Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 20.03.2019.
20:06 >> 23:07h
Vestionline A

Bundes Jović, sjajni Dmitrović i germanska upornost (VIDEO)

U prijateljskoj utakmici Nemačka - Srbija u Volfzburgu 1:1.

 
Tanjug/AP
Povratnik u reprezentaciju Darko Lazović u duelu sa Zileom

Nemačka - Srbija 1:1 (0:1)

0:1 Jović u 12, 1:1 Gorecka u 69.

Stadion: Folksvagenova arena. Gledalaca: 26.101. Sudija: Meden (Škotska).

Nemačka: Nojer (Od 46. Ter Štegen), Klosterman (od 90. Kerer), Zile, Tah, Kimih, Halštenberg, Gindogan, Brandt (od 56. Gorecka), Sane (od 90+4 Šulc), Haverc (od 46. Rojs), Verner. Selektor: Lev.

Srbija: Dmitrović, Rukavina, Spajić, Milenković, Bogosavac (od 78. S. Mitrović), Maksimović (od 87. Jovičić), Gaćinović (od 62. Radonjić), Lazović (od 78. Živković), Milinković Savić (od 62. Lukić), Ljajić, Jović (od 71. Pavkov). Selektor: Krstajić.

Nerešeno s Nemačkom na njenom tlu - to se merilo kao uspeh našeg fudbala i kada nam je reprezentacija bila kudikamo jača u vreme zajedničke države. U golovima 1:1, a po kolosalnim šansama četvorostruki svetski prvak može da žali za pobedom. Nama je uzdahe izmamila Ljajićeva velika prilika posle Jovićevog vodećeg pogotka. Tek ni 2:0 nam ne bi garantovalo pobedu protiv Nemaca, uči nas istorija susreta s njima.

Suma sumarum, u taboru Srbije će i igrači, a pogotovo selektor Krstajić biti prezadovoljni jer se na put u Volfzburg, a uoči prve utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo dogodine, s Portugalijom u Lisabonu u ponedeljak, pošlo bez nekoliko uzdanica koje su povređene.  

Treba istaći i golmana Dmitrovića, koji je nekoliko puta odlučno intervenisao, pošto je odlično bio postavljen na udarce nemačkih napadača, a i kada je jednom bio u nemoćnom padu pred Gindoganom, Maksimović je loptu izbio s gol-crte.  

Jedini loš detalj je crveni karton koji je Pavkovu ispravno pokazan u tzv. zaostavnom vremenu. Isključen je na debiju.

Tanjug/AP
Pavkov isključen na debiju

90+3`: Pavkov isključen na debiju zbog nesmotrenog preoštrog starta nad Saneom.

90`: Koškanje pred kraj. Jovićić je vukao Sanea s leđa, a kada je nemačkom krilnom napadaču to dozlogrdilo, obrušio se na našeg igrača.

Tanjug/AP
Klinč Jovičića i Sanea

78`: Nemci nastavljaju da opsedaju naš gol. Dmitrović je još nekoliko puta bio budan.

72`: Dmitrović brani i Saneu koji se maestralno oslobodio dvojice naših igrača.

Tanjug/AP
Gindogan prevario Dmitrovića, ali je Maksimović bio poslednja linija odbrane na gol-crti

71`: Igru je napustio strelac Jović, a umesto njega na terenu je debitant Pavkov.

69`: 1:1 - Izjednačio je Gorecka. Znalački je izbacio jednog našeg fudbalera iz igre, a onda je i neodbranjivo šutirao sa oko 15 metara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

das 1-1 von Goretzka

A post shared by used to be bayernops (whattheduckbayern) on Mar 20, 2019 at 2:15pm PDT

63`: Posle mlakog udarca usamljenog Sanea glavom, koji je Dmitrović lako ukrotio, odmah u sledećem napadu izrodila se najbolja prilika za domaćina do sada. Gindogan je obišao našeg golmana pošto je kao tane uleteo u kazneni prostor, uputio je udarac, ali je Makimović klizeći izbacio loptu s gol-linije.

