Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 27.02.2019.
23:30
Vestionline A

Favoriti po planu, Čelsi bolji u derbiju, Fulam krenuo kao Čempionšipu

U derbiju 28. kola Premijer lige, fudbaleri Čelsija slavili su u gradskom derbiju protiv Totenhema sa 1:0 i tako "pevce" izbacili iz šampionske trke. Siti, Arsenal, Junajted i Liverpul sigurni...

EPA/Facundo Arrizabalaga
Slavlje fudbalera Čelsija

Liverpul je bez većih problema stigao do pobede nad Votfordom. U glavnoj ulozi bio je dvostruki strelac Sadio Mane koji je postigao dva gola u rasponu od deset minuta. Svu priču oko pobednika stavio je Divok Origi. Belgijanac je posle solo akcije i prodora sa leve strane, odlično šutirao sa 15 metara i mreža se zatresla. Liverpul nije popustio, deset minuta pre kraja u strelce se upisao i Virdžil van Dajk, da bi isti igrač u 83. još jednom, udarcem glavom zatresao mrežu.

Na "Stamford bridžu" prvi znak promene bio je izostanak sa gola Kepe Arisabalage, koji je pre nekoliko dana odbio da bude zamenjen na utakmici sa Mančester sitijem u finalu Liga kupa. Na terenu, "plavci" su konačno povezali redove i zabeležili pobedu koja će doneti preko potreban mir posle nekoliko trusnih nedelja.

Gonzalo Iguain je u šestom minutu pogodio stativu, uzvratio je Hari Vinks prečkom u 44. minutu, da bi u 57. minutu konačno Pedro postigao vodeći gol za Čelsi. Sva priča oko pobednika rešena je u 84. minutu kada je Kiran Tripije postigao autogol posle nesporazuma sa Lorisom.

Prilično oslabljeni Mančester junajted uspeo je da ostvari i petu uzastopnu pobedu na strani. Romelu Lukaku je postigao prva dva pogotka za Junajted i to u 33. i 52. minutu, da bi Kristal Palas uspeo da posle centaršuta Džefrija Šlupa i udarca Vorda u 66. minutu smanji na 1:2, u 84. minutu, na asistenciju Pola Pogbe, Ešli Jang je zatresao mrežu udarcem iskosa sa desne strane i tako potvrdio da bodovi odlaze na konto Junateda.

Ole Gunar Solksjer je tako nastavio seriju bez poraza u Premijer ligi od kako je stupio na dužnost privremenog menadžera, 19. decembra. Junajted od tada ima skor od deset pobeda i dva remija.

Mančester siti je promašivao prilike protiv Vest Hema, ali je na kraju ostvario važnu pobedu, kojom nastavlja trku za šampionsku titulu. David Silva je pogodio stativu u petom minutu, imali su u prvih 45 minuta prilike i Otamendi i Aguero, ali jedini gol postignut je u drugom poluvremenu i to sa 11 metara.

Felipe Anderson je načinio prekršaj, a Serhio Aguero je bio precizan i Siti je tako stigao do pogotka u 61. minutu. Imali su izabranici Pepa Gvardiole još nekoliko prilika posle toga, Sterling, David Silva i dva puta aguero, ali je i golman Vest Hema Lukaš Fabijanski bio odličan.

Fulam je četvrtim uzastonim porazom ostao na deset bodova od najbližeg tima iz sigurne zonem, a to je upravo Sautempton. Do kraja sezone je ostalo još deset kola. Sent Meri su ove srede obradovali Oriol Romeu i Džejms Vord-Praus koji su već u prvom poluvremenu srušili goste iz Londona.

Aleksandar Mitrović je odigrao 90 minuta za Fulam, ali opet nije bio opasan po gol rivala. Lazar Marković ovaj put nije dobio šansu sa klupe za rezerve.



U sledećem kolu Fulam dočekuje gradskog rivala Čelsi koji se bori za plasman u Evropu, dok Sautempton gostuje Mančester junajtedu, koji juri Ligu šampiona.

Junajted pokušava da stigne Arsenal koji je u 28. kolu bio ubedljiv protiv Bornmuta sa 4:1. Istakli su se Henrih Mhitarjan sa golom i dve asistencije, te Mesut Ezil sa po jednim pogotkom i proigravanje, a mrežu "trešnjica" su tresli još Loran Kosjelni i Pjer-Emerik Obamejang.

"Tobdžije" su slavile peti put u poslednjih šest kola, a uoči velikog derbija severnog Londona protiv Totenhema, na Vembliju.

Utorak:

Kardif - Everton 0:3 (0:1)
(Sigurdson 41, 66, Kalvert-Luin 90+3)

Hadersfild - Vulverhempton 1:0 (0:0)
(Muni 90+1)

Lester - Brajton 2:1 (1:0)
(Grej 10, Vardi 63 - Proper 66)

Njukasl - Barnli 2:0 (2:0)
(Šar 24, Longstaf 38)

Sreda:

Arsenal - Bornmut 5:1 (2:1)
(Ozil 4, Mhitarjan 27, Košćelni 47, Obamejang 59, Lakazet 78 - Muse 30)

Sautempton - Fulam 2:0 (2:0)
(Romeu 23, Vard-Prauz 40)

Kristal Palas - Mančester junajted 1:3 (0:1)
(Vard 66 - Lukaku 33, 52, Jang 83)

Čelsi - Totenhem 2:0 (0:0)
(Pedro 57, Tripije ag 85)

Liverpul - Votford 5:0 (2:0)
(Mane 9, 20, Origi 66, Van Dajn 80, 83)

Mančester siti - Vest Hem 1:0 (0:0)
(Aguero pen 59)

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online