Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 20.03.2019.
20:06 >> 23:07h
Vestionline A

Bundes Jović, sjajni Dmitrović i germanska upornost (VIDEO)

U prijateljskoj utakmici Nemačka - Srbija u Volfzburgu 1:1.

 
Tanjug/AP
Povratnik u reprezentaciju Darko Lazović u duelu sa Zileom

Nemačka - Srbija 1:1 (0:1)

0:1 Jović u 12, 1:1 Gorecka u 69.

Stadion: Folksvagenova arena. Gledalaca: 26.101. Sudija: Meden (Škotska).

Nemačka: Nojer (Od 46. Ter Štegen), Klosterman (od 90. Kerer), Zile, Tah, Kimih, Halštenberg, Gindogan, Brandt (od 56. Gorecka), Sane (od 90+4 Šulc), Haverc (od 46. Rojs), Verner. Selektor: Lev.

Srbija: Dmitrović, Rukavina, Spajić, Milenković, Bogosavac (od 78. S. Mitrović), Maksimović (od 87. Jovičić), Gaćinović (od 62. Radonjić), Lazović (od 78. Živković), Milinković Savić (od 62. Lukić), Ljajić, Jović (od 71. Pavkov). Selektor: Krstajić.

Nerešeno s Nemačkom na njenom tlu - to se merilo kao uspeh našeg fudbala i kada nam je reprezentacija bila kudikamo jača u vreme zajedničke države. U golovima 1:1, a po kolosalnim šansama četvorostruki svetski prvak može da žali za pobedom. Nama je uzdahe izmamila Ljajićeva velika prilika posle Jovićevog vodećeg pogotka. Tek ni 2:0 nam ne bi garantovalo pobedu protiv Nemaca, uči nas istorija susreta s njima.

Suma sumarum, u taboru Srbije će i igrači, a pogotovo selektor Krstajić biti prezadovoljni jer se na put u Volfzburg, a uoči prve utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo dogodine, s Portugalijom u Lisabonu u ponedeljak, pošlo bez nekoliko uzdanica koje su povređene.  

Treba istaći i golmana Dmitrovića, koji je nekoliko puta odlučno intervenisao, pošto je odlično bio postavljen na udarce nemačkih napadača, a i kada je jednom bio u nemoćnom padu pred Gindoganom, Maksimović je loptu izbio s gol-crte.  

Jedini loš detalj je crveni karton koji je Pavkovu ispravno pokazan u tzv. zaostavnom vremenu. Isključen je na debiju.

Tanjug/AP
Pavkov isključen na debiju

90+3`: Pavkov isključen na debiju zbog nesmotrenog preoštrog starta nad Saneom.

90`: Koškanje pred kraj. Jovićić je vukao Sanea s leđa, a kada je nemačkom krilnom napadaču to dozlogrdilo, obrušio se na našeg igrača.

Tanjug/AP
Klinč Jovičića i Sanea

78`: Nemci nastavljaju da opsedaju naš gol. Dmitrović je još nekoliko puta bio budan.

72`: Dmitrović brani i Saneu koji se maestralno oslobodio dvojice naših igrača.

Tanjug/AP
Gindogan prevario Dmitrovića, ali je Maksimović bio poslednja linija odbrane na gol-crti

71`: Igru je napustio strelac Jović, a umesto njega na terenu je debitant Pavkov.

69`: 1:1 - Izjednačio je Gorecka. Znalački je izbacio jednog našeg fudbalera iz igre, a onda je i neodbranjivo šutirao sa oko 15 metara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

das 1-1 von Goretzka

A post shared by used to be bayernops (whattheduckbayern) on Mar 20, 2019 at 2:15pm PDT

63`: Posle mlakog udarca usamljenog Sanea glavom, koji je Dmitrović lako ukrotio, odmah u sledećem napadu izrodila se najbolja prilika za domaćina do sada. Gindogan je obišao našeg golmana pošto je kao tane uleteo u kazneni prostor, uputio je udarac, ali je Makimović klizeći izbacio loptu s gol-linije.