58`: Još jedna stoodstotna prilika za Nemačku. Rezervista Rojs se varkom tela izborio za prostor za udarac, ali je iskosa šutirao pravo u odlično postavljenog Dmitrovića.

48`: Lazović se našao u prilici ali nije pravovremeno uputio udarac sa šest-sedam metara, a nemački igrač je otklonio opasnost.

Počelo je drugo poluvreme

41`: А na drugoj strani kolosalna prilika za Ljajića. Do njega je lopta došla u dva poteza: Gaćinović je uposlio Lazovića, ovaj odmah Ljajića koji se našao oči u oči s Nojerom. Šutirao je iz prve ali preko gola.

38`: Dmitrović je sačuvao našu mrežu pred stopostotnom šansom Nemaca. I srećno i spretno je reagovao kada je već bio salvladan jer je Verner bio potpuno usamljen pred njim.

33`: Bilo je uzbudljivo pred našim golom, ali je lopta prohujala paralelno s gol-linijom metar-dva ispred nje. 

25`: Jović se spetljao sa oko deste metara posle vihornog prodora Lazovića. Uspeo je da šutira iako je lopta bila malo iza njega, ali je izblokiran.

22`: Verner je imao izglednu šansu. Umakao je iskosa u kazneni prostor, ali je Dmitrović odbranio njegov šut po zemlji.

Ovo je četvrti od pet poslednjih prijateljskih mečeva naše reprezentacije, računajući i Jugoslaviju, u gostima kod Nemačke da prvi postižemo gol. U prethodna tri nismo i pobedili.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#Jovic makes it 1-0 to Serbia against Germany

A post shared by Posting All Live Goals (futbolhdgoals) on Mar 20, 2019 at 1:13pm PDT

13`: 0:1 - Strelac je Jović. Posle prvog kornera za naš tim, lopta je doletela našem napadaču na glavu pošto se odbila pre toga. Drugi najbolji strelac Bundes lige ju je sproveo u mrežu onako kako je to ove godine učiniomnogo puta u nemačkom klupskom fudbalu i Ligi Evrope. 

Tanjug/AP
Jović postiže pogodak u Volfzburgu

8`: Posle centaršuta debitanta Bogosavca lopta je prvi put u Nojerovim rukama.

Utakmica je počela

Bože pravde drugi put u Nemačkoj. Na Šalkeovom stadionu u Gelzenhikrehu odigrana je prijateljska utakmica 31. maja 2008, uoči učešća Nemaca na Evropskom prvenstvu u Austriji i Švajcarskoj. Izgubili smo s 2:1, iako smo poveli golom Boška Jankovića. Zatim smo se sastali još samo na Mundijalu u Južnoj Africi 2010, kada smo pogotkom Milana Jovanovića s 1:0 postigli jednu od najvrednijih pobeda našeg fudbala.

Dok su intonirane himne, na jednoj tribini stadiona koreografija je bila posvećena zahvalnosti Tomasu Mileru, Matsu Humelsu i Žeromu Boatengu, kojih se selektor Lev odrekao za buduća iskušenja.

twitter.com/DFB_Team
 
EPA/Focke Strangmann
Naš tim na meču u Volfzburgu: Dmitrović, Milinković Savić, Jović, Spajić, Ljajić, Milenković, (dole) Rukavina, Gaćinović, Maksimović, Bogosavac, Lazović

NEMAČKA: Nojer, Klosterman, Zile, Tah, Kimih, Halštenberg, Gindogan, Brandt, Sane, Haverc, Verner.

SRBIJA: Dmitrović, Rukavina, Spajić, Milenković, Bogosavac, Maksimović, Gaćinović, Lazović, Milinković Savić, Ljajić, Jović.

EPA/Focke Strangmann
Nemački reprezentativci uoči meča sa Srbijom

Nekadašnji napadač nemačke reprezentacije Jirgen Klinsman debitovaće utakmicom Nemačke i Srbije na komentatorskom mestu televizije RTL.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online