Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 07.08.2010.
21:07
Vestionline, Kurir A

Jakobs: Partizan je tvrd protivnik!

Trener belgijskog fudbalskog prvaka Anderlehta Arijel Jakobs ocenio je da je Partizan jedan od najtvrđih protivnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona i najavio da će čelnici briselskog kluba već ovog vikenda putovati u Beograd da "izvide igru Partizana".

"Žreb je Anderlehtu odredio Partizan, ali mi još nismo videli kako protivnik igra uživo i teško je, zaista, donositi sud. Ali, svakako je jasno da će biti teško", rekao je Jakobs za belgijske medije.

Prvu utakmicu šampion Srbije igraće protiv Anderlehta 17. ili 18. avgusta u Beogradu, dok je revanš meč na programu 24. ili 25. avgusta u Briselu.
 

Partizan je do plej-ofa stigao pobedama u sve četiri utakmice nad jermenskim Pjunikom i finskim Helsinkijem. Anderleht je u prva dva kola bio slobodan, a u trećem kolu eliminisao je velški TNS pobedama od 3:1 i 3:0.

List "Libre Belžik" smatra, međutim, da je Anderleht "na korak do Lige šampiona" i ocenjuje da belgijski prvak "može izaći na kraj sa Srbima".

Briselski dnevnik dodaje da Partizan lako pobedio tim Helsinkija u prethodnoj rundi kvalifikacija, ali da su poslednji rezultati Belgijanaca u susretima s Partizanom "bez sumnje ohrabrujući".
 

Belgijski tim Standard iz Liježa je tako, dodaje "Libr Belžik", u sezoni 2008/09. sa 1:0 pobedio Partizan u Beogradu, "iako su igrači Standarda bili na mukama u drugom poluvremenu".

U članku se navodi da je prošle sezone belgijski Briž u Ligi Evropa izbacio Partizan koji "nije pokazao nešto posebno". List primećuje da je, uprkos pobedama u prva dva meča u kvalifikacijama za Ligu šampiona, "štampa kritikovala igru Partizana".
 

List dodaje da je glavni Partizanov igrač u formi brazilski napadač Gabrijel Kleverson Kleo.

"Kleo je već dao pet golova u četiri meča, veoma dobro igra glavom i to je jedan od ključnih igrača te ekipe", navodi se i dodaje da je bivši igrač Standarda Almami Moreira, koji igra od 2007. u Beogradu, prava zvezda koju cene i rukovodstvo i navijači.

"Kapiten (Mladen) Krstajić, bivši igrač Šalkea i Verdera, gazda je u odbrani, a Partizan u svojim redovima ima i 21-godišnjeg (Radosava) Petrovića koji dosta obećava. Taj igrač sredine odbrane je igrao za Srbiju na Svetskom prvenstvu, iako samo petnaestak minuta u meču s Nemačkom", navodi taj list.


"Libr Belžik" zaključuje da Partizan "ima dobro oružje", ali da sastav Anderlehta izgleda jači. Međutim, da bi našao svoje mesto u Ligi šampiona, mora pokazati da je sposoban da pobedi protivnika takvog nivoa kao što je Partizan.

Belgijski dnevnik "Soar" kratko ukazuje na Klea, Moreiru, Krstajića i (Sašu) Ilića kao "glavne adute" srpskog šampiona i podseća da je Partizan 22 puta bio državni prvak, osvojio 11 nacionalnih kupova i u finalu evropskog Kupa šampiona izgubio sa 2:1 od Real Madrida na briselskom stadionu "Hejsel" 1966. godine.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online