Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 25.02.2019.
13:37
Vestionline A

Was ist das, Kepa*: Čelzijev golman napravio trenera budalom (Širer)

Kako je proslavljeni engleski golgeter video nesvakidašnji nesporazum između dva "plavca" u finalu Kupa ligaša Engleske.

EPA/Neil Hall
Čelzijev golman Kepa Arizabalaga, pored koga je David Luiz, čudi se zašto bi trener da ga zameni

Trofej Kupa ligaša Engleske, takmičenja pokrenutog 1960, ostaje u vitrinama Mančester sitija, ali je ishod finalne utakmice na Vembliju s Čelzijem, koji je rešen na penale, potpuno pao u drugi plan. Celo Ostrvo, a i kontinentalni deo sveta, bistri nesvakidašnju situaciju iz produžetaka.

Čelzijev trener Italijan Mauricio Sari posegao je za izmenom na golu. Hteo je da između stativa stavi 37-godišnjeg Argentinca Vilfreda Kabaljera umesto Španca Kepe Arizabalage (24), koji je, kada je prošlog leta stigao na Stamford Bridž iz baskijskog Atletika, postao najskuplje plaćeni golman ikada (80 miliona evra) i to ubrzo pošto je Liverpul s Brazilcem Alisonom iz Rome sa 62 miliona evra srušio dugotrajući Juventusov rekord za Đanluiđija Bufona iz Parme 2001 (52 miliona).

EPA/Neil Hall
Dok su bili gluvi telefoni na vezi Sari-Kepa, Kabaljero je strpljivo čekao

Sari zamišljeno nije sporoveo u delo. Iako je Kabaljero, koji ne samo da je branio u Mančester sitiju nego mu je baš u Kupu ligaša pre tri godine doneo trofej na penale s Liverpulom, čekao pored aut-linije da dotrči na gol, Kepa je odbio da izađe. Čelzijev trener je, kolokvijalno rečeno, poludeo. 

Kad se pristuplio izvođenju jedanaesteraca, pošto je i posle 120 minuta ostalo 0:0, španski čuvar mreže je odbranio jedino udarac Nemca Leroja Sanea u trećoj seriji. Četiri njegova saigrača su bili neumoljivi.

Posle utakmice Sari je pojasnio da je to, u stvari, bio nesporazum. Italijanski trener kaže da je pogrešno shvatio da je sam Kepa zahtevao zamenu, verovatno osećajući povredu.

Kako god, ta je situacija izazvala nelagodu i kod fudbalskih poklonika koji nisu Čelzijevi navijači, a kamoli u njima. Svakako i podsmeh u kontekstu "prljavog veša" u svlačionici "plavaca".

Najizraženije mišljenje tim povodom ima Alen Širer (48), najbolji strelac Premijer lige od njenog pokretanja 1992, koji, sa stanovišta fudbalskog autoriteta, smatra:

- Dopalo mi se to što je Sari naumio da na gol pošalje Kabaljera. Branio je u Sitiju, poznaje njegove igrače, a to bi bila možda i presudna Čelzijeva prednost na penale. Pošto je Kepa odbijao da izađe, Sari je imao puno pravo da odmah krene za njim u svlačionicu da je zamena izvršena. Radi se o uvažavanju. Kepa je svog trenera napravio budalom pred punim Vemblijem i milionskim televizijskim auditorijumom i to baš kada je Sari pod ogromnim pritiskom jer mu gori pod nogama zbog nezadovoljavajućih rezultata.

Širer na Kepin račun stavlja i to što je odbranio samo jedan penal.

- S takvim stavom trebalo je da odbrani i više.

* "Was ist das, Kepa", jedna od nezaboravnih replika iz našeg kultnog filma "Balkan ekspres", koju izgovara mladi Dragan Jovanović, savršeno nam je legla u moru pitanja kojima je Čelzi opterećen u poslednje vreme, a s vrhuncem na Vembliju.  

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online