirao je Vilijam Karvaljo posle sapete intervencije naše odbrane koja nije uspela da je izbije iz kaznenog prostora.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#portugal

A post shared by Ramon Teixeira de Sousa (ramontex) on Mar 25, 2019 at 12:59pm PDT

2`: Portugalija od početka želi da se nametne kao favorit pred svojom publikom. Na ruci Kristijana Ronalda je kapitenska traka.

Meč je počeo

Utakmica uskoro počinje. Intoniraju se himne.

Portugalija: Patrisio, Kanselo, Pepe, Dijas, Gerero, Karvaljo, Danilo, Bernardo Silva, Kristijano Ronaldo, Souza, Rafa Silva. Selektor: Santos.

Srbija: Dmitrović, Rukavina, Milenković, Spajić, Mladenović, Maksimović, Lazović, Gaćinović, Tadić, Ljajić, Mitrović. Selektor: Krstajić.

Zagreva se atmosfera među domaćim navijačima

Tanjug/AP
Gaćinović i Tadić na zagrevanju

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online