58`: Još jedna stoodstotna prilika za Nemačku. Rezervista Rojs se varkom tela izborio za prostor za udarac, ali je iskosa šutirao pravo u odlično postavljenog Dmitrovića.

48`: Lazović se našao u prilici ali nije pravovremeno uputio udarac sa šest-sedam metara, a nemački igrač je otklonio opasnost.

Počelo je drugo poluvreme

41`: А na drugoj strani kolosalna prilika za Ljajića. Do njega je lopta došla u dva poteza: Gaćinović je uposlio Lazovića, ovaj odmah Ljajića koji se našao oči u oči s Nojerom. Šutirao je iz prve ali preko gola.

38`: Dmitrović je sačuvao našu mrežu pred stopostotnom šansom Nemaca. I srećno i spretno je reagovao kada je već bio salvladan jer je Verner bio potpuno usamljen pred njim.

33`: Bilo je uzbudljivo pred našim golom, ali je lopta prohujala paralelno s gol-linijom metar-dva ispred nje. 

25`: Jović se spetljao sa oko deste metara posle vihornog prodora Lazovića. Uspeo je da šutira iako je lopta bila malo iza njega, ali je izblokiran.

22`: Verner je imao izglednu šansu. Umakao je iskosa u kazneni prostor, ali je Dmitrović odbranio njegov šut po zemlji.

Ovo je četvrti od pet poslednjih prijateljskih mečeva naše reprezentacije, računajući i Jugoslaviju, u gostima kod Nemačke da prvi postižemo gol. U prethodna tri nismo i pobedili.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#Jovic makes it 1-0 to Serbia against Germany

A post shared by Posting All Live Goals (futbolhdgoals) on Mar 20, 2019 at 1:13pm PDT

13`: 0:1 - Strelac je Jović. Posle prvog kornera za naš tim, lopta je doletela našem napadaču na glavu pošto se odbila pre toga. Drugi najbolji strelac Bundes lige ju je sproveo u mrežu onako kako je to ove godine učiniomnogo puta u nemačkom klupskom fudbalu i Ligi Evrope. 

Tanjug/AP
Jović postiže pogodak u Volfzburgu

8`: Posle centaršuta debitanta Bogosavca lopta je prvi put u Nojerovim rukama.

Utakmica je počela

Bože pravde drugi put u Nemačkoj. Na Šalkeovom stadionu u Gelzenhikrehu odigrana je prijateljska utakmica 31. maja 2008, uoči učešća Nemaca na Evropskom prvenstvu u Austriji i Švajcarskoj. Izgubili smo s 2:1, iako smo poveli golom Boška Jankovića. Zatim smo se sastali još samo na Mundijalu u Južnoj Africi 2010, kada smo pogotkom Milana Jovanovića s 1:0 postigli jednu od najvrednijih pobeda našeg fudbala.

Dok su intonirane himne, na jednoj tribini stadiona koreografija je bila posvećena zahvalnosti Tomasu Mileru, Matsu Humelsu i Žeromu Boatengu, kojih se selektor Lev odrekao za buduća iskušenja.

twitter.com/DFB_Team
 
EPA/Focke Strangmann
Naš tim na meču u Volfzburgu: Dmitrović, Milinković Savić, Jović, Spajić, Ljajić, Milenković, (dole) Rukavina, Gaćinović, Maksimović, Bogosavac, Lazović

NEMAČKA: Nojer, Klosterman, Zile, Tah, Kimih, Halštenberg, Gindogan, Brandt, Sane, Haverc, Verner.

SRBIJA: Dmitrović, Rukavina, Spajić, Milenković, Bogosavac, Maksimović, Gaćinović, Lazović, Milinković Savić, Ljajić, Jović.

EPA/Focke Strangmann
Nemački reprezentativci uoči meča sa Srbijom

Nekadašnji napadač nemačke reprezentacije Jirgen Klinsman debitovaće utakmicom Nemačke i Srbije na komentatorskom mestu televizije RTL.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online