Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 20.02.2019.
23:23
Vestionline A

Veliki preokret Sitija sa igračem manje, Atletiko srušio Juve

Fudbaleri Atletika pobedili su u prvom meču osmine finala Lige šampiona na svom terenu Juventus rezultatom 2:0, dok je u spektakularnoj utakmici iste runde u Gelzenkirhenu, Mančester Siti bio bolji od Šalkea sa 3:2.

twitter.com/championsleague
Hose Maria Himenez, strelac prvog gola za Atletiko

Atletiko je na stadionu "Vanda Metropolitano" slavio pošto su golove postigli dvojica urugvajskih štopera, Hoze Himenez u 78. i Dijego Godin u 83. minutu, pa se Juventus pred revanš u Torinu nalazi u veoma teškoj situaciji. 

Juventus je počeo meč nešto ofanzivnije, a prvu priliku za Staru damu imao je Kristijano Ronaldo kada je u 9. minutu gađao iz slobodnog udarca pod prečku, ali se Jan Oblak bacio i loptu poslao u korner.  Pokušao je i Leonardo Bonući u 12. minutu, uputio je udarac glavom, ali je propustio veliku priliku za vođstvo Juventusa. 

Jorgandžije su polako suzbile napade Juventusa, a prvu polupriliku imao je Tomas Parti u 15. minutu. U 27. minutu je De Šiljo oborio Dijega Kostu, a sudija Cvajer iz Nemačke je posle dvoumljenja i asistencije VAR sistema pokazao na slobodan udarac sa ivice šesnaesterca. Šutirao je Antoan Grizman u levu stranu gola Šćesnog, ali je golman Juventusa pravovremeno reagovao.

Atletiko je u 50. minutu propustio najbolju priliku na meču, tačnije Dijego Kosta. Fudbaleri Juventusa su pogrešili na sredini terena, do lopte je došao Grizman, koji ju je spretno proturio ka Dijegu Kosti. Robusni napadač se stuštio ka golu Šćesnog, koji je već delovao savladan, ali je Kosta sa ivice šesnaesterca šutirao neprecizno nekoliko metara pored gola.

Tri minuta kasnije je Antoan Grizman pokušao da lobuje čuvara mreže Juventusa, koji je uspeo da odbrani, posle čega je lopta pogodila prečku.   Atletiko je u 70. minutu došao do vođstva, ali je sudija Feliks Cvajer posle konsultacija sa VAR sistemom rešio da poništi prvi pogodak Alvara Morate za Jorgandžije. Sa leve strane je centrirao Filipe Luis, Morata je skočio pored Kjelinija i savladao Šćesnog glavom, ali je arbitar odlučio da je tom prilikom napadač faulirao defanzivca Stare dame. 

Inicijativa se najzad isplatila Atletiku u 78. minutu kada je strelac bio štoper Hoze Himenez. On je posle kornera bio najsnalažljiviji u šesnaestercu Juventusa i sa svega nekoliko metara postigao gol. Sudija je ponovo zvao VAR sistem, ali je ovoga puta utvrdio da nije bilo faula Himeneza nad Bonućijem. 

Pet minuta kasnije domaćin je postigao novi gol, ponovo preko štopera Urugvajca. Antoan Grizman je izveo slobodan udarac, intervenisala je odbrana Juventusa, ali za kratko, jer se Dijego Godin našao na desnoj strani šesnaesterca, šutirao, lopta je malo zakačila Kristijana Ronalda i ušla u mrežu - 2:0. 

Juventus do kraja susreta nije uspeo da pripreti golu Oblaka, te je ostalo 2:0, za zavidnu zalihu pred revanš u Torinu.

Fantastičan meč je viđen u Gelzenkirhenu gde su gosti iz Mančestera pobedili sa 3:2, iako su od 68. minuta igrali sa deset fudbalera jer je isključen Nikolas Otamendi. 

Mančester Siti je došao u vođstvo u 18. minutu posle velike greške defanzivaca i golmana Šalkea. Džefri Bruma je loptu vratio do golmana Ralfa Farmana, koji ju je prosledio ka Salifu Saneu na ivici šesnaesterca.

Sane nije primetio Davida Silvu koji se prikrao i odneo loptu, hitro je vratio Serhiju Agueru, kome nije bilo teško da postigne gol.

Šalke je izjednačio u 38. minutu, a strelac je bio Nabil Bentaleb sa bele tačke. Kaznenom udarcu je prethodilo igranje rukom defanzivca Mančester Sitija Nikolasa Otamendija u svom šesnaestercu.

Do kraja poluvremena je Šalke uspeo da preokrene, a novi gol sa penala u 45. minutu je postigao Nabil Bentaleb. Sudija je pokazao na belu tačku pošto je Fernandinjo posle slobodnog udarca Šalkea sa leđa povukao Salifa Sanea, dok je Bentaleb još jednom bio siguran.

Nikolas Otamendi je u 68. minutu dobio drugi žuti karton, pa je Siti do kraja igrao sa desetoricom.

U 85. minutu je Liroj Sane postigao fenomenalan gol iz slobodnog udarca sa oko 25 metara za izjednačenje, a Siti je na kraju upisao i trijumf golom Rahima Sterlinga u 90. minutu. Dug pas je uputio golman Ederson na desno krilo, loptu je prihvatio Sterling, izbacio iz igre Bastijana Očipku i matirao Farmana za konačnih 3:2.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online